Линчуването на Студентски съвет от студентите на СУ (16.XI.)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Линчуването на Студентски съвет от студентите на СУ (16.

Мнение от alter ego »

Добре де, не че се заяждам, но може ли те зи хора да сматат себе си за представители на 1200 студенти? За мен няма как да са при такива резултати!
Мечтая си за задължително гласуване :mrgreen:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

е какво да се интересуват студентите, като те и не знаят кой се е кандидадирал и какви са тези хора, които са в списъците? На мен лично тия кампании преди гласуването са ми били винаги едни ... никакви. Аз за хора, които не знам какви идеи имат и никога нито съм чувала, нито съм виждала, не бих гласувала. Трябва малко повечко активност и то във всички факултети - срещи със студентите, едно друго, а у. В моя факултет честно казано е пълно мъртвило в това отношение, по другите не знам каква е активността на СС и на кадидатите преди изборите.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Влизам в полемика, която бях си обещавал да не участвам повече, но след тези думи, които Кристо цели да омърси, поради незнание и неинформираност, доста хора.
Защо ръководителите на протестиращите искат цялостни избори баш сега? Толкова скоро след предишните? Елементарно - защото до следващите няма да са студенти и няма да има кой да ги избере. Те искат властта сега. Искат да капитализират "славата си на водачи". Да изкарат 2г. в които ще правят същото. Претекстът им е, че СС не одобрило техните протести. Що да го прави всъщност? Тия хора там нямат ли свободна воля? А да не говорим, че при цялостни избори, водачите на протестите ще влязат в СС и ще играят същата роля - ще си правят техни протести, а няма да одобряват протестите на другите. И съответно имат подписка на хора, които им вярват... защо ли?
Аз съм Ивайло Динев, един от групата организатори на студентските протести през 2010 година, както и на инициативата за свалянето на сегашния Студентски съвет и насрочването на нови общи избори.
Аз съм студент втори курс и никога не съм участвал за избори за Студентски съвет и не защото не съм бил наясно със съществуването на тази организация, представляваща студентите пред ръководните органи и обществеността, а поради моите принципи. Не се кандидатирах за Студентски съвет преди една година, тъй като смятам, че е неправилно и нелогично първокурсник да представлява една студентска общност, в която има негови колеги с повече опит: втори, трети, четвърти курс.
Въпреки че не се кандидатирах за изборите през 2009 година предложих моята помощ за дадени инициативи, които Студентски съвет организираше (дискусии и протеста на 11 май); тук пишещата Рада може да потвърди написаното :--)

И сега конкретно за твоите обвинения към ръководителите на протестите и подписката.
Преди седмици се проведоха частични избори за Студентски съвет. В тези частични избори имах възможност да участвам, тъй като имаше едно освободена квота от Исторически факултет. Въпреки желанието на колегите ми, аз не сметнах за правилно да участвам в избори за организация срещу която съм протестирал и организирал подписка. Твърдо против моите принципи е да се възползвам от действията ми преди изборите, с цел да спечеля квота за Студентски съвет. Твърдо против принципите ми е да използвам някаква мимолетна популярност за място в Студентски съвет. Твърдо против принципите ми е да работя с хора, които смятам, че са грешни пред студентската общност. И твърдо против принципите ми е да мълча... именно поради това се включих във всичките дискутираните неща през изминалата 2010 година.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

O|OeHukc написа: ... Кристо е започнал да повтаря едни и същи неща.
А може би просто констатира едни и същи неща, които вие вършите.

Като искате да промените Студентски съвет, променете го отвътре, а не с вувузели. Кандидатирайте се - явно имате подкрепа, и градете отвътре, вместо да вдигате врява отвън.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Scorpion написа:
O|OeHukc написа: ... Кристо е започнал да повтаря едни и същи неща.
А може би просто констатира едни и същи неща, които вие вършите.

Като искате да промените Студентски съвет, променете го отвътре, а не с вувузели. Кандидатирайте се - явно имате подкрепа, и градете отвътре, вместо да вдигате врява отвън.
Пламене, в предишните си коментари изписах доста неща... не смятам да повтарям, както Кристо.. само ще цитирам част от тях:
Твърдо против моите принципи е да се възползвам от действията ми преди изборите, с цел да спечеля квота за Студентски съвет. Твърдо против принципите ми е да използвам някаква мимолетна популярност за място в Студентски съвет. Твърдо против принципите ми е да работя с хора, които смятам, че са грешни пред студентската общност
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Ами да, то в опозиция обикновено е по-лесно. Казваш Кристо критикар бил. Ами вие спрямо СС сте точно това, което е той спрямо вас във форума. Като искате да градите, влизате в СС и налагате градивния подход. Като ви е против принципите - с вувузелите отвън.
Аватар
Rada
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Rada »

Scorpion написа:Ами да, то в опозиция обикновено е по-лесно. Казваш Кристо критикар бил. Ами вие спрямо СС сте точно това, което е той спрямо вас във форума. Като искате да градите, влизате в СС и налагате градивния подход. Като ви е против принципите - с вувузелите отвън.

Това вече е нещо друго : ) Имаш право... на теория ;)
"И затова ще кажеме твърдо НЕ на народната ни топка и на нейното прехвърляне!"
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Scorpion написа:Ами да, то в опозиция обикновено е по-лесно. Казваш Кристо критикар бил. Ами вие спрямо СС сте точно това, което е той спрямо вас във форума. Като искате да градите, влизате в СС и налагате градивния подход. Като ви е против принципите - с вувузелите отвън.
Тук грешиш доста фундаментално.
Аз не съм избран от никого за студентски представител. Аз не съм студентски представител пред ръководството, пред министерството, пред медиите. Аз съм един студент със свое мнение за работите около Студентски съвет и образованието и съм се оказал в една среда, в която съществуват подобни мнение като моето, след което тези мнения са оформили една студентска група, която е извършила някакви действия. Аз съм извършил тези действия, спрямо моето лично мнение защитавайки правото си да имам гласно изразена гражданска позиция. От другата страна в Студентски съвет влизат студенти, които са избрани от колегите им, чрез гласуване, за техни представители и те са длъжни да представляват интересите и вижданията на колегите си! Те имат за помощ на работата си 1% процент от таксите на студентите (бюджет), чрез който подпомагат и доразвиват интересите и дейността на колегите си. Те са организация, която е един вид студентска институция. Студентите избират своите представители и следователно те имат право да критикуват и да свалят своите представители.

И Пламене.. ако не беше цялата работа с тия протести и подписката, щях да се кандидатирам за Студентски съвет, нещо което си бях поставил като цел още първата година от студентството ми, но както казах по-горе поради случилите се неща, сметнах за правилно да не се кандидатирам.
Знаех, че това е нож с две остриета, тъй като хора като теб биха ме набедили за вечна опозиция, но обратно ако погледнеш към другата страна: какво би казал, ако се бях в Студентски съвет и по-важно, какво биха помислили тези студенти, които събираха заедно с мен подписка за свалянето на СС, какво биха казали онези студенти, които се подписваха на листовете, които им давах, какво биха казали онези студенти, които са ме виждали по протестите... Какво бих казал аз на себе си, ако работех заедно със сегашните студенти в СС... Бих се нарекъл изменник..
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Ами хайде си помисли тогава кое щеше да е по-полезно за колегите - да правите подписки или вие да сте Студентския съвет, такъв какъвто трябва да бъде. Понякога мисълта сякаш е по-удачна от патоса.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Re: [FLOOD] Какво ви вбеси днес?

Мнение от svetlio.varna »

Kristo написа:...подписи, които са събрали за свалянето на СС могат спокойно да си ги... защото голям брой от подписалите се, са гласували за СС. Тогава не се брои, хитреци мои...Глупостта, колеги, глупостта...
Как па да се не брои :lol: Ти ще измислиш цяла нова теория за държавния суверенитет, във всички демократични държави народът може да свали от власт управниците си, които сам си е избрал, ако сметне това за необходимо (как се осъществява това на практика е друг въпрос).
Scorpion написа:За подписката Кристо си е много прав - тя по никакъв начин не може да задължи никого да си подаде оставката.
Подписката не е "юридически" (в кавички) акт, който задължава някой да си подаде оставката, а "политически" (отново в кавички, разбиран като акт на изразяване на волята на студеннтите, на воля на самоуправление). Политическите актове (подписки, митинги, протести) нямат юридическа задължителност (но може би имат политическа такава), иначе досега отдаван да сме натаманили бюджета на СУ след всичките тези протести.
Facebook
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Светльо, да те питам тебе тогава - ти за изменник ли се имаш?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

...защото... (в какъв смисъл и към кого изменник?)
Facebook
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

O|OeHukc написа:Какво бих казал аз на себе си, ако работех заедно със сегашните студенти в СС... Бих се нарекъл изменник..
Така излиза, ако поддържаш тази логика.
Последно промяна от Scorpion на 14 Фев 2011, 23:17, променено общо 1 път.
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Ами хайде си помисли тогава кое щеше да е по-полезно за колегите - да правите подписки или вие да сте Студентския съвет, такъв какъвто трябва да бъде. Понякога мисълта сякаш е по-удачна от патоса.
Когато се случи събитие, което вкарва в недоумение хората, най-адекватната реакция е отговорът на групата към тези хора виновни за събитието. Студентски съвет не подкрепиха протеста за топлата вода и най-адекватно бе настройването срещу тях, събитието бе раскола, който СС вкараха между студентите. Този съвет бе избран през 2009 с мандат две години. Протестът за топлата вода бе началото на октомври 2010. По средата на мандата. Аз лично, като човек работел със Студентски съвет по дадени инициативи не съм и помислял, че този същият съвет, ще бъде против толкова искрен и затова инстинктивен протест срещу липсата на топла вода. Дотогава смятах, че този съвет има добро бъдеще и си върши добре работата и приемам действията им от октомври месец 2010 година досега доста лично.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Аз не казвам, че съм съгласен с всяка една дума на Ивайло, може би затова аз сега съм вътре, а той не. При всички положения е добре, че има различни хора, които виждат възможностите за промяна по различни начини и с различни средства.
Последно промяна от svetlio.varna на 14 Фев 2011, 23:19, променено общо 1 път.
Facebook
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”