[КСК 2011] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Английски език
Някъде могат ли да се видят по-подробно тези изисквания?
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Да, когато ти се падне някоя малоумна тема от сорта на "Един ден в парка", какво ще напишеш?Ако си някоя персона с по-развинтено мислене, ще измислиш нещо, но хора като мен, които хич не си падат по абстракции, ще гледат като тъпо като индианец в хай-тек магазин....
-
JohnGalt
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Курс: кандидат-студент
И всички ме разбраха погрешно естествено... Никъде не съм споменал заучаване на есета. Говоря за свикване да пишеш бързо, ясно и добре оформено в рамките на 50 минути.
"Don't you know what you want? How can you stand it, not to know?"
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
aikaeimin,Независимо колко абсурдни ти се струват нещата с примерите,фактът е,че и затова взимат точки.И не съм казала,че е нещо подобно на Инквизицията
напротив,изпитът всъщност не е толкова труден,но все пак си има неща,с които трябва да се съобразиш

bocca,няма ги публикувани никъде(поне аз не знам да има)-Освен ако не ти ги кажат на курсове,трудно ще можеш да се запознаеш с тях.Полезна може да ти е книжката "Писане на есе.6 стъпки към успеха в изпитите по английски език" на Pons,автор Р.Благоева
bocca,няма ги публикувани никъде(поне аз не знам да има)-Освен ако не ти ги кажат на курсове,трудно ще можеш да се запознаеш с тях.Полезна може да ти е книжката "Писане на есе.6 стъпки към успеха в изпитите по английски език" на Pons,автор Р.Благоева
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
-
fabsss
- В началото бе словото
Отново имам няколко въпроса, може би малко глупави,но то от притеснение какво ли не ми се върти в главата
Та.. за диктовката: какво е темпото на четене? В смисъл, достатъчно бавно за писане или не се стараят толкова много и го дават по-бързо? Ии на чисто бели листа ли се пишат есето и диктовката, или на такива с редове?
А да,и за цифрите... значи годините винаги се пишат in numbers.Едноцифрените и двуцифрените числа се пишат in letters. Но ме интересува трицифрените и нагоре (например ако ти кажат 563 или 30000) и дали въобще по време на диктовката ти казват in numbers or in capitals да се пишат? Днес на една диктовка имаше число three hundred thousand и аз го написах с букви,защото докъто се сетя кое е числото и вече беше късно,та нз как да процедирам на изпита?
пак се извинявам за глупавите ми въпроси
Та.. за диктовката: какво е темпото на четене? В смисъл, достатъчно бавно за писане или не се стараят толкова много и го дават по-бързо? Ии на чисто бели листа ли се пишат есето и диктовката, или на такива с редове?
А да,и за цифрите... значи годините винаги се пишат in numbers.Едноцифрените и двуцифрените числа се пишат in letters. Но ме интересува трицифрените и нагоре (например ако ти кажат 563 или 30000) и дали въобще по време на диктовката ти казват in numbers or in capitals да се пишат? Днес на една диктовка имаше число three hundred thousand и аз го написах с букви,защото докъто се сетя кое е числото и вече беше късно,та нз как да процедирам на изпита?
пак се извинявам за глупавите ми въпроси
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не са глупави въпросите,нормално е да се чудиш ако няма кой да ти обясни
Числата можеш спокойно да си ги пишеш с цифри,няма да се счете са грешка ако ги напишеш така
Диктовката е разделена на фрази,на които се чете.Нивото е средно.Фразите не се повтарят като паузата между тях е равна на същата фраза повторена три пъти наум)т.е ако имаш "Ходих на пазар вчера" си го повтаряш 3 пъти и това е времето,в което ще те изчакат преди да се прочете следващата фраза
) Всички четящи се събират на дено място преди изпита и се уеднаквява начина на четене-всички четат думите по един и същи начин с едно и също темпо.Определя се предварително,не зависи от конкретния преподавател.
Мисля,че се пише на бели листове,които ти се раздават там,заедон с бланката за отговори.

Числата можеш спокойно да си ги пишеш с цифри,няма да се счете са грешка ако ги напишеш така
Диктовката е разделена на фрази,на които се чете.Нивото е средно.Фразите не се повтарят като паузата между тях е равна на същата фраза повторена три пъти наум)т.е ако имаш "Ходих на пазар вчера" си го повтаряш 3 пъти и това е времето,в което ще те изчакат преди да се прочете следващата фраза
Мисля,че се пише на бели листове,които ти се раздават там,заедон с бланката за отговори.
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
сравнително бавно е четенето, абе напълно достатъчно, за да си запишеш всичко, дано попаднете на някого с добро произношение, защото нашата беше някакъв ужас 
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
@happyswift - погледнато от тази страна - да, прав си. В крайна сметка е редно всеки да си прецени силните и слабите страни и да наблегне върху това, което му куца.
@hriskataaa - В такъв случай аз и хората, които познавам, сме специални
Riiight. Конкретика в такива абстрактни теми е меко казано трудно постижима.
@fabsss, четенето е бавно. Обаче е въпрос на късмет е да се паднеш на човек с правилно произношение, че ги има всякакви.. Листовете са чисто бели. За числата би трябвало да са в сила стандартните изисквания, но като цяло не се отдава особено значение.
@hriskataaa - В такъв случай аз и хората, които познавам, сме специални
@fabsss, четенето е бавно. Обаче е въпрос на късмет е да се паднеш на човек с правилно произношение, че ги има всякакви.. Листовете са чисто бели. За числата би трябвало да са в сила стандартните изисквания, но като цяло не се отдава особено значение.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
-
JohnGalt
- В началото бе словото
В пиратебей има торент със 100 диктовки от българска учителка, със съвсем малък проблем с произношението, дитуващи се по стандарта за изпита, страхотно упражнение са за вкъщи.
- september_sun
- В началото бе словото
Може ли някакъв линк? (Може и на ЛС.) Благодаря предварително. 
~ It's a poor sort of memory that only works backwards. ~
-
JohnGalt
- В началото бе словото
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Не знам,aikaeimin,само споделям изискванията ,които има моята госпожа за есетата.
И аз смятам,че на абстрактни теми няма как да дадеш конкретни примери и когато съм писала на такива теми не съм и давала...и са ми отнемали точки.
- Miss SeduceR
- От дъжд на вятър
Голямо желание имах да ми се отвори този линк с диктовките,но уви... Upgrading software, please check back in some minutes.
Бих желала някой да ми обясни пак скалата,че не зацепих много,много...стара/нова;87/82.5...
А ако някой има малки "tips" за писане на есета,ще ми бъде много от полза-те най-много ми куцат-прекалено много съм свикнала с българското разтягане на локуми
Бих желала някой да ми обясни пак скалата,че не зацепих много,много...стара/нова;87/82.5...
А ако някой има малки "tips" за писане на есета,ще ми бъде много от полза-те най-много ми куцат-прекалено много съм свикнала с българското разтягане на локуми
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Виж нещата ,които написах на предната страница,както и книжката за есета,която споменах
Според скалата ако имаш между 82.5 и 90 точки получаваш оценка 6.00.Така ще бъде оценяването тази година,а до миналата 6.00 се е получавало само в диапазона 87-90 точки.Т.е сега долната гранца е паднала много-повече хора имат шанс за пълно 6
П.П Аз свалих файла с диктовките без проблем
Според скалата ако имаш между 82.5 и 90 точки получаваш оценка 6.00.Така ще бъде оценяването тази година,а до миналата 6.00 се е получавало само в диапазона 87-90 точки.Т.е сега долната гранца е паднала много-повече хора имат шанс за пълно 6
П.П Аз свалих файла с диктовките без проблем
-
JohnGalt
- В началото бе словото
Който е затруднява с торента, открих ги и на този сайт:
http://www.interokul.com/dikte/index.php?id=advanced
невър майнд странния език, което трябва си се разбира
http://www.interokul.com/dikte/index.php?id=advanced
невър майнд странния език, което трябва си се разбира