[КСК 2011] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО
Тормози ме една мисъл. Колко горе-долу трябва да е дълга творбата ни на изпита по Журналистика? 
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
E няма да падне с 5 единици, стремете се към него, това е единствения ориентир, който може да иматеsvetlio.varna написа:Toва беше балът миналата година.
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Трябва да изкарам 5.00,за да ми е сигурно мястотоGrey написа:И на мен ми трябва малко просветление. Та гледам тука, че минималният бал (за ФЖМК) за тази година бил 25,51(за девойките). И какво, ако не закачиме до тези цифрички, да забравим за цялата работа и адиос деца, търсете си друг университет :- )
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Е то не се знае какъв ще бъде бала тази година , но едва ли ще бъде много по-различен . За да влезеш тази специалност , да трябва да направиш поне този бал иначе нямаш шанс за тази специалност при кандидатстването . Можеш разбира се , ако имаш достатъчен бал да влезеш някоя друга специалност във ФЖМК и , ако толкова настояваш или си отлична след първата година да се прехвърлиш журналистикаGrey написа:И на мен ми трябва малко просветление. Та гледам тука, че минималният бал (за ФЖМК) за тази година бил 25,51(за девойките). И какво, ако не закачиме до тези цифрички, да забравим за цялата работа и адиос деца, търсете си друг университет :- )
Този бал е за журналистиката нали ?
- marchelle
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: първи
Аз искам да питам тези ,които вече са приети ,техните есета какви са били?По напред имаше един дето обясняваше,че е писал футболен коментар.А една позната пък преди две години е писала нещо като разказ.Трябва ли темата ни да е "изчанчена".
А за темата сега март,не мисля ,че ще се падне нещо за Египет или Либия.Досега все са се въртяли около нашите си проблеми.Аз все още си мисля ,че ще е пустия му Шенген....
А за темата сега март,не мисля ,че ще се падне нещо за Египет или Либия.Досега все са се въртяли около нашите си проблеми.Аз все още си мисля ,че ще е пустия му Шенген....
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
- Ambrosio`
- Паисий
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Моето есе си беше класическо, политическо, с много факти. Момчето с футболния коментар в момента ми е колега. Ще имаш висока оценка, ако успееш да комбинираш факти представени по по-оригинален начин. Трудно разказ без доказан тезис ще успее да грабне проверяващите. Дигат оценката, ако видят, че си наясно с настоящите събития.
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
- boo.
- В началото бе словото
Моето есе (говоря специално за темата "Дупки") не беше препълнено с някакви факти, да не кажа, че изобщо не бях писала за последните новини в страната. Съвсем бегло бях споменала за дупките по пътищата, колкото да кажа, че човечеството се интересува повече от лошите пътища отколкото от зейналите дупки в образованието, в душите на хората и т.н. Бих казала, че писах по-емоционално, по-провокативно и залагах на задържането на вниманието на четящия. Затова и обемът ми не беше голям - около 2 страници сбито писане. Не подценявайте грамотното писане, мисля, че доста свалят за правописни и пунктуационни грешки.
Защото най-хубавото се добива с цената на голяма болка!
- Или поне така е според легендата...
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Днес се сетих нещо , за което не съм сигурен и искам да ви попитам . За дадена специалност се приемат определен брой кандидати , това го знае всеки . За да бъдеш приет за тази специалност трябва да направиш определен бал . Как се процедира , ако за една специалност баловете на трима кандидати например съвпаднат напълно ? И сигурно ли е изобщо , че ако направиш минималният бал ще бъдеш приет .. ?
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
@Bestcho първо си зависи от това колко свободни бройки си има в специалността. Но, поне съдейки от тази година, си мисля че тея, които имат еднакъв бал, пак могат да бъдат приети в СУ. Стига обаче наистина да покриваш минималния бал за специалността, която искаш!
А и това не смятам, че е свързано с темата за журналистиката...
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ами аз питам конкретно за трите специалности във ФЖМК . Просто това е една от най-активните теми и тук имам шанс да ми бъде отговореноIcebreakerR написа:@Bestcho първо си зависи от това колко свободни бройки си има в специалността. Но, поне съдейки от тази година, си мисля че тея, които имат еднакъв бал, пак могат да бъдат приети в СУ. Стига обаче наистина да покриваш минималния бал за специалността, която искаш!А и това не смятам, че е свързано с темата за журналистиката...
- amorphis
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не естественно, да речем че минималния бал е 25 и ти имаш 25,5 а някой друг има 26,3 /примерно/ ... нормално да вземат този с по високият бал ... не е 100 % сигурно че ще те вземат с минималния бал ... този бал се дава, за да се има някакъв минимум, защото всички иначе ще подават документи. нормално че ако им трябва още една бройка за попълване на випуска и има двама човека един с 25 друг с 26 ще изберат този с 26.Bestcho написа:Ами аз питам конкретно за трите специалности във ФЖМК . Просто това е една от най-активните теми и тук имам шанс да ми бъде отговореноIcebreakerR написа:@Bestcho първо си зависи от това колко свободни бройки си има в специалността. Но, поне съдейки от тази година, си мисля че тея, които имат еднакъв бал, пак могат да бъдат приети в СУ. Стига обаче наистина да покриваш минималния бал за специалността, която искаш!А и това не смятам, че е свързано с темата за журналистиката...
Да разбирам , че ако направя минималния бал съм вътре ?
Не си ли кандидатствал след 7-ми клас
Errando discimus !
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
няма строго фиксиран минимален бал преди да се излезли каквито и да е резултати на кандидат-студенти
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Кандидатствал съм разбира се . И аз мислех като теб , просто реших да попитам , за да бъда сигуренamorphis написа:Не естественно, да речем че минималния бал е 25 и ти имаш 25,5 а някой друг има 26,3 /примерно/ ... нормално да вземат този с по високият бал ... не е 100 % сигурно че ще те вземат с минималния бал ... този бал се дава, за да се има някакъв минимум, защото всички иначе ще подават документи. нормално че ако им трябва още една бройка за попълване на випуска и има двама човека един с 25 друг с 26 ще изберат този с 26.Bestcho написа:Ами аз питам конкретно за трите специалности във ФЖМК . Просто това е една от най-активните теми и тук имам шанс да ми бъде отговореноIcebreakerR написа:@Bestcho първо си зависи от това колко свободни бройки си има в специалността. Но, поне съдейки от тази година, си мисля че тея, които имат еднакъв бал, пак могат да бъдат приети в СУ. Стига обаче наистина да покриваш минималния бал за специалността, която искаш!А и това не смятам, че е свързано с темата за журналистиката...
Да разбирам , че ако направя минималния бал съм вътре ?
Не си ли кандидатствал след 7-ми клас
Друг въпрос . Ако в дипломата по даден предмет имам оценка да кажем 5.33 , тази оценка се взима такава каквато е със стотните , нали така ?