Здравейте. Чета относно образуване на състезателен бал. Чл.22 ал.6 гласи:
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Ако на матурата по БЕЛ имам 3, а оценката ми по БЕЛ от задължителна подготовка е 6 и искам да кандидатствам философия, имам 6 на кандидатстудентския изпит и 6 по философия то ако се вземе предвид оценката от матурата балът ми е 27, а ако се вземе предвид оценката от задължителната подготовка балът ми е 30. Кой от двата бала е валидният?
Матурата по БЕЛ е задължителна, но така например ако имаш 6 по математика, а на матурата 4 то значи си се прецакал като си отишъл на матура по математика. Така ли излиза или нещо бъркам ?
Въпрос относно образуване на състезателен бал
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Mackle
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: трети
Re: Въпрос относно образуване на състезателен бал
Този с матурата е валидният.
И да, така излиза. Ако имаш 6 по предмета, с който ще кандидатстваш в дипломата, по-добре пиши друга матура.
И да, така излиза. Ако имаш 6 по предмета, с който ще кандидатстваш в дипломата, по-добре пиши друга матура.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Въпрос относно образуване на състезателен бал
Точно така, но хипотезата да си отличник по БЕЛ през годините, а на матурата да изкараш 4 е малко вероятна (освен ако оценките ти през годините не са фиктивни)