Някой има ли информация как се изчислява успеха от следването - всички ли оценки се взимат? Наскоро си извадих академична справка и инспекторката ми беше сметнала някакъв друг среден успех, който се различава с 3 стотни от този, който аз си сметнах на база оценките, които бяха изброени в академичната справка.
Всички ли оценки се включват в изчисленията - и практикумите (които, между другото, се водят текущи оценки, а не оценки от изпити), и спорта, и английският език, и факултативните дисциплини?
Търсих някакъв правилник, където да е регламентирано как се изчислява, но нищо не намерих на сайта на СУ...
Успех от следването
- Cassie
- Драскач
- Специалност: Астрофизика
- Курс: завършил
Успех от следването
Hope for the best,
plan for the worst.
plan for the worst.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Успех от следването
Смятат се оценките от здължителните и избираемите изпити. Оценките от факултативни предмети, практикуми и текущи оценки не влизат в общия успех.
- ceco_sim
- В началото бе словото
- Специалност: АМГ
- Курс: трети
Ако кажеш откъде е тази информация, ще съм благодарен. Интересува ме конкретно за практикумите и по принцип текущите оценки защо не влизат? Все пак става въпрос за точни науки, а не за полито-философо-право-европеистическа простотия...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Mи не знам как да ти отговоря на въпроса "защо не влизат". Просто защото не влизат
Така го е измислила някоя умна глава.