Расизъм

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Re: Расизъм

Мнение от menina.do.mar »

Какъв Карбовски те гони? Аз, за разлика от теб, си имам собствено мнение, а не повтарям като папагал думите на знайни и незнайни герои.
Никой не е тръгнал да отрича, че има изроди и сред българите. Въпросът е, че именно циганите са най-честите извършители на изнасилвания, убийства на самотни старци за жълти стотинки, всъщност според статистиката около 80% от затворниците са от ромски произход. Факт, който би трябвало да ти говори нещо.
Живков се е справил с проблема относително правилно. На всеки блок по едно циганско семейство. Сутрин с милиция ги водят на работа. А през останалото време живущите в блока ги наглеждат дали вървят по прав път.
Ха, и какво доказа с това? Че циганското стадо трябва неизменно да го ръчкаш с остена и копралята, в противен случай ще изкриви браздата. Само че никой не е длъжен да наглежда никого. Нали знаеш, че насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш. Аз също познавам цигани (макар и твърде малко, за съжаление), които работят и си живеят като нормални хора. Значи можело, а? Въпросът е, че на болшинството техни събратя им е далеч по-угодно да безчинстват и да лежат на гърба на държавата.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Чакайте малко, как се стигна от расизма до циганите... ?
Що винаги давате пример за "друга раса" с тях?

Не мисля, че е коректно да базираме расистките възгледи на основата на етническите възгледи. Още повече че голям брой българи имат афинитет да мразят циганите и са си измислили безброй причини. Но тва не е темата в тая тема.

Идеята е дали е добро или лошо да си расист. За мен лично, расистите са комплексирани по някакъв начин от себе си и създават мислене и усещания против другите раси с идеята да компенсират за себе си и своята раса като цяло. Все пак нетолерантността винаги идва от това, че нетолериращият се чувства жалък, недостоен и търси опование в нещо, за да се изтъкне. Като например "ние сме от бялата раса, ние сме висшите същества".

Аз лично смятам, че расисти не трябва да има, защото за мен 10 расиста са по-опасни от 1 милион латиноси в страната, 1 милион турци и 1 милион цигани... и по 1 млн, каквато нация там си изберете... Естествено, повечето българи страдат от "комплекса на бивша провинция на империя" - където за да се съхрани етноса са се измисляли и налагали възгледи против другите етноси и малцинства. Същото го има в САЩ бтв. Но трябва да се надживее този сантимент, да се тупаме по гърдите и да се поставяме като етнос и нация и раса над другите. Жалко е, смешно е!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
DARKVEIDAR
В началото бе словото
Специалност: техническа

Мнение от DARKVEIDAR »

Zahariev написа:Ето какво прави Карбовски с хората. :P

Проблемът при циганите са хората, които стоят зад тях. Ако един циганин бъде поставен в една нормална човешка среда, той ще се превърне в нормално човешко същество.
Може би, :twisted: ако един циганин бъде поставен в нормална човешка среда, само че при условие, че го вземат веднага след раждането му и повече няма възможност да контактува със съплеменниците си, но никой на практика не може да си позволи лукса да разсажда циганите по единично, в случая става дума за интегриране на една малцинствена група ! :idea:
Zahariev написа: Айде, бе! Живков се е справил с проблема относително правилно. На всеки блок по едно циганско семейство. Сутрин с милиция ги водят на работа. А през останалото време живущите в блока ги наглеждат дали вървят по прав път. И в следствие на това децата им се раждат в нормална среда и стават обикновени хора. Познавам няколко такива циганина ... че и в центъра живее единият от тях дори.А са спретнати, чистички, като писани яйца. В момента само се изливат тонове думи, а решение не се търси и следователно не се намира.

Айде бе, еми като се е справил защо проблема сега стои със пълна сила ?? :wink: Най-вероятно великия резултат от експеримента му е няколкото цигани, които познаваш. :twisted: И ако трябва на всяко циганско семейство да се зачисли полицай да го води на работа дали няма да легне доста скъпичко на данакоплатците ??

Рецептата на Живков я знем много добре, циганите за всяко провинение ги спукваха от бой в "народната милиция" и за това бяха кротки и не смееха да гъкнат, но от както настана демокрация и политиците започнаха да ги ухажват заради гласовете им, станаха много нагли !! :evil: :evil:
Последно промяна от DARKVEIDAR на 19 Фев 2011, 18:21, променено общо 1 път.
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Kristo написа:Чакайте малко, как се стигна от расизма до циганите... ?
Прав си. Циганите не са друга раса...и изобщо постовете за тях трябва да са в друга тема. Даже циганите са по-стари "арийци" от "арийците" :mrgreen:
:JC_spliff:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Кога съм казал, че не са друга раса?
Просто питах що хората под "друга раса" се сещат първо за циганите, а не за киргизите да речем?

Има и други народи от другите раси, мислете по-глобално...
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

WeeDichou написа:
Kristo написа:Чакайте малко, как се стигна от расизма до циганите... ?
Прав си. Циганите не са друга раса...и изобщо постовете за тях трябва да са в друга тема. Даже циганите са по-стари "арийци" от "арийците" :mrgreen:
Mда, и те са македонци :lol: :lol: :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Kristo написа:Кога съм казал, че не са друга раса?
Просто питах що хората под "друга раса" се сещат първо за циганите, а не за киргизите да речем?

Хууу...значи не си прав. Не са друга раса.
Доволен ?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

WeeDichou написа:

Доволен ?
Ще съм доволен, като няма расисти в страната или ПОНЕ у форома.. 8)
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Kristo написа:
WeeDichou написа:

Доволен ?
Ще съм доволен, като няма расисти в страната или ПОНЕ у форома.. 8)
Значи си обречен, бро...
Край на офтопика.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Що да съм обречен Аз? Аз не съм с грешното мислене в случая...
DARKVEIDAR
В началото бе словото

Мнение от DARKVEIDAR »

Еми много просот, щото киргизите си стоят общо взето в Киргизия и не са плъзнали да паразитират по другите страни :idea: !!
Kristo написа: Ще съм доволен, като няма расисти в страната или ПОНЕ у форома.. 8)
То твойта работа си е пак вид ксенофобия, само че аз ще съм доволен, когато няма цигани в страната, а ти когато няма инакомислещи спрямо твоята гледна точка ! :mrgreen:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Е да, аз съм против хората които са расисти - което не е нещо лошо, споменах го преди 2 стр.
А ти си против хората от други раси - което е нещо лошо, пак там го писах...

Разликата е че омразата към расистите на базата на техните възгледи е ПОЛЕЗНА и ПРИЕМЛИВА. Омразата от расистите към малцинствата не е такава и съответно е грешна.
DARKVEIDAR
В началото бе словото

Мнение от DARKVEIDAR »

Kristo написа:Е да, аз съм против хората които са расисти - което не е нещо лошо, споменах го преди 2 стр.
А ти си против хората от други раси - което е нещо лошо, пак там го писах...

Разликата е че омразата към расистите на базата на техните възгледи е ПОЛЕЗНА и ПРИЕМЛИВА. Омразата от расистите към малцинствата не е такава и съответно е грешна.
Чшшшшшшшшш ало, от къде го извади това самочувствие да се явяваш като крайна инстанция по въпроси за това кое е лошо и кое е добро :evil: ?!! Да не си въобразяваш, че твоите писания са като библията и всички трябва да знаят кое преди колко строници си споменал. Представите ти за нещата далеч не кореспондират с действителноста и са наивни и утопични. Илез из под стъкления похлупак дето са ти го турили мама и тати в реалния живот и тогава като те срещнат някъде трима- четирима мнгали по тъмно и ти свалят марковите дрешки, приберат ти джобните и мобифончето и ти ударят за благодарност един добър пердах, ще те видим каква песен ще запееш !!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Почвам да си мисля, че не ме познаваш...
DARKVEIDAR
В началото бе словото

Мнение от DARKVEIDAR »

Прав си въобще не те познавам и не ми е работа да те познавам, достатъчно ми е да прочета това което пишеше .
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”