Дати за изпитите + Правилник за прием

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
mimikrmvr
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: първи

Re: Дати за изпитите + Правилник за прием

Мнение от mimikrmvr »

Здравейте! Интересува ме дали балообразуването, което е публикувано в първото мнение е официално приетото за тази КСК, тъй като не успях да намеря нищо на сайта на СУ, а попаднах на статия, в която се цитираше зам.-ректора на СУ и там се казваше, че задължителен компонент в балообразуването ще е оценката от ДЗИ, а не тази от дипломата, и без държана матура по съответния предмет няма да се участва в балообразуването. :S
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

mimikrmvr,Официални са нещата,които са публикувани тук :wink: Това,което е имал предвид зам.-ректорът,е че когато е държана матура по конкретен предмет,то тази оценка от матурата,ще бъде взета като балообразуваща ,вместо тази от дипломата.Т.е ,че държиш ли матура по математика да речем,за балообразуването за например Стопанско управление ще ти броят оценката,която имаш на матурата,а не тзи,която са ти писали в училище. :wink: :D
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
oberdjiqta
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от oberdjiqta »

Това наистина, ако е официално ми се стува адски тъпо, специално за Ст. управление. Може ли смешната, пършива матура и изпита в университета, който е на доста по-прилично ниво да са с еднакъв коефицент ? Явно приемът ще зависи най-вече от изпита по чужд език, защото на другия изпит е ясно, че всички ще имат 6.00.... не мога да поварям, че тея неща се решават по средата на кампанията...
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

По-горе говорехме за разликите между оценката от дипломата и тази от матурата. :wink:
Но наистина Ст.Управление е сред новите специалности,за които ще може да се влиза и само с матура...и според мен у глупаво :| В скоро време ще вземат в Право по диплома да приемат :roll:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
oberdjiqta
В началото бе словото

Мнение от oberdjiqta »

А някой по-запознат може ли да ми обясни защо икономика и ст. управление са единствените(или едни от малкото) специалности, в които матурата и изпита в университета имат еднаква стойност. Аз си мислех, че трудно се влиза там, явно няма достатъчно желаещи, или кандидатите не могат да си покрият мин. бал, или какво ?
mimikrmvr
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: първи

Мнение от mimikrmvr »

hriskataaa, много ти балгодаря за разяснението! :)
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

За нищо :wink: Друг път можеш да цъкаш бутончето за благодарност(долу вдясно на всяко мнение),че иначе ще ни анатемосат като флудъри :) :lol:
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Вече може да видите балообразуването и на сайта на СУ:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... obrazuvane

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

mimcheto написа:Имам едно въпросче... знам, че таксите за предварителните изпити трябва да се преведат по банков път... Само че не мога да намеря сметката на университета. Проблемът при мен е, че служителите в банките в моя град са толкова мързеливи, че обикновено не си свършат работата и предпочитам аз да съм подготвена, когато отида да преведа таксата... Някой да помогне? :roll:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... lozhenie_3
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
angel.student
В началото бе словото

Мнение от angel.student »

Четох една статия от вестник "Стандарт",в която пише,че матурите ще бъдат задължителна част от балообразуването в СУ.Например ако държиш матура по география,а след това искаш да учиш история,няма да имаш балообразуваща оценка,за да бъдеш приет.СУ нямало да използва при сформирането на бала текущата оценка от дипломата.Може ли някой да ми каже дали тази информация е вярна?Защото ако е вярна,трябва да променям избора си на предмет,по който да държа матура.

Ето и въпросната статия:

http://www.standartnews.com/news/commen ... 0%A1%D0%A3
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Не е вярно, спокойно.
Facebook
Изображение
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

Не знам дали това е по темата, но в статията, която потребител беше публикувал по-нагоре, имаше нещо много възмущаващо - "Изпитът по математика пък съвпада с този на Техническия университет, затова младежите ще трябва да избират къде да се явят. ".
Това е уникално тъпо - то бива конкуренция, ама чак пък толкоз...
Ако в единия университет има специалност, за която също би искал да се пробваш, освен всичко останало, което си записал, но пък изпитът му съвпада с този на университета, в който има всички други специалности, които искаш, оставаш вързан. Нямаш избор.
Психология, I курс
angel.student
В началото бе словото

Мнение от angel.student »

svetlio.varna написа:Не е вярно, спокойно.
На 100% ли си сигурен?Защото са цитирани думите на зам.-ректор от СУ-Мария Шишиньова.Честно казано като прочетох статията се притесних много да не избера неподходяща матура и после да не мога да кандидатствам за специалностите,които искам да уча.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

BeeJuis написа:Не знам дали това е по темата, но в статията, която потребител беше публикувал по-нагоре, имаше нещо много възмущаващо - "Изпитът по математика пък съвпада с този на Техническия университет, затова младежите ще трябва да избират къде да се явят. ".
Това е уникално тъпо - то бива конкуренция, ама чак пък толкоз...
Ако в единия университет има специалност, за която също би искал да се пробваш, освен всичко останало, което си записал, но пък изпитът му съвпада с този на университета, в който има всички други специалности, които искаш, оставаш вързан. Нямаш избор.
Затова има предварителни и редовни изпити, в случай, че не можеш да се явиш на едната дата.
Facebook
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

angel.student написа:
svetlio.varna написа:Не е вярно, спокойно.
На 100% ли си сигурен?Защото са цитирани думите на зам.-ректор от СУ-Мария Шишиньова.Честно казано като прочетох статията се притесних много да не избера неподходяща матура и после да не мога да кандидатствам за специалностите,които искам да уча.
Спокойно :)
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”