Стипендии (2010-2011)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Стипендии (2010-2011)
Ама четете, бе хора! Какво само всявате смут 
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
След колко време долу горе излизат класациите? 
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
някой ще ми отговори лиEleanor написа:ако родителите са разведени, ми стана ясно, че се пишат доходите само на единия, но като брoй членове 3ма ли си се пише или 2ма?
вписват се 3-ма 
Eleanor написа:някой ще ми отговори лиEleanor написа:ако родителите са разведени, ми стана ясно, че се пишат доходите само на единия, но като брoй членове 3ма ли си се пише или 2ма?sorry, че досаждам с въпроси, но обещавам другата година всичко да ми е ясно вече
![]()
освен ако не измислят да се попълват от космически кораби
вписват се 3-ма 
Eleanor написа:някой ще ми отговори лиEleanor написа:ако родителите са разведени, ми стана ясно, че се пишат доходите само на единия, но като брoй членове 3ма ли си се пише или 2ма?sorry, че досаждам с въпроси, но обещавам другата година всичко да ми е ясно вече
![]()
-
mnp
- В началото бе словото
Пробвах тази опция и си запазих PDF файл, но не мога да пиша в него нещо. Иначе опитвах и със запазване на страницата, но пак не мога да схвана как се прави, а и след като в сайта толкова изрично е упоменато "Формулярът не може да бъде записван, след като го попълните!", това допълнително ме обезкуражава да опитвам... .............Шепот написа:Има алтернатива - виж тук: http://www.gr-ivanov.com/blog/%d0%b8%d0 ... b0-%d0%b7/ Успех!Elitsa Abstract написа: 1. Значи последно няма никаква друга алтернатива за нямащите принтер, освен да попълват на място (където ще се принтира)?
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
Страницата се запазва като кликнеш с десния бутон и избереш "Save page as" /"Запазване на страницата като"/, след това от опциите за записване на файла избираш "Уеб страница, всичко" и записваш файла където искаш. Когато молбата е попълнена и я запазиш по този начин, би трябвало да ти се запази попълнена, или поне при мен така става.
А в pdf естествено, че не можеш да пишеш. Запазваш след като попълниш молбата.
А в pdf естествено, че не можеш да пишеш. Запазваш след като попълниш молбата.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- gothwolf
- В началото бе словото
- Специалност: унгарска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз пък не срещнах никакви трудности с разпечатването - дори и без принтер. Попълних си данните в декларацията, след това натиснах бутона "принтирай" и ми излезе едно прозорче, да си избера програмата с която евентуално да я изпринтя. Избрах PDFCreator и дадох да се изпринтира, но тъй като нямам свързан принтер, програмката директно ме попита къде да сейф-на формуляра в .pdf-формат. След това качих файла на флЕшка (както казваше един мой преподавател
) и така...
Дано съм бил полезен с този си пост.
Успех на всички в кампанията!
Дано съм бил полезен с този си пост.
Успех на всички в кампанията!
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
E това не би трябвало да е така. Щом родителите са разведени, т.е. вече няма брак, т.е. те не са семейство. И тпва, че имат дете НЕ променя нещата.Petya.B написа:вписват се 3-ма
![]()
Да не говорим, че, ако в случая на Елеанор, живеят тя и един родител, а се запише, че членовете на семейството са 3ма.. месечният доход на член от семейството няма да излезе верен.
В крайна сметка тези графи нямат значение, но.. явно човек и да иска не може да си попълни коректно нещата.. За което до голяма степен са причина и получените некомпетентни отговори
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Моите графи за доходи и членове на семейството са абсолютно
неотговарящи на реалността. Хората и доходите са си верни, но
ние нито сме семейство, нито живеем заедно, нито аз се ползвам
от въпросните доходи. И за толкова години не разбрах, ако тези
данни не се вземат предвид, защо изобщо ги попълваме, че и
отговорност носим, ако са неверни?
неотговарящи на реалността. Хората и доходите са си верни, но
ние нито сме семейство, нито живеем заедно, нито аз се ползвам
от въпросните доходи. И за толкова години не разбрах, ако тези
данни не се вземат предвид, защо изобщо ги попълваме, че и
отговорност носим, ако са неверни?
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
Това е задължителен реквизит от постновление на министерски съвет номер 90 ( ПМС 90). Университетът сам решава дали да вземе предвид декларираните доходи при определянето и отпускането на стипендии. Тази графа няма как да се премахне от СУ, СС или Комисията по стипендии - това мисля, че на всеки е ясно. Не виждам къде е проблема и се чуват толкова роптаене против това, като доходите не се взимат предвид и не се изисква тяхното доказване.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Ама разбира се, на колене пред всички наредби и разпоредби, щом една информация е напълно излишна, то тя със сигурност ще се изисква на всяка цена.
Подадох молба до ректора за еднократна социална помощ, защото само майка ми работи в момента, баща ми е инвалид с 68% нетрудоспособност. Приложих копие на ТЕЛК-а и уверение, че имам висок успех (библиотекарката от ФМИ ме посъветва така). Трябваше ли към въпросната молба да сложа и бележки, че доходът ни на член от семейството е доста под минимума? И изобщо има ли шанс да ме отрежат и тоя път?
Ще подавам молба без коефициент. При въвеждането на успеха числото се изисква числото да се изпише с точка, а не както е по СТАНДАРТ В БЪЛГАРИЯ със ЗАПЕТАЯ (разбира се, никъде не е указано и че във формата трябва да се използва точка
) и съответно на "Преизчислен с коефициент" ми пише NaN. Както повечето, нямам принтер под ръка и ново разпечатване ще ми коства доста излишни усилия.
Ще бъде ли проблем, ако молбата остане по този начин?

Ne nqma da e problem 
Victoria написа:Ще подавам молба без коефициент. При въвеждането на успеха числото се изисква числото да се изпише с точка, а не както е по СТАНДАРТ В БЪЛГАРИЯ със ЗАПЕТАЯ (разбира се, никъде не е указано и че във формата трябва да се използва точка) и съответно на "Преизчислен с коефициент" ми пише NaN. Както повечето, нямам принтер под ръка и ново разпечатване ще ми коства доста излишни усилия.