Стипендии (2010-2011)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Re: Стипендии (2010-2011)

Мнение от mina »

съжалявам ,ако е задаван такъв въпрос,но не откривам информация по затова ще попитам-защо в графата за общ доход и доход на член от семейството, ми изписва автоматично Nan и не ми позволява да напиша нищо друго?
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

може да прозвучи малоумно, но къде е информационен център? :shock:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

В тунела откъм метрото по посока на Ректората, точно срещу ресторант Алма Матер. :)
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Мнение от The_iMMortal_f »

А, ясно-мерси
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти
Курс: първи

Мнение от Eleanor »

вярно ли е, че първи курс могат да подават само днес ИЛИ на 25-ти, а от днес ДО 25-и е срок за горните курсове :?
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

1. Молби се приемат в конферентната зала на Информационния център до 25.03.2011 от 8.30 до 17.00 ч.
2.Когато отидеш в отдел студенти да си завериш успехи независимо дали ти е внесена оценката или не те проверята успеха ти по главната книга :)
3.Няма значение банката

Успех

The_iMMortal_f написа::evil: Така, минавам направо към въпросите и ще пропусна възмущението от "принтирай сиситемата":
Последно къде да подаваме тези документи?:

Молби ще се приемат в Паричен салон на СУ – четвърти етаж, северно крило на Ректората за следните факултети – ИФ, ФФ, ЮФ, ФСлФ, ФКНФ, ФП, ГГФ, БогФ, ФЖМК, а за всички останали в касите в съответния факултет

или

В Конферентната зала в Информационния център на Ректората ще се подават молби за следните факултети: ИФ, ФФ, ЮФ, ФСлФ, ФКНФ, ФП, ГГФ, БогФ, ФЖМK

ъъ, предполагам това не е е едно и също място???

Втори въпрос: Сипматягата по гръцки, още от края на януари се кани да ни впише оценките в книжките, а чак днес се сети, та аз днес се прибрах и няма как да стане вписването.Въпроса е толкова ли е фатално да не бъде вписана тази оценка в книжката ми , или не, и ще повлияе ли това на подаването на молбата ми стипендия?(нали уж има изпитен протокол от който могат да видят с колко съм го взела?)

Трети въпрос: Колежки всяха смут, че СУ работи само с Първа инвестиционна банка- това предполагам са глупости, защото аз си имам сметка, на която съм титуляр и тя е в Уникредит Банк.Предполагам няма да има проблем , но все пак да попитам?
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

В Ректората срешу ресторант Алма матер в тунелчето м/у метрото и Двора на Ректората :)

The_iMMortal_f написа:може да прозвучи малоумно, но къде е информационен център? :shock:
Petya.B
В началото бе словото

Мнение от Petya.B »

НЕ срокът е до 25.03.2011г. за целия УНИВЕРСИТЕТ :)

Eleanor написа:вярно ли е, че първи курс могат да подават само днес ИЛИ на 25-ти, а от днес ДО 25-и е срок за горните курсове :?
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър

Мнение от Arsena »

Borisg написа:
happyswift написа:
ЗАЩО ПРОСТО НЕ ПУСНАТ ПРОКЛЕТИТЕ БЛАНКИ В КНИЖАРНИЦАТА ? :evil:
защото им е толкова простия акъл. И не, не се извинявам за това! Направиха подаването на една гадна молба за стипендия по-сложно от всичките врътки на КСК!!! Това граничи с нещо отвъд пределите на некадърността :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Тази гадост не е направена от глупост, а за да откаже студентите от това да подават молби. Всеки семестър става все по-зле- орязват размера, намаляват бройките, намаляват коефициентите за студентите с право. Чудя се, какво ли е ще е следващия път ???
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Това с бланките в интернет смятам, че е от недомислие. Не са помислили достатъчно. Можеше да помолят колеги за съдействие, особено програмисти. Бъка от тях. Но поне до мен не е стигнало инфо, че СС иска да прави подобен формуляр и има нужда от съдействие с кода. Отделно че може да се направи именно и като PDF и пак да има такива полета за въвеждане и падащи списъци. Но кой да мисли, че повечето студенти нямат принтери към компютрите си. Особено пък в Студентски град.

За проблема с doPDF при някои колеги - не знам на какво се дължи, но може да е абсолютно всичко. Зависи дали нямате бъг с уиндоуса или браузера, както и още хиляди такива особености. Предлагам ви да пробвате да принтирате през браузера Mozilla Firefox.

Инструкции за принтиране на бланката със стипендии
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Eleanor написа:вярно ли е, че първи курс могат да подават само днес ИЛИ на 25-ти, а от днес ДО 25-и е срок за горните курсове :?
Всъщност вече ти отговориха, че не е вярно. Но примерно при нас ( ЮФ ) има отделни дати за заверяването на успеха в Отдел студенти, които са по 2 дена за всеки курс. Може би така процедират във факултетите, в които има повече студенти.
Но дори и да е такъв твоя случай, имай предвид, че никой няма да те върне, на на която и дата да отидеш ;)
Аватар
brymbazyk
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от brymbazyk »

Колеги, имам няколко въпроса, може и да се тъпи (съжалявам за което):
1. след като си платих семестъра, отидох до студентски отдел, за да ми заверят семестъра (където просто ми биха 2 печата :D) - трябва ли да ходя до там за някакви заверки, подписи пр? :D
2. това, че сметката ми във FIB е еврова, проблем ли е, или трябва да си отварям нова (което ще е доста неприятно)?
3. след като видях как мога да си сваля бланката, може ли да е попълнена на ръка?
4. на някои изпити имам оценка 4.50 примерно; това как да го смятам като си изчислявам успеха - като 4.50 или 5 (някои хора ми казаха, че си се смята като 5ца, но все пак да питам)
5. и последно, каква е процедурата - трябват ли ми някакви специални документи, а-у, когато ходя до информационния да си подам молбата :D

Благодаря предварително (за търпението)! :D
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

1. Биенето на печатите и вписаването ти в онази голямата книга представляват заверката :lol:
2. Трябва да е левова ;)
3. Не - тя иначе нямаше да се попълва електронно
4. Оценки 4,50; 5,88 и прочие в протокол не съществуват. Смята се 5ца
5. Трябва да носиш само принтираната молба, която предварително е заверена в отдел студенти ;)
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

да си задам пак въпроса-защо не ми позволява да попълвам в полетата за доходите?!
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

_sonrisa_ написа:1. Биенето на печатите и вписаването ти в онази голямата книга представляват заверката :lol:
2. Трябва да е левова ;)
3. Не - тя иначе нямаше да се попълва електронно
4. Оценки 4,50; 5,88 и прочие в протокол не съществуват. Смята се 5ца
5. Трябва да носиш само принтираната молба, която предварително е заверена в отдел студенти ;)
относно това, и накрая в дипломата ли няма половинки по съответния предмет и ако няма- защо тогава се пишат в книжката
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”