Какво искате да учите?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Re: Какво искате да учите?

Мнение от happyswift »

Крайно време е за МО изпита по история да отпадне, а да сложат тест за интелигентност
Crank
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Crank »

Здравейте.Тъй като съм пресен тука и се колебаех дали да пусна тема-реших,че тука ще е по-добре да задам въпроса си.

Кажете ми специалност в СУ в която се влиза нормално сравнително и материала,който се учи да е лесен (всмисъл да не е адското бъхтене).Критерия ми е да нямам математика.Дето се вика ще си уча,но просто да няма натоварване.

Благодаря на отзовалите се.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

:shock: :shock: :shock: Това е висше все пак, ако нямаше натоварване всички щяха да го запишат. Избери това, с което искаш да се занимаваш след това, че после ще съжаляваш. :wink:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Crank написа:Здравейте.Тъй като съм пресен тука и се колебаех дали да пусна тема-реших,че тука ще е по-добре да задам въпроса си.

Кажете ми специалност в СУ в която се влиза нормално сравнително и материала,който се учи да е лесен (всмисъл да не е адското бъхтене).Критерия ми е да нямам математика.Дето се вика ще си уча,но просто да няма натоварване.

Благодаря на отзовалите се.
Наистина ли очакваш някой да ти отговори ?
Изображение
Crank
В началото бе словото

Мнение от Crank »

Вярно е,че искам невъзможното,но поне очаквах отговор за лесните специалности.Както и да е-ще се примиря ,че лесно няма.(Или може би не)

Но основното ми изискване е да нямам математика.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Виж сега, няма лесни и трудни специалности. Има материал, който разбираш и материал, който не разбираш. От своя страна материала, който разбираш пак се дели на 2 - или е нещо, което ти е интересно и лесно за възприемане, и в последствие го разбираш без да имаш проблеми, или е нещо, което си задължен да учиш, и го научаваш по трудния начин, или пък изобщо не го научаваш и вече това влиза към групичката с материалите, които не разбираш. За това целта на един кандидат-студент е да е сигурен в това, което иска да учи, да е сигурен че това си е изцяло свой собствен избор. Защото ако си избрал това, което искаш наистина да учиш, поне 90% от нещата които учиш, ще са ти интересни, и ще ти е много по-лесно усвояването на материала, и съответно трудността автоматично намалява.

Ти си задал въпроса, кат че ли питаш "Кажете ми какво да ям, само да няма лук".. Т.е. подреждащ няколко критерия и искаш да ти изредим специалности, които отговарят на тези критерии, и да си избереш някоя от тях ?!?!? Целта ти е просто да вземеш диплома по нещо? Ако е така не си губи парите и времете напразно, според мен.. Пък ако си се насочил към някоя област, и те интересуват разликите между подобни специалности, тогава ок. Но ако ти самия не знаеш какво искаш, никой не може да ти помогне.. И какво беше това - стига да няма математика? Ако да кажем поне 1 семестър трябва да учиш математика в специалността, която искаш, тогава какво правиш? Отказваш се от това, което искаш, заради математиката в нея?
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Leila_Valera »

IcebreakerR написа:Еми, според мен ако си изкарваш хубава стипендия, не би трябвало да си имаш проблем. Но, ако можеш, няма да е зле и работа да пробваш да си намериш покрай обучението си! :) Първо, обаче пиши на кирилица във форума и натискай с ученето, за да си изкараш стипендиите! :) Успех!
Стипендии ли? Какво беше това? :roll:
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
vesimishi
В началото бе словото

Мнение от vesimishi »

Работа и учене....винаги едното страда.
Да се издържаш сам, докато учиш е мираж. Стипендиите са смешни и ограничен брой.
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Leila_Valera »

vesimishi написа:Работа и учене....винаги едното страда.
Да се издържаш сам, докато учиш е мираж. Стипендиите са смешни и ограничен брой.
Чак пък мираж... Зависи от много фактори - какво точно учиш, какво точно работиш, що за човек си... Вярно е, че винаги едното си е приоритет. (в моя случай работата)
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Лесни специалности има - тези, в които повечето от предметите са ти интересни.:)
Та моят съвет е да се ориентираш към нещо, което ти носи удовлетворение и ти е кеф да го четеш за него, тоест нещо, за което не ти трябва изпит за да прочетеш.
В СУ специалности без математика колкото ти душа иска, въпросът е да избереш това, което би превърнало престоят в университета в удоволствие за теб.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Именно.Понятието "лесна специалност " е твърде относително.Всичко,което ти е призвание,е лесно,точно защото ти е интересно.
Сподели с нас горе-долу какво те влече :D
Изображение
Crank
В началото бе словото

Мнение от Crank »

Все пак и аз си разбрах грешката.

Значи плана ми засега е само да пробвам с японистиката(фен съм на аниметата и Final Fantasy серийте).

По принцип ме влечат (old school) колите,но там става много много сложно.Същото е и при хобито ми видео обработка и FX.

Нагледно това е.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

съдейки по интересите ти, ориентирай се към ФМИ :lol:
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Но във ФМИ има много математика :P
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
amm
В началото бе словото

Мнение от amm »

Иска ми се да уча Психология,но засега везните не клонят към хубаво...много ми е труден изпита по български език и не знам дали ще се представя на ниво.Все пак ще опитам пък каквото стане ;)
Случайно някои да сподели малко информация как преминава един учебен ден в специалността психология. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”