Олимпиада на Софийския ?!

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
ImUrNightMare
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Олимпиада на Софийския ?!

Мнение от ImUrNightMare »

Днес бях на Национално състезание по елементарна математика "Турнир проф. Борислав Боянов" беше в кандидат-студентски размер (10 задачи) и много по трудни от изпитите от миналата година. Пише СУ, но в същото време не видях даже 1 тема за него във форума и никъде изобщо. Та въпроса ми е от тая олимпиада наистина ли на първите 50 им се взимат оценките за кандидатстване и 2-ри кръгове с парични награди има ли и подобни работи ? И ако е официална олимпиада от СУ, резултатите ще бъдат ли постнати в сайта или форума :?

Мерси предварително ...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Олимпияда от софийския ?!

Мнение от svetlio.varna »

Чл. 27. (1) На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5.50) на националното състезание по елементарна математика – “Турнир проф. Борислав Боянов”, тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по математика за специалностите във Факултета по математика и информатика.

Правилник за прием 2011: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... atelen_bal
Facebook
Изображение
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

...
Последно промяна от slighter на 03 Апр 2011, 20:09, променено общо 1 път.
한류
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Искаш да кажеш трите грешки в заглавието :lol:
Facebook
Изображение
ImUrNightMare
В началото бе словото

Re: Олимпиада на Софийския ?!

Мерси за бързия отговор ама сега изникна нов въпрос като се зачетох :lol: . Чл. 29. Не образуват състезателен бал и не участват в класирането кандидат-студентите: 5. Получили оценка слаб (2.00) или неявили се на който и да е от състезателните изпити за дадена специалност. Това значи ли, че дори сега на олимпиадата да съм изкарал над 5.50 съм длъжен да се явя и на двата кандидат-студентски изпита и да изкарам над 3 :? Защото до сега си мислех, че мога примерно само да заплатя за изпитите без да се явявам и да ми се пише 2-ка на тях, но след това да ми се зачита най-високата оценка (примерно изкараната от олимпиадата)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не е нужно да се явяваш на изпит, вземаш си служебна бележка от ФМИ и си плащаш таксата за един изпит.
Facebook
Изображение
ImUrNightMare
В началото бе словото

Сайт на ФМИ :

Първият кръг се организира по схемата на кандидатстудентския конкурс по математика в Софийския университет: 10 задачи за 5 часа. Провежда се в математическите гимназии в страната. Всеки участник в турнира се регистрира в произволно избран от него областен център. Най-добре представилите се на първия кръг се допускат до втория.

Вторият кръг на турнира се провежда във ФМИ и задачите имат по-творчески характер. На него се определя победител, който получава купата на ФМИ. Първите трима в класирането си поделят наградния фонд от 2000 лева. Най-добре представилите се участници на втория кръг получават оценка по математика, валидна за кандидатстване във ФМИ на СУ през 2011 г.

Аз това го приемам, че от първия кръг оценката изобщо не важи за нищо но от друга страна ...
Образуване на състезателен бал (правилник на СУ) :

Чл. 27. (1) На кандидат-студентите, получили оценка не по-ниска от отличен (5.50) на националното състезание по елементарна математика – “Турнир проф. Борислав Боянов”, тази оценка се признава за резултат от конкурсния изпит по математика за специалностите във Факултета по математика и информатика.

Не се пояснява от кой кръг и всеки си мисли различно. Някой да ми каже последно от първия кръг ако имам над 5.50 ще се зачете ли или не ? (написано е супер неясно)

Другото написано пак СУПЕР НЕЯСНО е това (сигурен съм, че всеки който го е чел не знае какво да мисли, за това и вече питах за него и няма да е лошо да го оправите) :

Чл. 29. Не образуват състезателен бал и не участват в класирането кандидат-студентите:
5. Получили оценка слаб (2.00) или неявили се на който и да е от състезателните изпити за дадена специалност.
:rr: :rr:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Чл. 29. Не образуват състезателен бал и не участват в класирането кандидат-студентите:
5. Получили оценка слаб (2.00) или неявили се на който и да е от състезателните изпити за дадена специалност.

Тълкувание на чл. 29, т. 5: Който се яви на изпит и изкара 2,00 и не изкара по-висока оценка на редовния изпит, или не се яви на предварителния и изкара 2,00 на редовния, или изкара 2,00 на предварителния и редовния или се случи някаква друга комбинация, при която най-високата му оценка е 2,00, а оценката му е нужна за балообразуването, не образува състезателен бал и не участва в класиранрто. Ако имаш на предварителния изпит 3,00, а на редовния 2,00, ти се взема оценката от предварителния. Ако се явиш на олимпиада или състезание и изкараш оценка, която се признава за оценка от КСК изпит, не е нужно да се явяваш на изпит, а само да заплатиш таксата за него.

Относно кръговете - за всички олимпиади и състезания важи оценка 5,50, получена на последния кръг.
Facebook
Изображение
ImUrNightMare
В началото бе словото

Дообре :) Мерси много вече наистина всичко е ясно и мерси за бързите отговори :) :salute: :salute:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Тоя турнир само за кандидат-студенти ли е?
2000 лв. изглеждат добре за тия задачи. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
kandidatstudent
В началото бе словото

Мнение от kandidatstudent »

Некой знае ли кога ще излязат резултатите.
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd

Мнение от asdasd »

Бeтон написа:Тоя турнир само за кандидат-студенти ли е?
2000 лв. изглеждат добре за тия задачи. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ходи ги изкарай ти бе братле, като ти се струват добре ;-) И само да отбележа, че кинтите се дават на 2ри кръг, ама нищо ;-)
Иначе турнира си беше трудничък, да... :-( Не очаквам добри резултати :-(
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”