[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от Bestcho »

cvv написа:Здравейте!Искам да попитам-за образуването на балът за кандидатстване се взима оценката по БЕЛ от дипломата или тази от матурата?

В сайта на университета навсякъде пише,че балообразуваща е оценката от дипломата,но из форума има различни мнения.. :roll:
Оценките от матурите се взимат за балообразуването . По подразбиране оценката от матурата по БЕЛ се взима винаги , а тази по история в зависимост дали си държал матура по История или не :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

cvv написа:Здравейте!Искам да попитам-за образуването на балът за кандидатстване се взима оценката по БЕЛ от дипломата или тази от матурата?

В сайта на университета навсякъде пише,че балообразуваща е оценката от дипломата,но из форума има различни мнения.. :roll:
Пише така, защото оценката от матурата се вписва в дипломата, тя не е текуща оценка.

В сайта пише: Чл. 22. (6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.

:arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... atelen_bal
Facebook
Изображение
Аватар
Silviiiiii
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Silviiiiii »

Някой с отговор по моя въпрос ? :? :JC_hourglass:
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Не знам.Предполагам, че няма да се заядат за една буква ... тъпо е.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Silviiiiii написа:Някой с отговор по моя въпрос ? :? :JC_hourglass:
Не съм видял поста ти. Не, никой няма да ти направи проблем. Все пак, ако ти е притеснено, можеш да звъннеш тук: 9308 380 и 8467429.
Facebook
Изображение
Аватар
amorphis
В началото бе словото

Мнение от amorphis »

незнам на модераторите как им се занимава постоянно да отговарят на едни и същи въпроси ... вярно че това им е работата ... но те вече дразнят. "кога ще излезе залата", "къде да проверя в коя зала съм", "балообразуване" оооо ми хора върнете една две страници на зад и ще получите всички отговори :О
Errando discimus !
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не ни е това работата. Единственото ни задължение е да трием спам и обиди.
Facebook
Изображение
Аватар
hrisonka
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от hrisonka »

Наистина въпроса за прословутото балообразуване стана банален.Скоро трябва да се появи информация и за залите, в които ще се провежда изпита.Но дано поне всички са разбрали, че се взима оценка от матура БЕЛ :lol:
яворов
В началото бе словото
Специалност: журналистика

Мнение от яворов »

съботата преди изпита един зарежда6т пастет в някой пъб би се отразил добре на всеки кандидат за пълноценен журналист :cheers: :joker: :rr:
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

amorphis написа:незнам на модераторите как им се занимава постоянно да отговарят на едни и същи въпроси ... вярно че това им е работата ... но те вече дразнят. "кога ще излезе залата", "къде да проверя в коя зала съм", "балообразуване" оооо ми хора върнете една две страници на зад и ще получите всички отговори :О
Е айде сега . И ти и аз знаем , че ако се наложи нещо да попитаме , няма да преровим 25 страници с мнения , а ще питаме и ще чакаме да отговорят :)
Аватар
amorphis
В началото бе словото

Мнение от amorphis »

Bestcho написа:Е айде сега . И ти и аз знаем , че ако се наложи нещо да попитаме , няма да преровим 25 страници с мнения , а ще питаме и ще чакаме да отговорят :)

Не е нужно да ровиш 25 страници ... всички въпроси и отговори ги има максимум 3-4 страници назад ... Аз когато започнах да следя тази тема бяха стигнали до ... 3 или 4 страница и още толкова страници се изписаха /ако не и повече/ докато почнах и аз да пиша
svetlio.varna написа:Не ни е това работата. Единственото ни задължение е да трием спам и обиди.

...
Errando discimus !
Аватар
Silviiiiii
В началото бе словото

Мнение от Silviiiiii »

svetlio.varna написа:
Silviiiiii написа:Някой с отговор по моя въпрос ? :? :JC_hourglass:
Не съм видял поста ти. Не, никой няма да ти направи проблем. Все пак, ако ти е притеснено, можеш да звъннеш тук: 9308 380 и 8467429.
Много благодаря !
svetlio.varna
Легендарен флуудър

hrisonka написа:Наистина въпроса за прословутото балообразуване стана банален.
amorphis написа:незнам на модераторите как им се занимава постоянно да отговарят на едни и същи въпроси ... вярно че това им е работата ... но те вече дразнят. "кога ще излезе залата", "къде да проверя в коя зала съм", "балообразуване" оооо ми хора върнете една две страници на зад и ще получите всички отговори :О
Той беше банален и миналата година. Просто проблемът с дефицитът на информация в университета не опира само до кандидатстудентската кампания. Чакайте да влезете и да почнете да се записвате на спорт, да заверявате семестър и да подавате молби за стипендии... Но докато липсва информация, по-добре да се пита, отколкото да се гадае и да се слушат разни слухове. Обективно няма как да систематизираме цялата информация, която е достъпна само през форума. Има няколко теми като "Всичко което трябва да знаем за изпитите", "Често задавани въпроси за КСК"... Направили сме няколко блога и сайта с полезна информация, но всички те имат един съществен недостатък - не са на сайта на СУ и няма как да ги качим там.

Всеки новорегистриран форумец се ориентира малко бавно във форума, дори и да се сети да използва опцията "Търси". Затова първите въпроси на новорегистрираните винаги изглеждат банални и предъвквани и чак ни е чудно как само те не са разбрали отговора. Моите първи мнения също бяха такива. Досега съм отговорил минимум 200 пъти на въпроса за приоритата на оценката от матурата пред тази от дипломата и продължавам да отговарям, защото така е правилно и защото има нужда. Алтернативата е или никой да не ти отговори или всички да започнат да ти обясняват колко си глупав и заблуден и т. н. (като в онзи виц) Нещо, което се случваше доста често преди време. Обикновено вече понавлезлите в материята кандидат-студенти или настоящите първокурсници правят една и съща грешка - приемат, че информацията, до която са достигнали е супер мега лесна достъпна и известна за всеки и започват и те да се дивят на некомпетемтността на питащите. Писането в КСК не е само право - то и задължава. Писането в този раздел има смисъл или ако искаш да попиташ, или ако имаш желание да отговаряш нон-стоп на едни и същи въпроси до безкрай. Именно защото явно съм успял това да го покажа/обясня/намекна/ на хора като Borisg, Ambrosio, yanislava_kirilova, Disney_Worls, The_Soldier, morfei и останалите, в момента всеки въпрос във форума получава адекватен отговор в 90% от случаите в рамките от няколко секунди до 2 часа, дори когато аз, _sonrisa_, Maeve или theGirl или някой друг, който пише традиционно в КСК, не сме на линия с дни.

Търпението е една от седемте добродетели (за момента няма да се спирам върху останалите). Още повече, че се предполагам че пишещите в тази тема, през по-голямата част от живота си работата им ще бъде да обясняват всякакви неща, от които хората обикновено не разбират много: защо има криза, защо трябва да се приеме този закон, защо стачкуват учителите, защо Обама получи нобелова награда, а утре ще бомбардира Либия, защо влязохме в ЕС, защо затворихме АЕЦ Козлодуй... Алтернативата е да пуснете просто запис на Яне Янев и Волен Сидеров или който и да е политик, пълен с популистки изказвания и да считате, че сте изпълнили журналистическия си дълг. На хората трябва да им бъде обяснявано просто, ясно, без сложни увъртания и достоверно. Дори фактът, че отговорът на въпроса на питащите го има в Правилника за прием или в друг нормативен документ, не е причина да се смята, че всичко е ясно и точно. Има редица неща, които са написани двусмислено, неразбираемо (дори и за мен) и определено се нуждаят от юридическо тълкуване. Това не е по възможносите, а и не влиза в задъленията на всеки, който просто иска да разбере как се формира балът му или как да си попълни декларацията за стипендиите.
amorphis написа:
svetlio.varna написа:Не ни е това работата. Единственото ни задължение е да трием спам и обиди.

...
Аз не съм модератор, за да отговарям на въпроси. Аз съм модератор, защото отговарям на въпроси в КСК. А го правя, защото това е удоволствие - както и вие пишете тук, не само за да питате, а за да споделите какво мислите, да отговорите на някой въпрос, на който вече знаете отговора - защото ви е приятно. Това е само доказателство за това, че периферната нервна система прави връзка с главния мозък и вероятно успешно ще стигнете там, закъдето сте се запътили. За което мога само да ви поздравя :)
Facebook
Изображение
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Знаете ли, кога трябва да излезнат резултатите от предварителния изпит?
I love TraNce
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Няколко дни след изпита, зависи и от брая на явилите се
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”