Аз наистина не виждам с какво ни улеснява тази електронна молба, попълваща се на ръка. Преди беше достатъчно да си я взема от отдел Студенти или от жената на ксерокса (на което място има по-малко хора), да я попълня и да я дам. Сега трябва да мисля как да я принтирам. В тая молба има и падащи менюта, ако я принтираш непопълнена, няма как тиренцата да не останат при изпринтирането. Въобще... странно е цялото нещо. Или да е като при евростипендиите - попълнаш, сейваш на флашка и си принтираш където си искаш, или да е както досега - теглиш си молбата за попълване или от сайта, или си я снимаш на ксерокса, или си я взимаш от отдел студенти. Малко странно е, наистина.La_Contessa написа:Принтираш я попълнена и отиваш при секретарките на факултета ти за заверка (подпис и печат). След това отиваш в инфо центъраThe_iMMortal_f написа:Попълвам я електронно, принтирам я и чак тогава отивам в Информационен център да подавам така ли??_sonrisa_ написа: 5. Трябва да носиш само принтираната молба, която предварително е заверена в отдел студенти
Стипендии (2010-2011)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Стипендии (2010-2011)
~ Кътчето ~
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
А друга една алтернатира беше да се направи тоя формуляр като хората - т.е. да му сложите опция да генерира автоматично PDF след попълване, освен бутона за директното принтиране. Но кой да мисли, естествено.
Когато се прави нещо, което уж е за удобство на потребителите, то трябва да се изчисти от грешки. Да помислите за всички сценарии. А вие сте пропуснали най-очевидния - че студентите нямат принтери. Когато се прави нещо, трябва да се прави възможно най-добре. Сега вместо да улесни колегите, този формуляр създаде огромни неудобства...
Когато се прави нещо, което уж е за удобство на потребителите, то трябва да се изчисти от грешки. Да помислите за всички сценарии. А вие сте пропуснали най-очевидния - че студентите нямат принтери. Когато се прави нещо, трябва да се прави възможно най-добре. Сега вместо да улесни колегите, този формуляр създаде огромни неудобства...
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Глупости, никой не е длъжен да върши чуждата работа.
Защо аз да седна и да посветя 1 час на разучаване на
разни програми и проучване, за да разпечатам една молба,
когато на други хора това им е било работата и те не са
си я свършили.
Да сме доволни от наличното не е най-похвалната алтернатива,
особено предвид наличностите.
Защо аз да седна и да посветя 1 час на разучаване на
разни програми и проучване, за да разпечатам една молба,
когато на други хора това им е било работата и те не са
си я свършили.
Да сме доволни от наличното не е най-похвалната алтернатива,
особено предвид наличностите.
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
Хайде да не ти казвам аз какво виждам... Какво си тръгнал да храниш наред?? На какво отгоре, не знам..DreamWorks написа:Не виждам неодобството. Виждам некомпетентност на студенти. Наистина днешното население затъпява
Научи се на пълен член, запетаи, правопис и спрягане на глаголите и тогава ела да се обясняваш колко са тъпи другите
- Jackie
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
Периодът за приходите е септември- февруари, нали така? 
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
Da
Jackie написа:Периодът за приходите е септември- февруари, нали така?
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Обратна връзка:
Абе пич, и на мен да ми дадат да пиша на калвиатура машинопис и аз 30 минути ще търся бутоните.DreamWorks написа: Виждам некомпетентност на студенти. Да не говоря, че в залата, в която работя един пич си попълваше молбата 30 мин и търсеше копчетата с буквите едно по едно. По дяволите, живеем във века на информацонните технология, а той милия не знае къде са клавишите. Наистина днешното население затъпява
Не всичко е фонетична калвиатура.
Аре спри се, че от зор да си изтъкнеш IQ-то, съвсем се закопаваш.
Глупост до глупост, като твоя пост, не съм виждал досега в този форум.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Обратна връзка:
А суперDreamWorks написа:Хах, тук е форум, а не изпит по грамотност до колкото знам. Винаги можеш да направиш справка колко грешки съм допускал на писмените изпити, които съм положилКакто и да е. Не ми се спори с форумни плъхове, които прекарват "социалния си живот" по форуми. Рядко влизам тук и като гледам какви индивиди са се навъдили май скоро няма да влезна пак
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Оф, сега пък една колежка ми каза че трябвало да е на Първа Инвестиционна банка задължително????????????Пак тъпи слухове нали, защото аз вече имам сметка в Уникредит и не смятам да си откривам нова при това в ПИБ ??????????
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
БАНКАТА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕЕЕЕЕЕЕЕЕ МОЛЯ ВИ НЕ ВЯРВАЙТЕ НА СЛУХОВЕ НА КОЯТО БАНКА СИ ИСКАТЕ !!!!!
The_iMMortal_f написа:Оф, сега пък една колежка ми каза че трябвало да е на Първа Инвестиционна банка задължително????????????Пак тъпи слухове нали, защото аз вече имам сметка в Уникредит и не смятам да си откривам нова при това в ПИБ ??????????
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
И аз съм го казал, че банката е без значение. Ако си от ПИБ, добре, ако си от друга, няма проблеми. Въпрос на избор е. Да питам още един път, тъй като чувам разни слухове относно начина на сформиране на бала. Имам две оценки по 5.50 и другото останало са ми пълни шестици, нали тези две 5.50-та се записват в протокола като 6.00 и следователно успеха ми е 6.00? Съжалявам, ако въпросът ми е тъп или сте го писали другаде, но просто чувам различни версии.
PS.: Благодаря за отговорите!
Последно промяна от Кристиян на 17 Мар 2011, 19:06, променено общо 1 път.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Не може ли, както обикновено, успехът да се попълни в Учебен отдел,
и без това, аз и те никога не изкарваме еднакъв резултат?
и без това, аз и те никога не изкарваме еднакъв резултат?
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
Абе хора, какви са тия междинни оценки! - нито в книжката, нито в протоколите, нито в никой официален документ не се пишат десетици и стотици. Крайната оценка е закръглено, цяло число - по-голямото или по-малкото решава преподавателя, но задължително цяло число.
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
IcebreakerR написа:И аз съм го казал, че банката е без значение. Ако си от ПИБ, добре, ако си от друга, няма проблеми. Въпрос на избор е. Да питам още един път, тъй като чувам разни слухове относно начина на сформиране на бала. Имам две оценки по 5.50 и другото останало са ми пълни шестици, нали тези две 5.50-та се записват в протокола като 6.00 и следователно успеха ми е 6.00? Съжалявам, ако въпросът ми е тъп или сте го писали другаде, но просто чувам различни версии.
Оценката ти е ОТЛИЧЕН 5,50
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
Опашка за взимането на молбите Никога не е имало.Petya.B написа:Също така идеята за онлайн попълването беше да не се трупат опашки при взимането на молбите и после пак опашки за заверка и такаУспех
А опашки за заверка на успеха СЕГА има, защото в крайна сметка процедурата е непроменена.
На мен ми е интересно и друго - при положение, че явно сега се оказва, че е било възможно да се попълни на ръка декларацията, защо никой от вас не се сети до го упомене някъде. Като нямам предвид да пишете във форума. Можеше просто да го сложите на официалния си сайт и да спестите главоболията на много хора.
( А факта, че варианта за ръкописно попълване въобще обезсмисля цялата процедура по електронно такова.. въобще няма да го коментирам. )
И да, недоволни ще има, докато продължават да се правят недомислени неща.