[КСК 2011] Математика

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Математика

Мнение от The_Soldier »

Това е по-добрият вариант, защото вече оценката от дипломата (матурата) влияе по-малко, а тази оценка е доста относителна, за да се смята равностойно за всички. На места, крайна оценка в дипломата 6 по математика, се изкарва много по-лесно отколкото 5 на други места, а на матури къде масово се преписва, къде с камери.. Така се намалява влиянието на един компонент, който осигуряваше предимство на хора, с по-малко знания. Така че, новият вариант е по-добър :D
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ

Мнение от iprodanov »

Съгласен, пък и сега ми дреме за няколко стотни от матурата. ;)
Аватар
YavkaT
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от YavkaT »

При тази ситуация 20-21 бал дали ще стигне за СИ-то?
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

За всичко живо ти стига :lol: Шегата на страна, вероятно ще ти стигне, но това са излишни сметки точно сега, тази година ти е важна, дай газ до дупка, и се стреми към максимума, който можеш.. Сега да те е грижа само за материала, за оценки не му мисли. Успех! ;)
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

YavkaT написа:При тази ситуация 20-21 бал дали ще стигне за СИ-то?
ако и тази година днешното поколение затвърди тезата за малкото си мозъчен потенциал, ще ти стигне...
Аватар
creepy_master
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство

Мнение от creepy_master »

Аз като гледам как всяка година баловете стават все по-ниски и по-ниски даже и 20 може да стигне за СИ, ама друго си е да влезеш с 23 - 24 :P :D
Бъди звяр, за да не станеш плячка...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Досега беше така, понеже кандидат-студентите намаляваха с всяка изминала година. 1991 г. е годината с най-малко родени деца и университетите буквално се биеха за студенти в последно време. Има някаква вероятност от тази или следващата година да започне обратен процес по отношение на минималните балове.
Facebook
Изображение
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

мм да, защото вече и циганите сигурно ще ходят да учат (а там прирастът е... :lol: )... то май досега само тях не са приели по университетите
П.П. не го казвам от растистка гледна точка, а заради факта, че вече куцо, криво и сакато студент ще става :|
Аватар
rallie
Пишете, о, братя
Специалност: Business Administration
Курс: трети

Мнение от rallie »

Да не говорим,че в Стопанския факултет ще се влиза с матура ...това е върхът на простотията :| :| :|
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Наближава вече и ми е яко притеснено...имам толкова много неща да преговарям,а взех,че се разболях и цяла седмица отиде на кино...толкова много искам да си реша въпроса април,не е истина просто,но съм загубила форма и сигурно няма да стане :( :( :( :cry:
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Загубила си форма и няма да стане? Няма да стане, ако мислиш по този начин. Математиката изисква мислене, намиране на креативни решения в нетипични ситуации, не е толкова доколко подробно и колко пъти си преговаряла всичко. Просто недей да мислиш като "няма да стане", това ще убие креативността ти, защото ще си се предала отначало. Миналата година изпита беше около 2-3 месеца преди очакваното, бях стигнал едвам едвам до средата на материала, но на изпита като ги почнах, едното следва другото, и доста добре се получи. И по време на изпита, без мисли от рода на "можех/трябваше да решавам още задачи, аз съм си виновна" и т.н.. Това е математика, винаги ще има още задачи, задачи които не можеш да решиш. Важното е да комбинираш текущите си знания по възможно най-добър начин, и да извлечеш максимална полза от тях. Не казвам да се отпуснеш и да оставиш всичко на моментната ти креативност, дай газ до дупка до изпита, това което казвам е да вярваш в себе си, и в своите знания. Аз лично, по време на изпита осъзнах, че съм знаел повече отколкото си мисля, твърде вероятно е и при теб да се случи същото. Горе главата и напред ;)
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Честно казано още при написването на думите:"но съм загубила форма и сигурно няма да стане" усетих,че не такъв начин на мислене ми трябва...може би търсех насърчаване,тъй като съм си леко обезверена в последната седмица...Тооооолкова много искам да изкарам хубава оценка и да обърна поглед към английския.Мечтата ми е 4.90-5.00.Наистина това,от което се нуждая е мотивация,защото знам,че мога и си казвам:"защо пък да не се стегна и да я изкарам тази оценка"...Дори се замислих да си подхвана книжката,над която се точа от година:"Подсъзнанието може всичко"-току-виж ми даде нужното надъхвация :cheers:
Аватар
rallie
Пишете, о, братя

Мнение от rallie »

...Дори се замислих да си подхвана книжката,над която се точа от година:"Подсъзнанието може всичко"-току-виж ми даде нужното надъхвация :cheers:
аз също :lol:
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Да я започваме двечките тогава :P :P Ти стопанско с какъв език си? Нещо ми куца съгласуването "нужното надъхвация" -ще я взема матурата :)
Аватар
rallie
Пишете, о, братя

Мнение от rallie »

Аз съм стопанка с англ.език :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”