1 курс Право (2010-2011)
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: 1 курс Право (2010-2011)
Светльо не си губи времето да уважава себе си чрез учене - той предпочита да уважава колежки през това време

I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- _sonrisa_
- Флъдзила
Свет.. мисля, че точно от твоята схема си лични колко е нужно да си "перфектно подговтвен" за тези изпити. Аргументацията ти противоречи на тезата 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Ениуей, ако искате учете по УКУ, ако не искате - недейте, но внимавайте за кого гласувате
Така де, избори идват
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Четете си лекциите на проф. Близнашки. Прочете и монографията му "Форма на държавата".
УКУ е ЗДЪЛЖИТЕЛНА дисциплина за колегите втори поток, лекциите от нея ще ви трябват и догодина, освен това, споменатата монография ще я четете и воти курс.
Истината е, че не започвайте с избираеми.
Потокът на проф. Милкова по ОТП ВЕДНАГА да почне да издирва кой въпрос от къде се чете, ние миналата година се сетихме доста късно и имахме големи главоболия.
Също по РЧП - от първия ден почвате да четете.
По икономика, потокът на д-р Вл. Пеовски - РЕДОВНО на лекции, записвайте всичко и ще се готвите от там с леки добавни само от първия учебник. Така няма да четете две тухли.
Най-трудния изпит ви е РЧП. Купере си учебникът на проф. Андреев от първия ден.
Моя съвет, прочетете първо историческата част от него, после отидете на семейното право и дори да ви кажат преди това, както стана с нас миналата година, не се хвърляйте веднага на римски граждански процес, трябват ви знанията от следващите глави за да го схванете като хората. Оставете го за накрая.
УКУ е ЗДЪЛЖИТЕЛНА дисциплина за колегите втори поток, лекциите от нея ще ви трябват и догодина, освен това, споменатата монография ще я четете и воти курс.
Истината е, че не започвайте с избираеми.
Потокът на проф. Милкова по ОТП ВЕДНАГА да почне да издирва кой въпрос от къде се чете, ние миналата година се сетихме доста късно и имахме големи главоболия.
Също по РЧП - от първия ден почвате да четете.
По икономика, потокът на д-р Вл. Пеовски - РЕДОВНО на лекции, записвайте всичко и ще се готвите от там с леки добавни само от първия учебник. Така няма да четете две тухли.
Най-трудния изпит ви е РЧП. Купере си учебникът на проф. Андреев от първия ден.
Моя съвет, прочетете първо историческата част от него, после отидете на семейното право и дори да ви кажат преди това, както стана с нас миналата година, не се хвърляйте веднага на римски граждански процес, трябват ви знанията от следващите глави за да го схванете като хората. Оставете го за накрая.
В името на потока! Втория!
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ми аз си го четох както си върви по глави и не съм имала проблем 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
УКУ е задължителза, защото всички ще имат 6, без значение дали ще прочетат Формата на държаватаiodine написа:Четете си лекциите на проф. Близнашки. Прочете и монографията му "Форма на държавата".
- iodine
- Драскач
И аз нямах, но установих, че по вротия начин е по-лесно.
За Формата - чете се, ще се чете така или иначе.
За Формата - чете се, ще се чете така или иначе.
- originalsin
- Пишеща машина
iodine, при Милкова какво друго може да се 'изнамери', освен лекциите и нейното (с)писание? Казват, че учебникът на Ташев (по-скоро учебниците) не влизат в червената книга на Милкова и на изпита не покровителства онези, дето са били черпели от него. Richtig? (Друг е въпросът, че Шамов изисква да четем от Ташев...)
Имам и други 2 въпроса:
1. Милкова спомена за някакво 'препитване' след седмица. Какво представлява и препоръчително/желателно ли е да се явим?
2. Кога и как можем да си изберем теми за курсова работа и изобщо имаме ли право на избор или само на мълчаливо (не)одобрение на връчените такива от Шамов?
Имам и други 2 въпроса:
1. Милкова спомена за някакво 'препитване' след седмица. Какво представлява и препоръчително/желателно ли е да се явим?
2. Кога и как можем да си изберем теми за курсова работа и изобщо имаме ли право на избор или само на мълчаливо (не)одобрение на връчените такива от Шамов?
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
- iodine
- Драскач
При конспекта на проф. Милкова ще четете нейния учебник, Ташев - ОТП. Основни правни понятия и Ташев - Теория на правната система, Алексеев - ОТП, Герорги Бойчев - ФП, Legal Theory, Статии и лекции на Г. Денков, М. Правлова - ГП - Обща част или ако ходите на упр. при Шопов - от него. Също и разни други неща.
Конспекта е пълна каша, просто не сте се запознали пълно още с него.
Добре е да се запознаете добре с целия учебник на Ташев, реално ще ви трябват само отделни части от него на изпита, но знанията са нужни, защото ви трябват нагоре, няма да е фатално ако не сте факити на ОТП, разбира се.
Ходете при Шопов на упр. само той ще ви помогне да научите нещо като хората.
Курсовите работи, зависи от асистента, д-р Кьосев и ас. Шопов дават пълен избор като само съветват за промени в структурата и заглавието и темата, ако се отдалечавате от основната тема. При ас. Шамов, мисля, той има вишегласие и не кутира нестандартни теми. И пак не знам. Аз бях при Кьосев, но ходих при Шопов. Конслутирах се и с двамата за курсовата и ми я одобриха, макар да беше на откачена тема.
Ако сте при Милкова не пишете за Конституцията, за Презумпрции и Фикции, за Юр. Отговорност. Това са масове теми и едно 2/3 от курса ще се впусне на тях. А Милкова гледа курсовите, задава въпроси на тях и влияят на крайната оценка. Тя предпочита нещо изпъкващо от другите. В моята група имаше поне 4 х Презумпции и фикции и 5 х Юр. Отговорност. Хората примерно с "Правен статут на жените в ислямския свят", "Държавата като властващ субект на правото", "Ханс Келзен нещо си..." и т.н. имаха добри отзиви, на някои от другите им намали оценките.
Не се притеснявайте за курсовите, приятна и интересна работа са.
Конспекта е пълна каша, просто не сте се запознали пълно още с него.
Добре е да се запознаете добре с целия учебник на Ташев, реално ще ви трябват само отделни части от него на изпита, но знанията са нужни, защото ви трябват нагоре, няма да е фатално ако не сте факити на ОТП, разбира се.
Ходете при Шопов на упр. само той ще ви помогне да научите нещо като хората.
Курсовите работи, зависи от асистента, д-р Кьосев и ас. Шопов дават пълен избор като само съветват за промени в структурата и заглавието и темата, ако се отдалечавате от основната тема. При ас. Шамов, мисля, той има вишегласие и не кутира нестандартни теми. И пак не знам. Аз бях при Кьосев, но ходих при Шопов. Конслутирах се и с двамата за курсовата и ми я одобриха, макар да беше на откачена тема.
Ако сте при Милкова не пишете за Конституцията, за Презумпрции и Фикции, за Юр. Отговорност. Това са масове теми и едно 2/3 от курса ще се впусне на тях. А Милкова гледа курсовите, задава въпроси на тях и влияят на крайната оценка. Тя предпочита нещо изпъкващо от другите. В моята група имаше поне 4 х Презумпции и фикции и 5 х Юр. Отговорност. Хората примерно с "Правен статут на жените в ислямския свят", "Държавата като властващ субект на правото", "Ханс Келзен нещо си..." и т.н. имаха добри отзиви, на някои от другите им намали оценките.
Не се притеснявайте за курсовите, приятна и интересна работа са.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Дори и да сте при Милкова, пак е препоръчително да четете Ташев. Той е написал наистина много хубав и много полезен учебник - конкретните дефиниции може и да ги забравите, но разбирането за тях определено няма да мръдне от главите ви. А в крайна сметка за вас е важно не просто да минете изпита, ами и да ви остане нещо в съзнанието от цялата история - иначе мъчението е било безполезно 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Ас. Шамов е доста по-добър вариант от Шопов във всяко едно отношение. Миналата година на нас ни даде възможност да си избираме тема на курсовата, но ние бяхме при проф. Ташев, а при него има възможност за доста по-голяма свобода при разработването на темата, дава ти възможност да търсиш информация, да я интерпретираш по нов начин, да привеждаш нови аргументи и дори да оспорваш собствените му теории. Даже беше позволено на колегите да пишат по теми като правата на човека, смъртното наказание и др., които дефакто нямат нищо общо с конспекта и с дисциплината. Това при Милкова е малко вероятно и предполагам с оглед на това ас. Шамов ви е разпределил теми на рандом принцип - за да не станат гафове. При всички положения не вярвам да ти откаже, ако поискаш да пишеш по друга тема. Просто го попитайте овреме - не хапе.iodine написа:Ходете при Шопов на упр. само той ще ви помогне да научите нещо като хората.
- iodine
- Драскач
Ми... то така беше и при Милкова, бе
Просто вас не ви ги гледат толкова на изпита, колко нас.
Имаше колеги с афтаназии, права на човека (което си е част от конспекта при нас), с кодекса Бушидо
С религия и право, римско не знам к'во си.
А за Шамов или Шопов, всеки си има свое мнение.
Имаше колеги с афтаназии, права на човека (което си е част от конспекта при нас), с кодекса Бушидо
А за Шамов или Шопов, всеки си има свое мнение.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Напротив, ако имаш силна курсова, това се оценява високо на устния изпит от проф. Ташев. Докато повечето от останалите колеги ги въртяха на шиш с въпроси по целия конспект, мен на устната част ме питаха само защо си избрах тази тема и какви мои идеи съм изложил. А аз доста бях нахранил неговта теория за това имат ли конституционните норми непосредствено действие. При Милкова не знам доколко е възможно да не се съгласиш с нейните възгледи.iodine написа:Ми... то така беше и при Милкова, беПросто вас не ви ги гледат толкова на изпита, колко нас.
- Jackie
- В началото бе словото
- Курс: втори
Колеги, имаме ли реторика и през втория семестър (ако да- уточнено ли е кога започва)? Лекциите през първия семестър ми съвпадаха с упражненията по МО и нямах възможност да ги посещавам, затова не съм наясно с нещата. 
Все пак ще чувствам
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
приятния гъдел,
че още живея,
че още ще бъда.
- Scion of balance
- Легендарен флуудър
- Курс: трети