Mогат да ги разбият по всякакъв начин. Например да се падне само Калоян или само Стамболов ( като миналата година ). Ако се случи така, ще дадат години, всичко ще е ясно поне в това отношение.anichkata написа:Хора, случайно някой от вас да има списък с всички възможни вариации на заглавия, които могат да се паднат на изпита? С наближаването на изпита се притесних да не се оплескам със заглавието... особено, ако не дадат хронологични граници![]()
[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Re: [КСК 2011] История
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Все пак и по история имат някакви шаблони. Аз като писах Раковски на моя изпит, ми се падна съкратената версия на темата, която бях разписвала два пъти на пробен в ОТ. Обикновено ако ходиш на някакви курсове или частни уроци, преподавателите знаят какви формулировки на темите е вероятно да се паднат на изпитите. Ние като учихме, за всяка тема се даваше информация по какъв начин може да бъде разбита тази тема на по-малки части и как би могла да бъде комбинирана с части от предната или следващата тема. Включително се даваше информация за това как да подходиш спрямо увод и заключение в тези случаи; и изобщо всякакви такива дребни детайли.svetlio.varna написа:Не съществува информацията, която търсиш. Конкретните заглавия се формулират в деня на изпита и от тях се теглят вариантите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
на редовния изпит не бяха дадени години. нито на предварителнияyanislava_kirilova написа:Mогат да ги разбият по всякакъв начин. Например да се падне само Калоян или само Стамболов ( като миналата година ). Ако се случи така, ще дадат години, всичко ще е ясно поне в това отношение.anichkata написа:Хора, случайно някой от вас да има списък с всички възможни вариации на заглавия, които могат да се паднат на изпита? С наближаването на изпита се притесних да не се оплескам със заглавието... особено, ако не дадат хронологични граници![]()
- Lithium
- Легендарен флуудър
Е ако темата е Априлско е ясно, че се започва от края на 1875 и се продължава със самото въстание, дори да не ти дадат години или пък развитие на България при Симеон пише се т 893 до 927, дори да не е посочено. Имах предвид, ако стане както при нас да дадат политическо развитие на България от 1887 до 1894 ( т. е. само Стамболов), въпреки, че в темате е плюс Стоилов ( т.е. до 1899).Crippled Alice написа:на редовния изпит не бяха дадени години. нито на предварителнияyanislava_kirilova написа:Mогат да ги разбият по всякакъв начин. Например да се падне само Калоян или само Стамболов ( като миналата година ). Ако се случи така, ще дадат години, всичко ще е ясно поне в това отношение.anichkata написа:Хора, случайно някой от вас да има списък с всички възможни вариации на заглавия, които могат да се паднат на изпита? С наближаването на изпита се притесних да не се оплескам със заглавието... особено, ако не дадат хронологични граници![]()
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Винаги се дават години
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Миналата година за Иван Асен II наистина не дадоха годините. 
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
И за Стамболов не дадоха. Нито за КОМП - нали имаше хора, писали за Борис. А другата тема ква беше? Май за Левски. Там не помня дали имаше години. Абе въобще, тъпа работа
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Е нормално е като ти дадът по-обхватна тема да сложат и години, но примерно на темата за Покръстването или тази за Априлско въстание не им трябват години, защото и без тях историческият период е достатъчно ясен.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
хм, нещо тая година няма много кандидати пишещи по форума 
в предишните години беше доста интересна тема
в предишните години беше доста интересна тема
- stefann.
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
хахаха, дано да са по-малко.. 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Даването на години в повечето случаи е безпредметно или невъзможно. Какво имам предвид - България при управлението на цар Иван Ансе II - тук ако сложим годините на управление, ще излезе, че не трябва да се пише за управлението на Борил, а не върви в загалвието на темата след името цар Иван Асен II да сложим период (1207-1242), защото така излиза, че Иван Асен е управлявал от 1207 до 1242. Не може загалвието на темата да бъде и примерно България в периода 1207-1242, защото не е достатъчно ясно. За мен лично е проява на некоректност ако сложат заглавия "Създаване и първоначално развитие на българската държава при Аспарух и Тервел (680/1-718/21), а после да орежат оценката ти, защото не си включил славяни и прабългари до създаването на българската държава в темата.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Аааа, на нас това ни се падна на предварителния. И нас ни рязаха, защото всъщност БЯХМЕ писали славяните, пък то не трябвало 
Спомням си, че беше голяма каша тогава.
Спомням си, че беше голяма каша тогава.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Lithium
- Легендарен флуудър
Аз не знам откъде тая изтерия дали ще разберете правилно темата. Бъдете сигурни, че ще я разберете, за това най-малко трябва да се претеснявате.
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
-
angel.student
- В началото бе словото
Значи ако се падне тема "Създаване и първоначално развитие на българската държава при Аспарух и Тервел"(без дадени години),трябва да включим в нея и славяните и прабългарите,така ли?А в темите за Иван Асен II винаги ли трябва да е включено и управлението на Борил?svetlio.varna написа:Даването на години в повечето случаи е безпредметно или невъзможно. Какво имам предвид - България при управлението на цар Иван Ансе II - тук ако сложим годините на управление, ще излезе, че не трябва да се пише за управлението на Борил, а не върви в загалвието на темата след името цар Иван Асен II да сложим период (1207-1242), защото така излиза, че Иван Асен е управлявал от 1207 до 1242. Не може загалвието на темата да бъде и примерно България в периода 1207-1242, защото не е достатъчно ясно. За мен лично е проява на некоректност ако сложат заглавия "Създаване и първоначално развитие на българската държава при Аспарух и Тервел (680/1-718/21), а после да орежат оценката ти, защото не си включил славяни и прабългари до създаването на българската държава в темата.
И още един въпрос-може ли да се даде тема "Завладяване на България от император Василий II"(отделно от темата за Самуил)?Защото в програмата за изпита са дадени темите "Цар Самуил и неговите наследници в борба за запазване на българската държавна независимост" и "Завладяване на България от император Василий II".Какво трябва да пишем във втората тема?Само за Гаврил Радомир и Иван Владислав ли?
-
angel.student
- В началото бе словото
Не съм толкова сигурен.И аз се притеснявам,защото ако не разбера правилно темата,оценката ми може да се понижи доста.yanislava_kirilova написа:Аз не знам откъде тая изтерия дали ще разберете правилно темата. Бъдете сигурни, че ще я разберете, за това най-малко трябва да се претеснявате.