И още нещо, на което поне дотук не видях коментар: Това, за което обвиняваха льо Пен във фашизъм, а той май беше участник в Съпротивата, и правиха кампании срещу него, сега го говорят държавните лидери за ужас на евроибрикчиите...
Мултикултурализмът
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Мултикултурализмът
Хмм, виж например приказка: "ефектът на колонизацията".
Какви ли колонии е имала Швейцария, та проведе дори референдум против изграждане на минаретата?
Но иначе как добре звучи за ефекта... Това имам предвид.
И още нещо, на което поне дотук не видях коментар: Това, за което обвиняваха льо Пен във фашизъм, а той май беше участник в Съпротивата, и правиха кампании срещу него, сега го говорят държавните лидери за ужас на евроибрикчиите...
Into the endless we ride... 
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Льо Пен го обвиниха в какво ли не, човекът просто казва това, което много хора си мислят.
Фашист, негационист, ксенофоб...
Нищо не му затвори устата, затова много го уважавам.
Фашист, негационист, ксенофоб...
Нищо не му затвори устата, затова много го уважавам.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Как беше казал Чърчил, когото тук не харесват?
Ти имаш врагове? Това е добре! Това означава, че някога, някъде по някакъв въпрос си имал собствено мнение!
Ти имаш врагове? Това е добре! Това означава, че някога, някъде по някакъв въпрос си имал собствено мнение!
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
^Горното наистина е правилно, както и е правилно, че ако някой те мрази, вероятно имаш нещо, което този човек няма и не може да има, или можеш нещо, което този човек не може, но иска да може.. или и двете.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
Ще трябва да се присъединя към лагера на по-скоро анти-мултикулти настроените. Няма нищо (прекалено) лошо в това даден набор от култури да съжителстват в рамките на една държава, но при мултикулти тенденцията винаги е била на една неоправдана 'либерална' слободия, сложена зад егидата на 'ксенофобски', 'нацистки', 'националистически' (което за масите е едва ли не приравнено на крайно-десен уклон) обвинения при осмеляване на мнение 'против'.
В крайна сметка пък и много култури на едно място е манджа с грозде и утопично. Не съм националист, не съм и затворен спрямо други етноси (с малки изключения), обаче не може да фрашнеш 1023х различни порядки, обичаи и културни/социални/религиозни/<х> изисквания на едно място и да се надяваш, че бомбата няма да избухне по някое време супер грубо.
Въпросът е дали трябваше Сарацин да разгори малко кладата, че постепенно да се признае тоя крах.
В крайна сметка пък и много култури на едно място е манджа с грозде и утопично. Не съм националист, не съм и затворен спрямо други етноси (с малки изключения), обаче не може да фрашнеш 1023х различни порядки, обичаи и културни/социални/религиозни/<х> изисквания на едно място и да се надяваш, че бомбата няма да избухне по някое време супер грубо.
Въпросът е дали трябваше Сарацин да разгори малко кладата, че постепенно да се признае тоя крах.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За мен Тило Сарацин беше преходът между дезистаблишменталисти /Написах го!
/ като Льо Пен и егоцентричния естаблишмент. Следващата крачка е да се набие и в главите на евротулупите, но ще е много по-трудно, защото те най-вече се осъзнават като страничен/отпадъчен продукт на мултикулти. Спомняте си как не се посвениха да репресират цял един народ и то австрийския, когато вкара Хайдер във властта. 
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Уоу, излиза, че Пора не го замествам само длъжностно.
Ами видно е, че в САЩ и на други места се справят, но, нормално, в Европа е по-трудно. Мнението ми е, че при настоящото развитие на комуникациите, транспорта и икономиката, затворените общества нямат бъдеще. '89-та е пример за това, но с времето ще става все по-невъзможно да имаш силна икономика без внос на интелект и работна ръка. Вярно, Китай се справят, защото имат достатъчно роби местно производство, а технологията я получават наготово, но и това ще е до време.
Това, срещу което са недоволни пишещите в тази тема (и изобщо отрицателите на мултикултурализЪма) - и от което се възползват хиени като льо Пен, - е, че правоприлагането на много места в Европа е скапано. Създава се усещане, че престъпността сред малцинствата се толерира, а гневът от това се насочва срещу тези малцинства, а не срещу неадекватно устроените институции. Резултатът: националисти-демагози по цяла Европа. По-лесно е да направиш политическа кариера, яхнал патриотичната носталгия на среднообразования французин, отколкото да реформираш правосъдието.
Мда. Имам бегли спомени за Хайдер и едни банкови сметки. Сериозно, подобна пропаганда е добър начин да забогатеете, ако нямате скрупули.
Хайде, признайте си всички за какво мечтаете тайно всеки ден, като се върщате от работа.
Добавка: ето го разковничето: http://www.klassa.bg/news/Read/article/ ... 8%D1%8F%22
Ами видно е, че в САЩ и на други места се справят, но, нормално, в Европа е по-трудно. Мнението ми е, че при настоящото развитие на комуникациите, транспорта и икономиката, затворените общества нямат бъдеще. '89-та е пример за това, но с времето ще става все по-невъзможно да имаш силна икономика без внос на интелект и работна ръка. Вярно, Китай се справят, защото имат достатъчно роби местно производство, а технологията я получават наготово, но и това ще е до време.
Това, срещу което са недоволни пишещите в тази тема (и изобщо отрицателите на мултикултурализЪма) - и от което се възползват хиени като льо Пен, - е, че правоприлагането на много места в Европа е скапано. Създава се усещане, че престъпността сред малцинствата се толерира, а гневът от това се насочва срещу тези малцинства, а не срещу неадекватно устроените институции. Резултатът: националисти-демагози по цяла Европа. По-лесно е да направиш политическа кариера, яхнал патриотичната носталгия на среднообразования французин, отколкото да реформираш правосъдието.
Мда. Имам бегли спомени за Хайдер и едни банкови сметки. Сериозно, подобна пропаганда е добър начин да забогатеете, ако нямате скрупули.
Хайде, признайте си всички за какво мечтаете тайно всеки ден, като се върщате от работа.
Добавка: ето го разковничето: http://www.klassa.bg/news/Read/article/ ... 8%D1%8F%22
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Още по-лесно е да се обяви със закон населението на няколко далечни колониални острова за пълноправни "французи". Те с охота гласуваха за своя благодетел Франсоа Митеран. Пък после - мултикултурализъм.Lord написа: ... По-лесно е да направиш политическа кариера, яхнал патриотичната носталгия на среднообразования французин, отколкото да реформираш правосъдието. ...
Тук сякаш виждам проблясъци на въпроса ми за целите на "мултикултуралистите". За съжаление все още е много неясно и съвсем непълно.Lord написа:... но с времето ще става все по-невъзможно да имаш силна икономика без внос на интелект и работна ръка. Вярно, Китай се справят, защото имат достатъчно роби местно производство, а технологията я получават наготово, но и това ще е до време. ...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
alter ego написа:Харесва ми, как тече дискусията и жалко, че още не се е намесил стар певец на мултикултито - Порът. Не нападайте така мощно Захариев, не защото ще се уплаши и ще престане да отговаря, а защото така са го учили в катедрата по Етнология. Там бягат от оригиналната етнография като дявол от тамян и се опитват да индоктринират студентите си точно с висока методология, която обикновено е остарялата западноевропейска и американска отпреди 15ина години. Като обвиняват позитивната историческа наука и хуманитаристика във фетиш на факта и извора, самите те изпадат във фетиш на метода, при който фактите от едно смислово ядро нямат значение...
Че дори и ни гостуват известни лектори, които пишат т.н. "теория" в момента ... Но като цяло изхождам от това, което учим и развиваме ние. Доста си прав за това.
menina.do.mar, ако към този арабин има още един патагонец, евреин, китаец и германец предполагам, че отговорът е - да. За това и питам какво разбирате под "мултикултуралност". Българските земи например винаги са били безкрайно отворени за чужди култури. Имали сме дубровнишки, венециански, гагаузки, арменски и т.н. центрове още пред XVI век. Имало е различни махали на различни етнически групи. Ако това разбираш под "мултикултурализъм", да, той не се е провалил, защото тези хора са изградили една система на толерантност и поносимост. Зависи как и какво разбираш ти, ето защо това и питам.
И трябва да призная нещата, които е написал Lord.
Точно и ясно.Създава се усещане, че престъпността сред малцинствата се толерира, а гневът от това се насочва срещу тези малцинства, а не срещу неадекватно устроените институции. Резултатът: националисти-демагози по цяла Европа. По-лесно е да направиш политическа кариера, яхнал патриотичната носталгия на среднообразования французин, отколкото да реформираш правосъдието.
The names of the future are stamping of impatience.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Точно като евробюрократите се опитвате да технологизирате неща, които са по-скоро в света на идеите. Няма да стане нито така лесно, нито така бързо. Правосъдната система не бачка добре, ама не бачка добре избирателно, а не за всички...
Като вкарате и принципа на позитивната дискриминация, за който си говорихме, и получавате отвратителна картина. От друга страна, отидете и бъдете малцинство в някоя мюсюлманска страна, където също си съжителстват с християните от 15-ина века и си предявете правата. Напрваете като коптите в Египет, които са си местното население и очаквайте всеки ден да ви изгърмят ако не в църквата, то пред нея!
Като вкарате и принципа на позитивната дискриминация, за който си говорихме, и получавате отвратителна картина. От друга страна, отидете и бъдете малцинство в някоя мюсюлманска страна, където също си съжителстват с християните от 15-ина века и си предявете правата. Напрваете като коптите в Египет, които са си местното население и очаквайте всеки ден да ви изгърмят ако не в църквата, то пред нея!
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Захариев, допреди "светлата" епоха на практическия триумф навсякъде на държавната социалдемокрация (който триумф е най-силен точно в Европа) и преди всички да станат ревностни егалитаристи ('щото, очевидно ако не си мултикулти либерал, непременно си нацист, а нацизмът от либерално-теологична гледна точка е връхТА на злото в света), никое общество не е мултикултурно в общоприетия днес смисъл на тази дума. Да, почти навсякъде е имало малцинствени групи, които са се занимавали със стопанска дейност и в някаква степен са запазвали самобитната си култура. И абсолютно никъде правата им не са били защитени абсолютно, както сънуват мултикулти-идиотите - в момента, в който традициите им са нарушавали комфорта на местната доминираща група или по някакъв начин са застрашавали съществуването й, те са си го получавали много брутално отзад без лубриканти.Точно в общия смисъл всяко общество е мултикултурално
Съвсем между другото, в Европа е имало точно две относително големи по размер етнически групи, които съзнателно са отказвали да се впишат в доминантната култура и с характерните си традиции константно са й лазели по нервите - евреите и циганите. Та, какво се е случвало с тях допреди 65 години (че и по-скоро)?
Аз нямам никакви надежди вече, след като видях как се потъпква суверенитета на страната - двигател на европейския проект от същия тоя европейски проект в името именно на мултикултурализма (за недосетливите - Франция и циганите). Ако това не е най-силното доказателство за суицидалния характер на тази идеология, не знам кое е.За мен Тило Сарацин беше преходът между дезистаблишменталисти /Написах го!/ като Льо Пен и егоцентричния естаблишмент. Следващата крачка е да се набие и в главите на евротулупите, но ще е много по-трудно, защото те най-вече се осъзнават като страничен/отпадъчен продукт на мултикулти.
Ми всъщност не се справят съвсем - ако разгледаш разни статистики за това какъв е етническия състав на отделните квартали/училища/църкви, ще видиш ясен шаблон на доброволна и взаимна етническа сегрегация. Което в САЩ все още работи, защотоАми видно е, че в САЩ и на други места се справят
а) имат достатъчно "пространство" да го прилагат
б) идиотските закони за позитивна дискриминация (извън стопанските отношения) или не съществуват, или по определени причини (подсказка - краен индивидуализъм) не работят
Не виждам защо трябва да се приравнява затворено общество със общество, което не приема имигранти. Напълно е възможно свободното движение на стоки и услуги да не се съпътства от свободно движение на хора. И точно революцията в комуникациите прави това движение на хора все по-излишно. Разбира се, при условията на свободна търговия. За чиято липса са отговорни профсъюзите + конкретни бизнес интереси. Но това вече е друга тема.Мнението ми е, че при настоящото развитие на комуникациите, транспорта и икономиката, затворените общества нямат бъдеще.
Humanism is death disguised as life.
Цял ден слушам балканска музика, правена от евреи. http://www.youtube.com/watch?v=s-RfokDbexw
Българско реге - http://www.youtube.com/watch?v=6Lx4SWJJRXw
Народна песен в дъбстеп вариант, правен от унгарци -> http://www.youtube.com/watch?v=WsKZd8Y5RvI
...и си мисля, възможно ли е да има немултикултурализъм...
Българско реге - http://www.youtube.com/watch?v=6Lx4SWJJRXw
Народна песен в дъбстеп вариант, правен от унгарци -> http://www.youtube.com/watch?v=WsKZd8Y5RvI
...и си мисля, възможно ли е да има немултикултурализъм...

Извинявам се, че правя двоен пост, но не се сдържах да поставя задачка-закачка...за който се наема:
Наемате ли се да очертаете географската граница на културата, към която се определяте ?
Съвпада ли тя с границите на държавата, на която сте гражданин ?
И...изобщо...какво правим ако държавните граници не се покриват с културните ?!
Наемате ли се да очертаете географската граница на културата, към която се определяте ?
Съвпада ли тя с границите на държавата, на която сте гражданин ?
И...изобщо...какво правим ако държавните граници не се покриват с културните ?!

- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Жокерче, не разбирам мнението ти за правосъдието. И аз казвам, че правосъдието (и правоприлагането изобщо) в момента работи избирателно. За разлика от теб обаче смятам, че проблемът е в правосъдието, не в тези, за които работи избирателно. Или имаш някакъв друг аргумент, който не стига до мен?
А позитивната дискриминация - ами налага се в някаква степен. Идва ти, не знае бъкел японски (no offence, Боромире
), редно е да го научиш, да се погрижиш за него. А той с работата, която върши, ще се изплати достатъчно бързо. Танто за кукуриго.
Steamer, пощади бедните люксембургци и малтийци (или малтианци, едва ли не
)!
А позитивната дискриминация - ами налага се в някаква степен. Идва ти, не знае бъкел японски (no offence, Боромире
Steamer, пощади бедните люксембургци и малтийци (или малтианци, едва ли не
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
Ама и ти никак не се бавиш с вкарването на нови и нови автоголове.
Защо САЩ не се справят ти беше обяснено, а аз миналия месец държах доклад на тема "Етническа струтура на престъпността в САЩ (1980-200-)" и имаше доста забавни данни за това какъв грамаден процент от престъпленията с насилие (побои, въоръжени грабежи и убийства) са дело на, цитирам, "млади африкано-американци и/или латиноамериканци" - примерно делът на убийците от бялата (без латиносите - подразбирай "англо-саксонци") раса (2000г.) върви между 10 и 20 на 100 000 души. Същият рейтинг за черните е малко над 150, което е най-ниската степен в тази статистика (350 на 100 000 през 1995), а напоследък пак лекинко върви нагоре. Според полицейските записи цели квартали се броят за "високорискови" и патрулиращите там получават специални преференции (туй за Ню Йорк важи със сигурност). Тъй че стереотипът за нискообразованите негра, стрелящи се в гетата, далеч не е отмрял . Друго нещо, което ми донесе наслада - намаляване на престъпността в рисковите райони се е забелязало 10-15 години след легализиране и регулиране на абортите и респективният им ръст сред негрите и латиносите - както малко цинично се изразяват Ливайн и Стейгър (1999) "ръстът на абортите е най-вече сред не-белите и това води до намаляване на потенциалните престъпници чрез намаляването (абортирането) на нежеланите деца". Е каква мултукултурност, моят най-добър приятел 5 години учи в САЩ и неизменно казваше, че според жителите на града, в който живееше, едно от главните достойнства на този същи град е "малкият брой негри и латиноси". И говорим за университетско градче тип "американска мечта"
.
Една моя ученичка-японка пък е в Маями и ми пише колко я плашат и дразнят "грубите мъже, които я задяват на испански". А момичето е ангелче, расло в саксия, една лоша дума не съм я чул да казва... Преди да се запознае с функциониращата мултикултура на САЩ.
И като стана дума за японци и позитивна дискриминация - ми като едно нещо не ти е ясно, по-хубаво да не го даваш за пример, с или без offenсe. Япония е брилянтен пример за НЕмултикултурно и изпълнено с разнообразни нива на дискриминация общество, което функционира адекватно и в момента е на върха на света. Признати малцинства няма - айните се броят за по-скоро "малко странни японци" (и чак преди 2 години нейде се чу нещо за някакво признаване на айните в рамките на Япония), а и са свършени като раса и култура; окинавците и прочие островни групички НИКОГА няма да получат признание и т.н.).
После - ако ще даваш мене за пример, пак бъркаш - aз си дойдох c покана и с прилично обучение преди това (ако и все още да имам часове по японски, ама то няма как, пък и е интересно), след брутален процес на селекция и съм си спечелил уважението на японците. Към другите азиатски народи (особено към сезонните и временни работници) отношението е доста по-студено, а към най-лошото азиатско семе (тия, дето комбинират цигански изглед с ислямска религия) си е направо като към по-различна (разбирай "долна") категория хора (никак не незаслужено, впрочем - имал съм съмнителната чест да общувам с бангладешци, индонезийци и малайзийци и историите с тях са забавно-отвратителни
).
Та към всички чужди култури отношението е като на начинаещ херпетолог към нов вид гърмяща змия - "Абе интересно ми е, ама ще го гледам туй нещо по-отдалече, и със сигурност не го искам за постоянно в двора си". Японците традиционно си държат на "един народ, една страна, една култура" и като мравчици работят в тяхно име. Чужденците са просто "Дзайничи" - гости, често не много желани, но със сигурност само временни. И аз, понеже си знам мястото, се радвам на уважение и лекота на общуване с японците. Докато разни други екземпляри - особено, както винаги, ислямската зараза - напъват яростно да се наръчкат в японското общество, да строят джамии и да налагат варварските си привички върху местните. Е, те бързо се сблъскват с непробиваеми стени от учтив и непреклонен японски инат. Както е и редно. Заради което японците ще ги има още дълго време, а нас - не. Корейците и те са такива - шовинисти и традиционалисти.
А клипът за Канада - ти шегувкаш ли се? Канада, която през 100 от 150-те си години живот като "Канада" се е крепяла на расизъм и сегрегация, по-свирепи от тия на САЩ? Типично за британски колониални господари двуличие. Сега се правят на маймуни и учат инуктитут, но това не променя факта, че старите етноси и култури са вече общо-взето изличени с огън и меч. Te ти канадски мултикултурализъм (1907):

Ето и две книжки по темата за мултикултурализма на Канада - и двете съм ги чел като част от обучението си по "Съвременна история и развитие на света":
http://www.thefreelibrary.com/Enduring+ ... 0216486926
и
http://findarticles.com/p/articles/mi_g ... n28649899/, където е споменато изследване от 1984 върху малцинствата в Канада и е докладвано, че те са обект на "discrimination, non-acceptance, low expectations by teachers and lack of respect for and recognition of the learners' past experience".
Ето, показах ти черно на бяло къде ти куцат изказванията, no offence.
А частта за японското общество важи и за този, натопорченият сърдитко, дето твърди, че малкото съвременни немултикултурални общества не можело да се сравняват с нашето. Това е може би и защото нашето има много хляб да яде, преди да може то да се сравнява с тяхното.
Стана бафмааму и чаршаф. Извинявам се. Комуто не е интересно, да не чете
Защо САЩ не се справят ти беше обяснено, а аз миналия месец държах доклад на тема "Етническа струтура на престъпността в САЩ (1980-200-)" и имаше доста забавни данни за това какъв грамаден процент от престъпленията с насилие (побои, въоръжени грабежи и убийства) са дело на, цитирам, "млади африкано-американци и/или латиноамериканци" - примерно делът на убийците от бялата (без латиносите - подразбирай "англо-саксонци") раса (2000г.) върви между 10 и 20 на 100 000 души. Същият рейтинг за черните е малко над 150, което е най-ниската степен в тази статистика (350 на 100 000 през 1995), а напоследък пак лекинко върви нагоре. Според полицейските записи цели квартали се броят за "високорискови" и патрулиращите там получават специални преференции (туй за Ню Йорк важи със сигурност). Тъй че стереотипът за нискообразованите негра, стрелящи се в гетата, далеч не е отмрял . Друго нещо, което ми донесе наслада - намаляване на престъпността в рисковите райони се е забелязало 10-15 години след легализиране и регулиране на абортите и респективният им ръст сред негрите и латиносите - както малко цинично се изразяват Ливайн и Стейгър (1999) "ръстът на абортите е най-вече сред не-белите и това води до намаляване на потенциалните престъпници чрез намаляването (абортирането) на нежеланите деца". Е каква мултукултурност, моят най-добър приятел 5 години учи в САЩ и неизменно казваше, че според жителите на града, в който живееше, едно от главните достойнства на този същи град е "малкият брой негри и латиноси". И говорим за университетско градче тип "американска мечта"
Една моя ученичка-японка пък е в Маями и ми пише колко я плашат и дразнят "грубите мъже, които я задяват на испански". А момичето е ангелче, расло в саксия, една лоша дума не съм я чул да казва... Преди да се запознае с функциониращата мултикултура на САЩ.
И като стана дума за японци и позитивна дискриминация - ми като едно нещо не ти е ясно, по-хубаво да не го даваш за пример, с или без offenсe. Япония е брилянтен пример за НЕмултикултурно и изпълнено с разнообразни нива на дискриминация общество, което функционира адекватно и в момента е на върха на света. Признати малцинства няма - айните се броят за по-скоро "малко странни японци" (и чак преди 2 години нейде се чу нещо за някакво признаване на айните в рамките на Япония), а и са свършени като раса и култура; окинавците и прочие островни групички НИКОГА няма да получат признание и т.н.).
После - ако ще даваш мене за пример, пак бъркаш - aз си дойдох c покана и с прилично обучение преди това (ако и все още да имам часове по японски, ама то няма как, пък и е интересно), след брутален процес на селекция и съм си спечелил уважението на японците. Към другите азиатски народи (особено към сезонните и временни работници) отношението е доста по-студено, а към най-лошото азиатско семе (тия, дето комбинират цигански изглед с ислямска религия) си е направо като към по-различна (разбирай "долна") категория хора (никак не незаслужено, впрочем - имал съм съмнителната чест да общувам с бангладешци, индонезийци и малайзийци и историите с тях са забавно-отвратителни
Та към всички чужди култури отношението е като на начинаещ херпетолог към нов вид гърмяща змия - "Абе интересно ми е, ама ще го гледам туй нещо по-отдалече, и със сигурност не го искам за постоянно в двора си". Японците традиционно си държат на "един народ, една страна, една култура" и като мравчици работят в тяхно име. Чужденците са просто "Дзайничи" - гости, често не много желани, но със сигурност само временни. И аз, понеже си знам мястото, се радвам на уважение и лекота на общуване с японците. Докато разни други екземпляри - особено, както винаги, ислямската зараза - напъват яростно да се наръчкат в японското общество, да строят джамии и да налагат варварските си привички върху местните. Е, те бързо се сблъскват с непробиваеми стени от учтив и непреклонен японски инат. Както е и редно. Заради което японците ще ги има още дълго време, а нас - не. Корейците и те са такива - шовинисти и традиционалисти.
А клипът за Канада - ти шегувкаш ли се? Канада, която през 100 от 150-те си години живот като "Канада" се е крепяла на расизъм и сегрегация, по-свирепи от тия на САЩ? Типично за британски колониални господари двуличие. Сега се правят на маймуни и учат инуктитут, но това не променя факта, че старите етноси и култури са вече общо-взето изличени с огън и меч. Te ти канадски мултикултурализъм (1907):

Ето и две книжки по темата за мултикултурализма на Канада - и двете съм ги чел като част от обучението си по "Съвременна история и развитие на света":
http://www.thefreelibrary.com/Enduring+ ... 0216486926
и
http://findarticles.com/p/articles/mi_g ... n28649899/, където е споменато изследване от 1984 върху малцинствата в Канада и е докладвано, че те са обект на "discrimination, non-acceptance, low expectations by teachers and lack of respect for and recognition of the learners' past experience".
Ето, показах ти черно на бяло къде ти куцат изказванията, no offence.
А частта за японското общество важи и за този, натопорченият сърдитко, дето твърди, че малкото съвременни немултикултурални общества не можело да се сравняват с нашето. Това е може би и защото нашето има много хляб да яде, преди да може то да се сравнява с тяхното.
Стана бафмааму и чаршаф. Извинявам се. Комуто не е интересно, да не чете