Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
dianavk
В началото бе словото

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Мнение от dianavk »

Благодаря ти за съвета.
Аватар
stelianna
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от stelianna »

бих искала да попитам след като човек се яви на предварителния изпит може ли след това да си види работата преди да е дошла самата матура ?дали е възможно да се видят допуснатите грешки
"Който поеме предизвикателството, управлява щастието си.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Възможно е, да. Има определени срокове за това, които обикновено излизат в сайта на СУ, заедно с оценките. Но дали тези дати ще са преди матурата, не мога да кажа, тъй като в момента не съм информиран за датите на предварителните изпити и матурите.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Колегата е прав. Задължително е да отидете и да си проверите работите по литература и мисля, че по какъвто и да е изпит за Университета! ;)
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право

Мнение от _sonrisa_ »

Е, Криис, не им казвай, че е задължително - някой ще вземе да те разбере буквално :lol:
Не е задължително естествено - просто е хубаво за вас самите да си погледнете рецензията, да видите какво са ви отчели като грешка и тн ;)
fabsss
В началото бе словото

Мнение от fabsss »

Ох,четох назад и в други теми,та малко се пообърках. Така, сега искам да се запиша за предварителния изпит и това което трябва да направя е 1.да си платя таксата в банката и да взема бележка от там; 2. да си нося личната карта 3. и тук вече не разбрах- отивам пред сградата на СУ и си купувам документи за записване на изпит от книжарницата на СУ или вътре в самата зала,където се записвам, ми дават? И още нещо- ще ме карат ли да си записвам желаните специалности още от предварителния,или се прави вече при записване за редовния? Благодаря ви и се извинявам ако вече са задавани въпросите :D
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Документите се продават в книжарниците на СУ и от една бабка точно пред инфо-центъра. Няма да те карат да си подреждаш желанията. Това става чак след като приключи подаването на документи за всички изпитни сесии. Срокът е от 27 юни до 8 юли, повече можеш да прочетеш тук: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _klasirane
Facebook
Изображение
Gong
В началото бе словото

Мнение от Gong »

А знае ли се колко е таксата за участие в кандидатстудентски изпит тази година? Записването почва в понеселник, а в сайта не откривам никаква конкретна цена. Типично.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

30 лв.
Facebook
Изображение
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Интересуват ме някои подробности относно изпита по математика, защото като чета мнения в този форум и разбирам неща, които не са ясно определени в документите от сайта на СУ:

1. Трябва ли на изпита по математика да се пише Дадено, Търси се и Решение на всяка задача ? Дават ли се някакви бонуси за евентуалното тяхно написване ?

2. Решението на всяка задача на отделна страница ли тряба да се пише или не ?

3. Разрешено ли е на изпита да се използват теореми, които не присъстват в справочника, но са много известни и се учат дори в училище - например теоремата на Щайнер за трапеца ?

Преди някой да е отговорил искам да спомена, че и на мен тези въпроси ми изглеждат безсмислени, нелогични и т.н., но съм срещал някакви намеци за тях от мнения във форума и затова искам да си изясня нещата - кои неща са верни и кои не.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

1. Трябва ли на изпита по математика да се пише Дадено, Търси се и Решение на всяка задача ? Дават ли се някакви бонуси за евентуалното тяхно написване ? - бонуси за тяхно написване няма да получиш, но е силно препоръчително да си ги имаш, особено за геометричните задачи. При геом. задачи тези 3 неща, за които си споменала, както на теб ще ти помогнат за ориентация, така и ще представиш подредено решение на проверяващите. Учителката ми по математика ми беше казала, че са задължителни за геом. задачи, а и е от твоя полза да ги имаш, въпреки че едва ли ще отнемат точки, ако липсват.

2. Решението на всяка задача на отделна страница ли тряба да се пише или не ? - всяка задача се решава на отделна страница. Получаваш 10 листа, как ще си разпределиш чернова-белова си е твой избор. Аз на първия изпит на предната страна на листа пишех беловата, а на задната - черновата, а на втория изпит почнах беловата от първа страница, а черновата от последната страница, и като че ли това се оказа по добрият избор. При необходимост от допълнителни листове, просто трябва да помолиш квесторката.

3. Разрешено ли е на изпита да се използват теореми, които не присъстват в справочника, но са много известни и се учат дори в училище - например теоремата на Щайнер за трапеца ? - учителката ми по математика казваше, че ако се използва нещо, което го няма в сборника, то това нещо трябва да се докаже. Все пак, ако единственото решение, за което се сещаш се изисква използването на такава теорема, и не знаеш как да го докажеш, използвай го. Ще ти отнемат някакви стотни, но ако отговорът ти е правилен, ще си получиш някакви точки.

Преди някой да е отговорил искам да спомена, че и на мен тези въпроси ми изглеждат безсмислени, нелогични и т.н. - това е КСК раздел, питай каквото те безпокои.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Исках да попитам минималните балове според които се влиза кога се образуват и могат ли да се проверят по някакъв начин? И другия ми въпрос - четох правилника но едно не ми стана ясно - след като се явя на първата сесия и изкарам някакви оценки по какъв принцип решавам дали ми стигат и самото класиране за специалностите чак след 2рата сесия ли започва?
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Минималният бал е балът на последния приет в дадена специалност. Той става ясен след като приключи съответноо класиране. Когато подадеш документи за калсиране ще ти дадат входящ номер, с който ще можеш на съответната дата в интернет да провериш дали си приет. На въпросната интернет сраница ще изписва информация колко е твоят бал, колко е минималния бал, броя на приетите.

За пресмятането на необходимия бал: след като си арзбереш оценката от предварителния пресмяташ колко ти е бала и дали е по-висок от минималните балове от последните 2-3 години. Ако е доста по-висок, можеш да рискуваш и да не се явяваш на редовен.
Facebook
Изображение
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Първият ми въпрос не беше случаен - тъй като реално се проверяват решенията, дали писането на Дадено и Търси се не се счита за знак ? Аз например, ако не бях чел мнения в този форум, никога не бих си помислил да пиша такива неща на изпита. Ще ми е интересно дали и други хора ще споделят мнението дали е добре да се пише и дали изобщо е добра идея, защото си остава риска да го считат за знак и да си имаш проблеми.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Преди самия изпит квесторите четат инструкция и изрично изброяват нещата, които могат да бъдат счетени за знак, разкриващ анонимността на кандидат-стдента.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”