[КСК 2011] Английски език

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Английски език

Мнение от hriskataaa »

Има и стари книжки от изпитите през 90те години,но тях май не ги разпростараняват вече.Розова и зелена май бяха,но не съм сигурна.Ние на курсовете имаме само "новите" 5 :D
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
JohnGalt
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: кандидат-студент

Мнение от JohnGalt »

Предполагам че и форматът се различава. Може би не значително, но за 15-20 години, все е отишъл в някаква посока (по-лесна или по-трудна)
"Don't you know what you want? How can you stand it, not to know?"
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм

Мнение от stasinka »

Аз знам, че има пет книжки, но ме интересува всяка година ли се преиздават обновени :?:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
JohnGalt
В началото бе словото

Мнение от JohnGalt »

Под обновени, имаш предвид с променен материал? Не, не ги преиздават обновени.
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

JohnGalt,определно има промяна на нивото и то към по-лесно.Първия сигнал е постепенното смъкване на долната граница за 6,00.Другото,което поне в курса сме видели са диктовките.От по-страти еизпити диктовките са по-трудни и по-дълги,с по-сложни думи и на гадни теми-тип справяне с наводненията,екология.... :roll: Гадни,в смисъл,че терминологията е по-специфична. :wink:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
JohnGalt
В началото бе словото

Мнение от JohnGalt »

В книжките диктовките ми се струват елементарни.
А дори и от книжка на книжка се усеща разликата, в номер 1 тестовете са по-сложни от тези в 5, останалите още ги нямам :)
Като цяло изпитът не е толкова труден, колкото ми го представяха, просто трябва да се свикне с формата. :)
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Така е.Другото по-странно е това,че всеки сегмент си има време и щеш не щеш си притиснат да се съобразиш с него.
Малко трябва да се съобразяваш с отделни правила,не е като другите формати,но нищо не е невъзможно. :)
JohnGalt
В началото бе словото

Мнение от JohnGalt »

Времето за всичко е достатъчно, даже остава, освен за есето. Но с много писане, на изпита няма тепърва да мислиш нещо напълно ново и нечувано, а си съчетаваш стари есета, с малки промени :D
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика

Мнение от aikaeimin »

Времето за есето също е достатъчно ;] Една страница е, все пак.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти
Курс: първи

Мнение от Eleanor »

JohnGalt написа:Времето за всичко е достатъчно, даже остава, освен за есето. Но с много писане, на изпита няма тепърва да мислиш нещо напълно ново и нечувано, а си съчетаваш стари есета, с малки промени :D
супер глупаво е цяла година да пишеш като малоумен есета по всевъзможни теми и едва ли не да ги заучаваш.., нали отиваш на изпит по език, ако го знаеш- ще измислиш каквото трябва и на място :roll: това е моето виждане, не го приемай като заяждане
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

За есето е важно да се свикне и с изискванията,защото могат да те порежат за неща,които с инямаш и идея ,че се изискват,ако не са ти ги казали предварително.
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

Изискванията са да напишеш есе по дадената тема. На ясен, граматически правилен английски език, в определените рамки. Какви други изисквания мислите, че има?
Подкрепям Eleanor, че писането и заучаването на есета е глупаво. Бъдете креативни ;] Не е като темите да са трудни, дори напротив.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Хич не съм съгласен с това.Моето есе почти нямаше правописни или граматични грешки, но беше зле организирано и структурирано, защото наблягах на диктовките и граматиката.Та лошото есе доста ми смъкна оценката.Така че, зазубрянето на есе не е лоша идея
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Говоря за исиквания от типа на това,че
1.в първия параграф трябва да са синтезирани всички идеи,които ще се развиват по-надолу,а не както ни учат в училище-да започваме с обобщено въведение.
2.Или това да се пише с поле
3.Да се следи от кое лице се говори(ако си започнал в 1л.едч да е така до края,респективно по-същия начин с останалите;или ако е започнато с one,да си продължава така)
4.примерите да са конкретни,да се споменават в тях точни събития,имена,хора;да не са отнесени и общи
5.в заключението да се обединят пак темите,но да се каже по различен начин от този в началото...

За такива изисквания говоря,защото и тези,и друти неща,ако са пропуснати,ядат ценни точки. :wink:
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от aikaeimin »

^Всичко това се учи в часовете по английски в долните класове.
Това с примерите звучи абсурдно. Най-конкретния ми пример беше изсмукано от пръстите позоваване на приблизителни статистически данни. 'А познай колко имам. :roll:
Спокойно, това е изпит, не Инквизицията, никой няма да се хваща за minute details, които реално не оказват влияние в/ху целостта на конструкцията и логическата последователност на съчинението.
happyswift написа:Хич не съм съгласен с това.Моето есе почти нямаше правописни или граматични грешки, но беше зле организирано и структурирано, защото наблягах на диктовките и граматиката.Та лошото есе доста ми смъкна оценката.Така че, зазубрянето на есе не е лоша идея
Ти сериозно ли? О.О
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”