1 курс Право (2010-2011)
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: 1 курс Право (2010-2011)
Да, от 28-ми сте
Но лично мен искрено ме съмнява да има кой знае какви занятия следващата седмица, още повече, че 3ти и 4ти са почивни дни. По-скоро ще започнат от 7ми 
- originalsin
- Пишеща машина
- Курс: първи
Колеги, хайде някой, който е присъствал на лекцията по Увод в конституционното учение, да сподели поне фрагментарна импресия, включваща най-малко конспект за изпита и съответно необходима литература...
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
- Моридин
- В началото бе словото
- Курс: втори
Виж във фейсбук групата на курса за конспекта. Иначе... ще ти разкажа за проф. Георги Близнашки, но като се видим, понеже ще се нуждая от пълния си арсенал изразни средства - ръкомахане, възклицания и т.н. Идвай задължително на неговите лекции и зарежи тези по философия на правото!
Ключовата дума при него е "самочувствие"
"Всички искат да слушат лекции при професор Близнашки..."-останалото от лекциите не е важно.Моридин написа:Виж във фейсбук групата на курса за конспекта. Иначе... ще ти разкажа за проф. Георги Близнашки, но като се видим, понеже ще се нуждая от пълния си арсенал изразни средства - ръкомахане, възклицания и т.н. Идвай задължително на неговите лекции и зарежи тези по философия на правото!
- _sonrisa_
- Флъдзила
Доста точно!
Иначе за проф. Близнашки мога да кажа само добри неща. Да - вярно, самочувствието му наистина е голямо и е възможно някои от вас това да ви дразни в началото ( после ще свикнете), но, ако трябва да сме напълно честни, човекът има пълното право. Проф. Близнашки е изключително ерудиран и начетен човек, знае много и нещо по-важно : има желание да ни научи на това, което е прочел. Лекциите му са полезни и интересни и освен това успява да систематизира голям обем информация в сравнително къси разработки
За изпита ви трябват неговите лекции ( и естествено - ако имате желание, може да прочетете някоя от книжките му/ статиите му, но няма да ви изисква повече от това, което е казал на лекция)
И както сам каза - "изпитът трябва да е удоволствие". В този ред на мисли, изпитите по УКУ и Парламентарно право във втори курс минават изключително леко. Сами си избирате въпрос от преподаваните, научавате си го и му го разказвате. Като "разказвате" е доста силно казано, при положение, че ще ви остави да изречете от 3 до 5 изречения
Влизате на групички по 5-6-10 човека и общо взето.. си говорите
С една дума - това, което се иска от вас е да сте прочели материала, да си харесате върпос, към който имате специален интерес и да си го разкажете
Нищо повече 
П.П. А за хората от 2ри поток - лекциите по УКУ са силно препоръчителни за вас, тъй като проф. Близнашки ще ви преподава по Конституционно право във втори курс ( винаги е на 2ри поток! ).
И естествено ще са ви полезни и по Парламентарно
Иначе за проф. Близнашки мога да кажа само добри неща. Да - вярно, самочувствието му наистина е голямо и е възможно някои от вас това да ви дразни в началото ( после ще свикнете), но, ако трябва да сме напълно честни, човекът има пълното право. Проф. Близнашки е изключително ерудиран и начетен човек, знае много и нещо по-важно : има желание да ни научи на това, което е прочел. Лекциите му са полезни и интересни и освен това успява да систематизира голям обем информация в сравнително къси разработки
За изпита ви трябват неговите лекции ( и естествено - ако имате желание, може да прочетете някоя от книжките му/ статиите му, но няма да ви изисква повече от това, което е казал на лекция)
И както сам каза - "изпитът трябва да е удоволствие". В този ред на мисли, изпитите по УКУ и Парламентарно право във втори курс минават изключително леко. Сами си избирате въпрос от преподаваните, научавате си го и му го разказвате. Като "разказвате" е доста силно казано, при положение, че ще ви остави да изречете от 3 до 5 изречения
С една дума - това, което се иска от вас е да сте прочели материала, да си харесате върпос, към който имате специален интерес и да си го разкажете
П.П. А за хората от 2ри поток - лекциите по УКУ са силно препоръчителни за вас, тъй като проф. Близнашки ще ви преподава по Конституционно право във втори курс ( винаги е на 2ри поток! ).
И естествено ще са ви полезни и по Парламентарно
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Биляна, още помня миналата година как ти също питаше откъде да четеш за този изпит, и като ти казах - от книгите на Близнашки, ти рече - е, тва мога да си го видя в конспекта, за нещо по-кратко питам. Много грубо от твоя страна 
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- _sonrisa_
- Флъдзила
ММ, Пламенчо, с някого ме бъркаш, мойто момче
Аз си бях ходила на лекцийките
Аман от жени покрай тебе - не може да ни запомниш вече
Аман от жени покрай тебе - не може да ни запомниш вече
- Scorpion
- Легендарен флуудър
И как по-точно ходи на лекциите, като те не бяха започнали тогава? 
- _sonrisa_
- Флъдзила
е.. тогава може да си прав 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 64#p710364
Ех спомени спомени
Едит: бавни пръсти имам днеска, изпревариха ме
Ех спомени спомени
Едит: бавни пръсти имам днеска, изпревариха ме
- _sonrisa_
- Флъдзила
Да де, признах си
Ама не виждам какво оспорваме - учи се от лекции за този изпит
Книжките му са хубави, но.. по-скоро за КП. Лично мое мнение 
Ама не виждам какво оспорваме - учи се от лекции за този изпит
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Има и по-лесен начин - учи се от хората дето са минали предния ден (по УКУ по принцип има 7-8 дати за изпита) какво ги е питал и си научаваш въпросите, които пита (които са не повече от 20), така минаха всички колеги по Парламентарно тази година и по УКУ миналата
Разбира се, книжките му са интересни, няма лошо ако ги прочетете - аз самия ги изчетох чак след като си взех всички изпити при него
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ами аз не бих действала по този начин.. но пък аз си имам лични представи за проява на уважение не само към преподавателя, но най-вече към мен самата. А да отида по този начин на изпит.. не бих си го позволила 
А иначе друг съвет, които се отнася по принцип за избираемите предмети ( но с особена сила за изпитите при проф. Близнашки) - ходете на първата възможна дата. Винаги има най-малко хора, най-бързо и най-леко се минава
Миналата година на първия ден бяхме 10 човека точно, а на следващата... всички останали, т.е. над 200 човека
( а следващата дата беше след доста време, не като тази година да има всяка седмица, та и по два пъти седмично, Свет
)
А иначе друг съвет, които се отнася по принцип за избираемите предмети ( но с особена сила за изпитите при проф. Близнашки) - ходете на първата възможна дата. Винаги има най-малко хора, най-бързо и най-леко се минава
Миналата година на първия ден бяхме 10 човека точно, а на следващата... всички останали, т.е. над 200 човека
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Това важи, ако си перфектно подготвен за изпита, ако не си е по-добре (като мен
) да поизчакаш да видиш как минават нещата, какви въпроси пита, etc. Не подвеждай колегите, не всички са умни и красиви като теб