Стипендии (2010-2011)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Re: Стипендии (2010-2011)

Мнение от aikaeimin »

Elitsa Abstract написа:...
Това, че е така по правило, не означава, че е така по принцип. Някои /може би дори доста/ от преподавателите си пишат каквото си знаят в книжките и въобще не им пука.
Аз имам един не особено интелигентен въпрос.. ама знам ли.. Вече станах параноична, що се отнася до тези молби. Та, въпросът ми е: ще има ли проблем, ако молбата ми е на две страници, захваната с телбод, а не принтирана двустранно? Защото ми обясняваха че не могло, видите ли, да се принтира документа двустранно. Още не съм я принтирала, но да питам, все пак.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Вели
В началото бе словото

Мнение от Вели »

Към изчисляването на успеха смятат ли се факултативните дисциплини ?
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Мнение от La_Contessa »

Вели написа:Към изчисляването на успеха смятат ли се факултативните дисциплини ?
Смятат се само задължителни и избираеми предмети :scratch:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

aikaeimin написа:
Elitsa Abstract написа:...
Това, че е така по правило, не означава, че е така по принцип. Някои /може би дори доста/ от преподавателите си пишат каквото си знаят в книжките и въобще не им пука.
Аз имам един не особено интелигентен въпрос.. ама знам ли.. Вече станах параноична, що се отнася до тези молби. Та, въпросът ми е: ще има ли проблем, ако молбата ми е на две страници, захваната с телбод, а не принтирана двустранно? Защото ми обясняваха че не могло, видите ли, да се принтира документа двустранно. Още не съм я принтирала, но да питам, все пак.

Няма никакъв проблем как е принтирана молбата, до момента повечето молби са принтрани така, има много малко, които са двустранно.
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

_sonrisa_ написа:
Petya.B написа:Също така идеята за онлайн попълването беше да не се трупат опашки при взимането на молбите и после пак опашки за заверка и така :) Успех
Опашка за взимането на молбите Никога не е имало.
А опашки за заверка на успеха СЕГА има, защото в крайна сметка процедурата е непроменена.

На мен ми е интересно и друго - при положение, че явно сега се оказва, че е било възможно да се попълни на ръка декларацията, защо никой от вас не се сети до го упомене някъде. Като нямам предвид да пишете във форума. Можеше просто да го сложите на официалния си сайт и да спестите главоболията на много хора.
( А факта, че варианта за ръкописно попълване въобще обезсмисля цялата процедура по електронно такова.. въобще няма да го коментирам. )

И да, недоволни ще има, докато продължават да се правят недомислени неща.

Няма да влизам в полечика, само ще дам отговор с няколко припомняния!

Опашки за заверка на успеха ще има там, където се създават от служителите от отдел "Студенти", има отдели, в които няма, има отдели, които правят невъобразими опашки /не говоря за големите факултети -ЮФ, ФМИ/.

Ама нещо май забравихте как висяхте пред Паричен салон всички да Ви приемат молбите!

Молбите трябва да са попълнени в интернет среда и след това да се разпечатват, никой не говори да попълните цялата молба на ръка, ако колегата си е написал доходите на ръка и IBAN-а, никой няма да го върне, защото това са неща, за които може да не му е ясно и може да се наложи да попита допълнително. Също така с това попълване на молбите, се свежда до по-малък процент допусканите грешки от гледна точка да се разчита почерка на всеки един и да го питаш тук какво пише-там какво пише.

С тази молба се преустанови постоянното влизане на студенти в отделите "Студенти" с дежурния реторичен въпрос-"Може ли една молба?"-служителите вече само заверяват успеха, без да имат ангажимент да раздават молби на студентите.
С новия начин на прием въведен от миналия семестър, се преустанови практиката на километрични опашки пред Паричен салон за подаване на молби за стипендии, но явно това никой не го отразява.

Всички колеги, които вече са си подали молбите са направили необходимите стъпки и ще участват в класирането, и им пожелаваме успех.

А за всички оплаквания, относно кампанията за стипендии, можете да отнесете въпросите си по официален път към Комисията по стипендии на СУ. Вашите официални запитвания, въпроси и жалби ще бъдат приети в Деловодството на СУ и ще Ви бъде отговорено. Само искам и тук да кажа, че това е комисия от 10 души и решения за всяко едно нещо, касаещо кампанията не се взимат току-така.

Успех на всички колеги в класацията!

И очаквайте още много нови неща!
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

agenta написа:
С тази молба се преустанови постоянното влизане на студенти в отделите "Студенти" с дежурния реторичен въпрос-"Може ли една молба?"-служителите вече само заверяват успеха, без да имат ангажимент да раздават молби на студентите.
С новия начин на прием въведен от миналия семестър, се преустанови практиката на километрични опашки пред Паричен салон за подаване на молби за стипендии, но явно това никой не го отразява.

това е комисия от 10 души и решения за всяко едно нещо, касаещо кампанията не се взимат току-така.
Да, колко мъдро, направо ми скрихте шапката от креативност и авангардност, сега въпросът е "Може ли един принтер?"
Смятайте колко са кадърни тия 10 души... колкото Светлана Василева и Ива Атанасова като водещи.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Към Агента:

Колега, прав сте, че се съсредоточихме само върху негативите от кампанията.
Наистина, опашките, които се формираха пред Паричен салон, липсваха и организацията в Информационни център може само да се похвали.
Но смея да твърдя, че никой тук не оспорва тези факти. Въпросът е, че, макар да сте имали намерение да се улесни процеса, такова нещо не се случи. Електронното попълване е плюс, точно от гледна точка на това, че не се налага да се четат различни почерци и така се избягват грешки. Но в същото време никой от нас не открива, а не виждам и някой от комисията да е посочил, причината попълването да се осъществява онлайн. Същия резултат бихме постигнали с pdf/ word и тн.

И още нещо - прави впечатление, че явно и на вас нещата не са ви много ясни. И по-точно - момичето, което отговаря тук казва едни неща, после Вие казвате други.
Тя казва - "молбите могат да се попълнят на ръка", Вие - " може да се попълнят на ръка само доходите/ IBAN "
Тя посочва едни причини за сегашния вид на процедурата, Вие други...
Последно?
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Знам, че вече го казах, но ГЛУПОСТИ, преди си имаше
бланка, която можеше да се попълни в "уърд-среда" и
да си я занесеш като бял човек за разпечатване. А и
никога не е имало проблем с раздаването на молби, то
е голямо усилие да се протегнеш и да подадеш 2-3 молби.
Опашките бяха в Паричен, но не виждам нужда от този тон
"забравихте, когато...", забравете го това отношение просто.
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от Митре_Влаха »

Вижте - може и да има нещо недомислено и т.н, но всичко се прави с цел подпомагане и услесняване на студентите - все пак винаги ще има недоволни. Нали всеки иска да имаме един нормален университет - конкуретно способен на тези от Европа, ами това няма как да стане ако продължаваме по соц методиките. Бавно и славно вървим към прогрес и модернизация(ако не е прекалено силна дума) и се надявам се, че догодина този начин на прием на документи за стипендия ще бъде в миналото и вече всичко ще бъде онлайн.
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

Колегата е прав , когато написах че може да се попълни на ръка нямах предвид всичко , нямах предвид всеки да я попълва така , извиняваме се за неудобствата , когато казах че може да се попълни на ръка исках само да успокоя колегите си че дори и да не са успели да попълнят всичко са я принтирали и поппълнили някой полета с химикал няма да им върнем молбата защото имаше и такива слухове :) Извинявам се за некоректно написания пост преди това

_sonrisa_ написа:Към Агента:

Колега, прав сте, че се съсредоточихме само върху негативите от кампанията.
Наистина, опашките, които се формираха пред Паричен салон, липсваха и организацията в Информационни център може само да се похвали.
Но смея да твърдя, че никой тук не оспорва тези факти. Въпросът е, че, макар да сте имали намерение да се улесни процеса, такова нещо не се случи. Електронното попълване е плюс, точно от гледна точка на това, че не се налага да се четат различни почерци и така се избягват грешки. Но в същото време никой от нас не открива, а не виждам и някой от комисията да е посочил, причината попълването да се осъществява онлайн. Същия резултат бихме постигнали с pdf/ word и тн.

И още нещо - прави впечатление, че явно и на вас нещата не са ви много ясни. И по-точно - момичето, което отговаря тук казва едни неща, после Вие казвате други.
Тя казва - "молбите могат да се попълнят на ръка", Вие - " може да се попълнят на ръка само доходите/ IBAN "
Тя посочва едни причини за сегашния вид на процедурата, Вие други...
Последно?
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

Благодарни сме за конструктивната критика ! Ще го имаме предвид другата година ...Определено нещетата от другата страна на барикадата изглеждат различни, но то и монетата има 2 страни нали ?! :)

Borisg написа:
agenta написа:

това е комисия от 10 души и решения за всяко едно нещо, касаещо кампанията не се взимат току-така.
Да, колко мъдро, направо ми скрихте шапката от креативност и авангардност, сега въпросът е "Може ли един принтер?"
Смятайте колко са кадърни тия 10 души... колкото Светлана Василева и Ива Атанасова като водещи.
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти
Курс: първи

Мнение от Eleanor »

ако родителите са разведени, ми стана ясно, че се пишат доходите само на единия, но като брпй членове 3ма ли си се пише или 2ма?
Аватар
ShAkE
В началото бе словото
Специалност: Компютърни Науки

Мнение от ShAkE »

Абе верно ли на първокурсници няма да отпускат стипендия по успех, поне така пише в правилата ама пък чак такива *€(%*€$ да са ... :)
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

ShAkE написа:Абе верно ли на първокурсници няма да отпускат стипендия по успех, поне така пише в правилата ама пък чак такива *€(%*€$ да са ... :)
:shock: :shock: :shock: Не е вярно
ПС: къде точно го пише
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
ShAkE
В началото бе словото