Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Мнение от Lithium »

Ахахахахаахах, ами не копнах го от сайта на ПА, сега всички като почнат нали го учиш, а не знаеш кво е :mrgreen:
Аз съм още 1-ви курс, ама да си кажа личните впечатления
Специалността е интересна, учат се много различни неща от икономика ( изпита е най-ужасното нещо на тая земя), статистика, устройство на държавните институции в различните държави, право,моята любима реторика ( на която утре ще ме скъсат), политика и сега да кажа, че си видях прграмата за втория семестър и няма търпения за Корупция и противодействие на корупцията
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
vesimishi
В началото бе словото

Мнение от vesimishi »

Добре де, преди да кандидатствате не преглеждате ли учебните планове на специалностите, които ви влекат?
Наименованието може да е супер-дупер атрактивно, а вътре да е пълна боза.
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър

Мнение от Lithium »

vesimishi написа:Добре де, преди да кандидатствате не преглеждате ли учебните планове на специалностите, които ви влекат?
Наименованието може да е супер-дупер атрактивно, а вътре да е пълна боза.
Хахаха, предгледах го, харесаха ми предметите и го записах . Само да ти кажа, че каквото и да учиш, няма шанс всеки предмет да ти харесва и да ти е любим
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
arh_radina
В началото бе словото

Мнение от arh_radina »

"Матурата превзема Алма матер. Държавният зрелостен изпит става вход за 77 специалности от общо 98, съобщи зам.-ректорът Мария Шишиньова. Така студентите могат да избират дали да се явят на приемен изпит, или да участват в класирането с оценката от матурата.
Бележките от зрелостните изпити участват при класирането, умножени по специален коефициент. Всеки факултет сам решава колко да бъде той. Освен това те са задължителна част от балообразуването, каза Шишиньова. Това е много важно, тъй като учениците до 10 дни трябва да направят своя избор каква матура да държат. Ако сега отидат на география, а след това искат да учат история например, няма да имат балообразуваща оценка, за да бъдат приети. СУ няма да използва при сформирането на бала текущата оценка от дипломата."
Това е от вестник "Стандарт" 11.02 http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=357297
Наистина ли трябва да съобразяваме матурите си с балообразуването? Не трябва ли вече да го качат на сайта...
Благодаря предварително за отговорите!
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм

Мнение от stasinka »

Ооо това е много гадно :?
Но аз си изтеглих едно Приложение 2 тука от форума с балообразуването за всички специалности и там пише, че се взимат оценки от дипломата.
Мисля, че най-сигурната информация е в сайта на СУ и тук във форума. Надявам се тази информация да не е вярна, защото често стават грешки в медиите. :wink:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

?!?!? Това би било безумно, ако е вярно! Дано скоро излезе официлана информция, че вкъщи ще стане някакъв ужас :lol: Сестра ми ще кандидатсва с журналистика и ако ще трябва да държи матура по История... Не ми се мисли :X

P.S. Ммм достоверността на тази статия малк ме съмнява.. "За първи път изпитните сесии ще бъдат 2, не 3" Да беее - само миналата година бяха 3 и то не за всички факултети! Има нещо гнило в цялата работа :lol:
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика

Мнение от aikaeimin »

В цялата статия не открих и едно твърдение, което да не е нелогично и/ли несериозно.. Някой не си е направил проучването, преди да пише, така ми се струва.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Нелогично е да се казва такава информация ( и то неофициално) 10 дена преди.. да бъде фатално ;) Според мен, ако това е вярно, трябва да се оповести на сайта на СУ. Въпреки че за такъв кратък период от време искрено ме съмнява всички кандидат-студенти да успеят да се запознаят с нововъведението. А това е несериозно ;) И до голяма степен би страдал и самият университет - не само желаещите да учат в него.
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика

Мнение от aikaeimin »

Именно поради всички тези причини смятам статията и 'цитата' в нея за недостоверни. =]
Ако допуснем, че има някакъв процент истина, то е доста странно, че никъде не се споменава подобно нещо, нито пък фигурира в правилника.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
arh_radina
В началото бе словото

Мнение от arh_radina »

И на мен ми се струва несериозно, ама уж е в сериозна преса и цитират зам. ректор...Лошото е, че няма информация за балообразуването на сайта. Надявам се да се окаже както във приложението във форума.
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър

Мнение от Lithium »

arh_radina написа:"Матурата превзема Алма матер. Държавният зрелостен изпит става вход за 77 специалности от общо 98, съобщи зам.-ректорът Мария Шишиньова. Така студентите могат да избират дали да се явят на приемен изпит, или да участват в класирането с оценката от матурата.
Бележките от зрелостните изпити участват при класирането, умножени по специален коефициент. Всеки факултет сам решава колко да бъде той. Освен това те са задължителна част от балообразуването, каза Шишиньова. Това е много важно, тъй като учениците до 10 дни трябва да направят своя избор каква матура да държат. Ако сега отидат на география, а след това искат да учат история например, няма да имат балообразуваща оценка, за да бъдат приети. СУ няма да използва при сформирането на бала текущата оценка от дипломата."
Това е от вестник "Стандарт" 11.02 http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=357297
Наистина ли трябва да съобразяваме матурите си с балообразуването? Не трябва ли вече да го качат на сайта...
Благодаря предварително за отговорите!
Е то, гледай сега как се получава, държиш например изпит по История и като специалности, които искаш пишеш например Философия и История на първите две позиции, обаче за философията балообразуваща е оценката от дипломата по философския цикъл ( което значи , че трябва да държиш матура по него), за история обаче балообразуваща е оценката по история от дипломата ( което пък значи че трябва да държиш матура по история) :scratch: , аааааааааааааа за Социология ( която може да кандидатстваш с изпит по история) ти се взима математиката. По тая логика някой ще ми обясни ли колко точно матури ще трябва да държи всеки един кандидат, щото се падат доста, особено ако кандидатстваш с история. Или това не е вярно или някой болен мозък е нямало какво да прави.
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

На 95% съм сигурна, че информацията е грешна.
Още повече, че на сайта на СУ има качена информация за пресконференцията за новата КСК, но там е посочено само, че ще има 2 изпитни сесии и са изброени новите специалности. Нищо за задължителна балообразуваща оценка от ДЗИ не се споменава. Така че мисля, че всичко ще си бъде като миналата година - задължително се взима оценката от ДЗИ, АКО си държал такъв.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Ето и официалното балообразуване от сайна на СУ :wink:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... obrazuvane

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... atelen_bal
Последно промяна от thegirl на 15 Фев 2011, 15:18, променено общо 1 път.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Вече може всички да са спокойни :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила