[КСК 2011] Математика

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Re: [КСК 2011] Математика

Мнение от Miss SeduceR »

Харесвам,харесвам...и аз за това се боря-с какви оценки те приеха,интересно ли е,готини хорица?-само това запитвам и ставам да решавам задачки,чеее мене чакат :oops:
Аватар
rallie
Пишете, о, братя
Специалност: Business Administration
Курс: трети

Мнение от rallie »

Миналата година баловете паднаха много,с две 4ки се влизаше на първо класиране...даже и по-ниски оценки,да не говорим за 2ро класиране :lol:
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Аз ги гледах уж и сметнах,че минималните оценки са 4.66 по двете...поне такъв беше посоченият минимален бал.Дано да си права,въпреки че предпочитам да е така,както аз си мисля-не обичам да се боря за "по-леснодостъпни" места...Случайно да си от Плевен-просто предположение,имам нещо в главата
Аватар
rallie
Пишете, о, братя
Специалност: Business Administration
Курс: трети

Мнение от rallie »

Да,сега остава да те познавам :lol:
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Не,не мисля,но аз май те знам :twisted: колко creepy,но ще ти пиша на лично,да не залагаме на офф-топици
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

В преговора си стигнах до многообичаната ТРИГОНОМЕТРИЯ,айййй,как всичко съм забравила.Ако някой има конкретни трикчета и насоки по-бързо да влезна в час-да не се стиска :salute: :cyclopsani:
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ
Курс: втори

Мнение от iprodanov »

sin90 = 1 :)

Виж универсалната субституция. Аз въобще не я бях взел у даскало.
Аватар
YavkaT
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от YavkaT »

Почти всичко, което ти трябва го има в справочника. Trigonometry is cool даже и няква fun тениска мисля да вкарам за лятото xxx :rr: . Имам въпрос, понеже четвъртък и петък сам почивни дни, дали ФМИ ще е отворено за записващи се? :)
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd
Курс: кандидат-студент

Мнение от asdasd »

Бе, доста неща ги няма в справочника...
Гледах справочника за техническия, доста повече неща има... да не говорим, че има и квадратите и кубовете на всички числа до 100.
За 6те лева който дадох за "елегантния" СУ справочник, все си мисля че дебелия щангист на ТУ е по-силен :Р
И аз съм от Плевен ;-)
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
Аватар
YavkaT
От дъжд на вятър

Мнение от YavkaT »

Изображение

За този ли красавец говориш? Аз И с него работя. Определено има повече информация в него, но за тригонометрията специално не е голяма разликата, даже честно казано, като решавам тригонометрия ми е по удобно решаването с червения, до навик е. Иначе да, доста е орязан справочника за СУ, но пък има и една подробност, в ТУ изпита е 4-5 часа, не съм сигурен, в които трябва да се решат 30 задачи, а в СУ имаме 5 часа за 10. Ако си се знае материала има достатъчно време се изведат неща, които ги няма в справочника.
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Справочник,справочник,но ти дава само формули...нали трябва да се сетиш какво да направиш...Пример:ако имаш sin2x sin4x и sin6x комбинираш тези,чиито сбор е равен на третия (sin2x+sin4x),а при косинус:комбинираш тези,чиито сбор е 2 пъти по-голям от третия (sin2x+sin6x)
Сещам се и за:1+sinx-cosx,че 1-cosx се представя като 2sin(квадрат)x/2
Tова естествено са дребни нещица,но трябва да се усвоят-за такива тактики говоря...докато реша и се огледам какво да приложа в дадена задача-се разконцентрирам :)
Аватар
creepy_master
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство

Мнение от creepy_master »

YavkaT написа: Имам въпрос, понеже четвъртък и петък сам почивни дни, дали ФМИ ще е отворено за записващи се? :)
Да, наистина, някой може ли да отговори на този въпрос ? :) :)
Бъди звяр, за да не станеш плячка...
Аватар
YavkaT
От дъжд на вятър

Мнение от YavkaT »

Miss SeduceR написа:Справочник,справочник,но ти дава само формули...нали трябва да се сетиш какво да направиш...Пример:ако имаш sin2x sin4x и sin6x комбинираш тези,чиито сбор е равен на третия (sin2x+sin4x),а при косинус:комбинираш тези,чиито сбор е 2 пъти по-голям от третия (sin2x+sin6x)
Сещам се и за:1+sinx-cosx,че 1-cosx се представя като 2sin(квадрат)x/2
Tова естествено са дребни нещица,но трябва да се усвоят-за такива тактики говоря...докато реша и се огледам какво да приложа в дадена задача-се разконцентрирам :)
То това е като цяло идеята на тригонометричните уравнения. Да измислиш така врътката за да го опростиш максимално :mrgreen: .
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Да,и това ме дразни максимално :) П.С. аз НЕ съм от Плевен :D Вие накъде с тази математийка?
Аватар
YavkaT
От дъжд на вятър

Мнение от YavkaT »

На към слънцетo :D ! Ако имаш в предвид каква специалност - в момента СИ ми е на първо желание, но ще видим, може да си сменя мнението :). Ти си заралийка като гледам, това сте вие момичетата без срам :D ... Just kiddin' :P
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”