Относно общежитията
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Re: Относно общежитията
Аз пък знам че моята молба няма да бъде удовлетворена, но си търся ДОБРИ! (подчертано ДОБРИ) хора,момичета за съквартирантки..Ако някоя самотна душа е сама в стая или ще бъда такава за в близкото бъдеще , да пише лично.По възможност 42 Б или околностите и най-важното: подчертавам, да са БЪЛГАРКИ(не македонки, туркини, рускини, молдовки..БЪЛГАРКИ)
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Отиваш в 42б и подаваш индивидуална молба и когато (ако) се освободи място, те настаняват. Не се знае кога точно. Но щом имаш нужния бал, не мисля, че ще е проблем настаняването ти.Silmarien написа:Този въпрос със сигурност вече е задаван, за което се извинявам, но аз все пак не можах да се ориентирам...![]()
и така: ако досега не си бил на общежитие, не си подавал документи и съответно не си участвал в класирания, но искаш да се нанесеш (примерно след две седмици) и имаш нужния успех, има ли начин. и ако да, каква е процедурата?
също така, има ли възможност ако има напълно свободна стая в някой от блоковете, да я наемеш цялата. тоест все едно плащаш за 3ма души, но така не може да се настани никой друг в нея?![]()
много благодаря
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Привет от още една заблудена душа!:)
Моята история е следната. Бях класирана за общежитие в началото на тази учебна година в 18 блок, но не се настаних, защото изникна предложение за друго местожителство, което тогава ми се стори по-добро. Но ето ме сега, в началото на втория семестър, почти на улицата, и не ми остава друг вариант освен да потърся (пак) подслон в общежитията на СУ.
Ще съм много благодарна, ако някой запознат ми каже какво трябва да направя - къде да отида, с какви аргументи, документи и очаквания.
Благодаря предварително и се извинявам, че сигурно това е поредното подобно писане, на което е отговорено, но наистина нямам време за гмуркане в безбройните страници на тези обсъждания.
Моята история е следната. Бях класирана за общежитие в началото на тази учебна година в 18 блок, но не се настаних, защото изникна предложение за друго местожителство, което тогава ми се стори по-добро. Но ето ме сега, в началото на втория семестър, почти на улицата, и не ми остава друг вариант освен да потърся (пак) подслон в общежитията на СУ.
Ще съм много благодарна, ако някой запознат ми каже какво трябва да направя - къде да отида, с какви аргументи, документи и очаквания.
Благодаря предварително и се извинявам, че сигурно това е поредното подобно писане, на което е отговорено, но наистина нямам време за гмуркане в безбройните страници на тези обсъждания.
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
Никой не може да те обвини, че есента не си си заела мястото. Има определен срок, в който се настаняват студентите и ако не го направиш през това време, мястото ти автоматично се заема от друг желаещ (ако има такива). Рядко се случва мястото да остане свободно по-дълго време. Не мисля, че си ощетила който и да е било. А по време на учебния семестър също можеш да подадеш индивидуална молба, с която да поискаш настаняване. Както казах одеве, това се прави в 42 блок, но точно по какъв ред - не мога да ти кажа. Затова ще попиташ и мисля, че на място ще ти обяснят.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- d_a_h_l_i_a
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Благодаря много!:)Prudence написа:Никой не може да те обвини, че есента не си си заела мястото. Има определен срок, в който се настаняват студентите и ако не го направиш през това време, мястото ти автоматично се заема от друг желаещ (ако има такива). Рядко се случва мястото да остане свободно по-дълго време. Не мисля, че си ощетила който и да е било. А по време на учебния семестър също можеш да подадеш индивидуална молба, с която да поискаш настаняване. Както казах одеве, това се прави в 42 блок, но точно по какъв ред - не мога да ти кажа. Затова ще попиташ и мисля, че на място ще ти обяснят.
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
-
Stiven
- В началото бе словото
- Специалност: История
Здравейте! Искам да попитам има ли възможност кандидатстудент да пренощува ноща преди съотвения кандидатстудентски изпит в общежитие, в стая в която има свободни места? Ако това е възможно моля някой да ми разясни какво трябва да се стори? Документи ли се подават? Благодаря предварително! 
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Хора, може ли работещи в университета да живят в нашите общежития?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Хм, Светльо, не съм убедена.
Чувала съм за преподаватели, които живеят на общежитие.
Предполагам, че някъде в документите, качени на uni-campus.net пише дали и как е възможно.
Чувала съм за преподаватели, които живеят на общежитие.
Предполагам, че някъде в документите, качени на uni-campus.net пише дали и как е възможно.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Мнението е оттеглено.
Последно промяна от svetlio.varna на 27 Апр 2011, 17:30, променено общо 1 път.
О, не си съвсем прав - има клауза за преподаватели, но до 5 години и ако са на възраст до 35г., ще ти я намеря по-късно и ще ти я копирам. Може пък да си имат и техен блок. Но аз питам за други работещи - напр от администрацията
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Мнението е оттеглено.
Последно промяна от svetlio.varna на 27 Апр 2011, 17:30, променено общо 1 път.
http://uni-campus.net/docs/naredba.pdf
Чл. 4.НАРЕДБА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ И СТОЛОВЕ
Глава втора.
СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ
Раздел I.
Общи разпоредби
Чл. 4....(5) В студентските общежития може да се настаняват и лица от научно-
преподавателския състав до 35-годишна възраст, но за не повече от 5 години.
Броят на местата се определя от академичния съвет на съответното висше
училище, а настаняването се извършва при условия и по ред, определени с
правилниците по чл. 3. - вътрешните им
Чл. 4.НАРЕДБА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ И СТОЛОВЕ
Глава втора.
СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ
Раздел I.
Общи разпоредби
Чл. 4....(5) В студентските общежития може да се настаняват и лица от научно-
преподавателския състав до 35-годишна възраст, но за не повече от 5 години.
Броят на местата се определя от академичния съвет на съответното висше
училище, а настаняването се извършва при условия и по ред, определени с
правилниците по чл. 3. - вътрешните им