[КСК 2011] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Математика
Това е по-добрият вариант, защото вече оценката от дипломата (матурата) влияе по-малко, а тази оценка е доста относителна, за да се смята равностойно за всички. На места, крайна оценка в дипломата 6 по математика, се изкарва много по-лесно отколкото 5 на други места, а на матури къде масово се преписва, къде с камери.. Така се намалява влиянието на един компонент, който осигуряваше предимство на хора, с по-малко знания. Така че, новият вариант е по-добър 
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
Съгласен, пък и сега ми дреме за няколко стотни от матурата. 
При тази ситуация 20-21 бал дали ще стигне за СИ-то?
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За всичко живо ти стига
Шегата на страна, вероятно ще ти стигне, но това са излишни сметки точно сега, тази година ти е важна, дай газ до дупка, и се стреми към максимума, който можеш.. Сега да те е грижа само за материала, за оценки не му мисли. Успех! 
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
ако и тази година днешното поколение затвърди тезата за малкото си мозъчен потенциал, ще ти стигне...YavkaT написа:При тази ситуация 20-21 бал дали ще стигне за СИ-то?
- creepy_master
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Аз като гледам как всяка година баловете стават все по-ниски и по-ниски даже и 20 може да стигне за СИ, ама друго си е да влезеш с 23 - 24

Бъди звяр, за да не станеш плячка...
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Досега беше така, понеже кандидат-студентите намаляваха с всяка изминала година. 1991 г. е годината с най-малко родени деца и университетите буквално се биеха за студенти в последно време. Има някаква вероятност от тази или следващата година да започне обратен процес по отношение на минималните балове.
- Eleanor
- Летящите Пръсти
мм да, защото вече и циганите сигурно ще ходят да учат (а там прирастът е...
)... то май досега само тях не са приели по университетите
П.П. не го казвам от растистка гледна точка, а заради факта, че вече куцо, криво и сакато студент ще става
П.П. не го казвам от растистка гледна точка, а заради факта, че вече куцо, криво и сакато студент ще става
- rallie
- Пишете, о, братя
- Специалност: Business Administration
- Курс: трети
Да не говорим,че в Стопанския факултет ще се влиза с матура ...това е върхът на простотията

- Miss SeduceR
- От дъжд на вятър
Наближава вече и ми е яко притеснено...имам толкова много неща да преговарям,а взех,че се разболях и цяла седмица отиде на кино...толкова много искам да си реша въпроса април,не е истина просто,но съм загубила форма и сигурно няма да стане

- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Загубила си форма и няма да стане? Няма да стане, ако мислиш по този начин. Математиката изисква мислене, намиране на креативни решения в нетипични ситуации, не е толкова доколко подробно и колко пъти си преговаряла всичко. Просто недей да мислиш като "няма да стане", това ще убие креативността ти, защото ще си се предала отначало. Миналата година изпита беше около 2-3 месеца преди очакваното, бях стигнал едвам едвам до средата на материала, но на изпита като ги почнах, едното следва другото, и доста добре се получи. И по време на изпита, без мисли от рода на "можех/трябваше да решавам още задачи, аз съм си виновна" и т.н.. Това е математика, винаги ще има още задачи, задачи които не можеш да решиш. Важното е да комбинираш текущите си знания по възможно най-добър начин, и да извлечеш максимална полза от тях. Не казвам да се отпуснеш и да оставиш всичко на моментната ти креативност, дай газ до дупка до изпита, това което казвам е да вярваш в себе си, и в своите знания. Аз лично, по време на изпита осъзнах, че съм знаел повече отколкото си мисля, твърде вероятно е и при теб да се случи същото. Горе главата и напред 
- Miss SeduceR
- От дъжд на вятър
Честно казано още при написването на думите:"но съм загубила форма и сигурно няма да стане" усетих,че не такъв начин на мислене ми трябва...може би търсех насърчаване,тъй като съм си леко обезверена в последната седмица...Тооооолкова много искам да изкарам хубава оценка и да обърна поглед към английския.Мечтата ми е 4.90-5.00.Наистина това,от което се нуждая е мотивация,защото знам,че мога и си казвам:"защо пък да не се стегна и да я изкарам тази оценка"...Дори се замислих да си подхвана книжката,над която се точа от година:"Подсъзнанието може всичко"-току-виж ми даде нужното надъхвация 
- rallie
- Пишете, о, братя
аз също...Дори се замислих да си подхвана книжката,над която се точа от година:"Подсъзнанието може всичко"-току-виж ми даде нужното надъхвация
- Miss SeduceR
- От дъжд на вятър
Да я започваме двечките тогава
Ти стопанско с какъв език си? Нещо ми куца съгласуването "нужното надъхвация" -ще я взема матурата 
- rallie
- Пишете, о, братя
Аз съм стопанка с англ.език