Това са глупости, вписват се всички специализации, ако вземеш трите, ще ти се впишат и трите. Както и да е, ползата от специализациите ще си остане спорна, но забравихме за същността на спора. Съгражданката ми искаше да знае дали е задължтелно да вземе минимум 2 избираеми на година:_sonrisa_ написа:А най-новата информация знаете ли каква е?.. Че в дипломата има място да се впише Само ЕДНА спеицализация. Т.е. дори да си взел изпити и за трите, даже на хартия няма да ги имаш( освен в книжката де...)
Така че в случая мисля, че трябва да се подходи малко по-прагматично. Правиш така, че да се сдобиш с 10 предмета от една специализация, без кой знае какво значение каква е, а междувременно и след това си посещаваш занятията и/или си четеш по това, което смяташ за интересно/полезно. Поне аз така ще действам
Jackie написа:Извинявам се, че прекъсвам научните излияния с въпрос извън дискусията.![]()
Задължително ли е да се отиде на изпит по два избираеми предмета на година, или може и само един (и да наваксам пропуснатия догодина, например) ?
По принцип е задължително да се вземат по два избираеми на година, без значение дали ще вземаш по един на семестър или по два. Инересното е, че не съм сигурен какво се случва, ако вземеш само един избираем в първи курс. Не съм чул някой да е изключен или санкциониран за това, че не е взел два избираеми през годината. Вероятно причината за това е липсата на правна уредба на въпроса (или поне аз не намирам такава). Но предполагам, че не си от хората, които искат да проверят има или няма санкции.