+1, никак коректен даже;aikaeimin написа:А мога ли да попитам защо попълването на молбата става само в електронен вариант и защо по този начин ни задължавате да търсим начин да я принтираме? Не смятам този подход за особено коректен.
Стипендии (2010-2011)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Стипендии (2010-2011)
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И на мен ми се струва много глупаво решение. Не улеснява по никакъв начин попълването, само задължава хората да се чудят къде да си попълнят молбата и по-големият проблем - да я принтират. Щото масата студенти, да не кажа почти всичките, нямат принтери в общежитията.
И освен това, защо студентът сам си избира с какъв коефициент да се класира? Кога какъв коефициент трябва да се избере и кога си без?
Освен това студентът НЕ смята сам средния си успех...
Друго, което ми се струва адски тъпо е, че трябва ПАК да се полълва IBAN за сметките. Нали ги събирахте предния семестър... всеки семестър пак ли ? Би трябвало само на нови студенти, които получават стипендия да се вписват тези данни. Или само при промяна на сметката.
Също така ми е интересно защо няма вариант, ако студентът няма карта да му се издаде, като предишните пъти. Защото какъв е смисълът да си откриваш сметка специално за класирането и после ако не вземеш стипендия - за кво ти е тая сметка?!
И кво става, ако молбата е грешно попълнена? Айде наново интернет - айде наново принтер ...
Безмислени "нововъведения"....
И освен това, защо студентът сам си избира с какъв коефициент да се класира? Кога какъв коефициент трябва да се избере и кога си без?
Освен това студентът НЕ смята сам средния си успех...
Друго, което ми се струва адски тъпо е, че трябва ПАК да се полълва IBAN за сметките. Нали ги събирахте предния семестър... всеки семестър пак ли ? Би трябвало само на нови студенти, които получават стипендия да се вписват тези данни. Или само при промяна на сметката.
Също така ми е интересно защо няма вариант, ако студентът няма карта да му се издаде, като предишните пъти. Защото какъв е смисълът да си откриваш сметка специално за класирането и после ако не вземеш стипендия - за кво ти е тая сметка?!
И кво става, ако молбата е грешно попълнена? Айде наново интернет - айде наново принтер ...
Безмислени "нововъведения"....

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
аз лично не възнамерявам да си купувам сега мастило само за това при положение, че надали ще ми потрябва за друго в идните месеци, затова...
convert в pdf, save на flash-ка и print някъде, където има принтер...
convert в pdf, save на flash-ка и print някъде, където има принтер...
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Абсолютно малоумно. И добре, щом е решено попълването да е електронно, защо да не мога да си запаметя файла и да си го кача в пощата примерно.
Така поне бих могла да отида да си го принтирам в някоя книжарница.
Използвайте си главите малко.
П.П. Съжалявам за крайното изказване. Просто съм възмутена.
- Eleanor
- Летящите Пръсти
...
Последно промяна от Eleanor на 13 Мар 2011, 23:09, променено общо 1 път.
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не само, че е малоумно, а по-зле - ЛАМЕРСКО!!!_sonrisa_ написа:Абсолютно малоумно. И добре, щом е решено попълването да е електронно, защо да не мога да си запаметя файла и да си го кача в пощата примерно.
Използвайте си главите малко.
защо, да еба майка му, трябва все да ми услжоняват живота
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
И още нещо.
Там,където се пресмятат доходите на семейството :
Първо се иска да посочиш доходите за последните 6 месеца - т.е. заплатите умножени по 6
После се иска да посочиш Месечен доход на член от семеството - т.е. в моя случай трябва да разделя горната сума на 24 ( за 6те месеца и 4те члена на семейството). Системата обаче не смята така
Според нея се дели просто на 4 
Там,където се пресмятат доходите на семейството :
Първо се иска да посочиш доходите за последните 6 месеца - т.е. заплатите умножени по 6
После се иска да посочиш Месечен доход на член от семеството - т.е. в моя случай трябва да разделя горната сума на 24 ( за 6те месеца и 4те члена на семейството). Системата обаче не смята така
Не искате да вземем стипендии ми се струва. Жалко е.
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
- Курс: втори
Ами, аз искам. Много даже. Но това да караш математик да смята си е изтезание.maxxxed написа:Не искате да вземем стипендии ми се струва. Жалко е.
Бтв, някой знае ли, ама със сигурност, кои са тия "шест месеца"? Октомври-март? Септември-февруари? Други някакви? Те при мен месечните доходи се промениха на два пъти през последните шест месеца (считано от днешна дата), затова ми е важно кое се взема.
(Пак добре, че и двете промени бяха от първо число на месеца. Иначе съвсем кошмар.)
noli me tangere
-
svida
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат-студент
- Курс: кандидат-студент
Да, наистина, и периодът сами ли трябва да го попълним, защото е оставено празно поле ^^niai написа:
Бтв, някой знае ли, ама със сигурност, кои са тия "шест месеца"? Октомври-март? Септември-февруари? Други някакви? Те при мен месечните доходи се промениха на два пъти през последните шест месеца (считано от днешна дата), затова ми е важно кое се взема.
(Пак добре, че и двете промени бяха от първо число на месеца. Иначе съвсем кошмар.)
+ Трябва ли ни електронен подпис, или е достатъчно да принтираме декларацията и след това да се подпишем (с химикал).
Явно обяваването на сроковете и начините за кандидатстване породи повече въпроси, отколкото отговори даде
Последно промяна от svida на 14 Мар 2011, 00:15, променено общо 1 път.
-
mnp
- В началото бе словото
Добре, този файл как точно ще си го принтираме, ако нямаме собствен принтер, при усолвие, че не се запаметява 
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе я си принтирайте старият формуляр, попълнете си го и си го предайте по реда при инспекторките да ви заверят успеха - те го смятат!!! - и тва е.
Формулярите може да си ги принтирате от сайта на СУ ако не се лъжа.
А съм и убедена, че ще има разпечатани копия при инспекторките...тва просто няма да е реално.
От кво се пести ? От принтиране на формуляри ли ?!!! о.О
Формулярите може да си ги принтирате от сайта на СУ ако не се лъжа.
А съм и убедена, че ще има разпечатани копия при инспекторките...тва просто няма да е реално.
От кво се пести ? От принтиране на формуляри ли ?!!! о.О

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
така ще станеPisobella написа:Абе я си принтирайте старият формуляр, попълнете си го и си го предайте по реда при инспекторките да ви заверят успеха - те го смятат!!! - и тва е.
- Eleanor
- Летящите Пръсти
mnp написа:Добре, този файл как точно ще си го принтираме, ако нямаме собствен принтер, при усолвие, че не се запаметява
Eleanor написа:convert в pdf, save на flash-ка и print някъде, където има принтер...
- mtrinity
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
File -> Save Page As... на браузъра (Firefox) и се запаметява файла дори попълнен, не е толкова голям проблем това. Въпреки че би било по-разумно да се намират и хартиени бланки, и да има електронни такива, едно разпечатване е към 8 ст, а в Студентски копирни центрове през 2 крачки се намират. Абе хора, обявяват стипендиите, па зарадвайте се малко