[КСК 2011] География (Туризъм)

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Re: Кандидатстване с География (Туризъм)

Мнение от white_cat »

michelle.supertramp написа:Защото така или иначе ще я науча рано или късно.. и предпочитам да е по-рано, та да знам, че съм я минала вече, т.к. е по-трудна. Ама това са си някакви мои виждания над нещата :mrgreen: Пък и не че не съм сигурна, просто ще трябва здраво учене с тези числа, а те са всякакви комбинации от 1 до 9 и :pukeright: :Alvarin_33:

Така.. и какво ще правим с тази актуална информация? Темата ти не включва тези години изобщо,държат ли СУ точно тези години да са в темата,ако са по-стари и темата си е ОК какъв е проблема,аз тема от тези години не намирам... :scratch:
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
fabsss
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от fabsss »

Добър вечер! Искам да ви попитам, госпожата ми ми казва да правя разни графики и таблици като приложения в някои теми (Население,Г.П,Дунавска равнина и тн.) та да ви питам,някои от вас чувал ли е дали е позволено,тъй като аз не съм запозната... дали пък няма да отнемат точки? :roll:
Аватар
Disney_World
От дъжд на вятър
Специалност: Геология

Мнение от Disney_World »

fabsss написа:Добър вечер! Искам да ви попитам, госпожата ми ми казва да правя разни графики и таблици като приложения в някои теми (Население,Г.П,Дунавска равнина и тн.) та да ви питам,някои от вас чувал ли е дали е позволено,тъй като аз не съм запозната... дали пък няма да отнемат точки? :roll:

Не можеш да ползваш НИЩО на изпита!
‎"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Disney_World написа:
fabsss написа:Добър вечер! Искам да ви попитам, госпожата ми ми казва да правя разни графики и таблици като приложения в някои теми (Население,Г.П,Дунавска равнина и тн.) та да ви питам,някои от вас чувал ли е дали е позволено,тъй като аз не съм запозната... дали пък няма да отнемат точки? :roll:

Предполагам, че фабссс има предвид не да ги ползва на изпита, а да прави такива в самата тема. Да, разрешено е, но доколкото помня има специални изисквания как точно да ги направиш. Ако искаш да го правиш ги проучи добре, за да не го сметнат за знак и да ти елиминират работата.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

Mushmul написа:
Disney_World написа:

Предполагам, че фабссс има предвид не да ги ползва на изпита, а да прави такива в самата тема. Да, разрешено е, но доколкото помня има специални изисквания как точно да ги направиш. Ако искаш да го правиш ги проучи добре, за да не го сметнат за знак и да ти елиминират работата.

Това и мен ме заинтригува... и от къде може да разберем какви са изискванията :scratch: Затова питаме тук, тези които са минали по този път и имат някаква информация. :)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
fabsss
В началото бе словото

Мнение от fabsss »

Аз ще си ги чертая на ръка приложенията (таблици,графики и тн),но наистина никъде не мога да намеря изисквания за това как да ги направя :roll: Ако някой може да помогне ще съм много благодарна! :D
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Ами това, което аз помня беше, че трябва да е със същия химикал, с който си пишеш темата (а не с молив примерно), да не е разкривено, да е затворена отвсякъде таблицата...това си спомням на първо време. Ако се сетя нещо друго ще пиша. Може и да погледна разни стари материали, ако успея да изровя някакви изисквания. :scratch:

Едит: Сега порових и намерих следното:
Видове графични пособия:
-таблици
-диаграми
-графики
-картосхеми

Правила за изчертавене(освен тези които вече споменах):
-номер по ред (всеки вид графично пособие има графична номерация)
-заглавие
-година/и за които се отнася
-мерна единица
-легенда (само за диаграми и графики)

Ето снимка на две разкривени неща, които аз съм правила. Вие не е зле повече да се постараете щото аз съм драскала даже-нещо което НЕ трябва да правите :P

Изображение

Изображение
Последно промяна от Mushmul на 10 Фев 2011, 00:04, променено общо 1 път.
These are crazy days...

Изображение
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Мнение от michelle.supertramp »

Това вече е ново -.- Уж да не е разкривена, пък да не се внасят линийки енд стъф ..колко нагло :brilsmurf: Ама е хубаво, че споделят тези, които знаят как е вече.. всяка нова информация е добре дошла.
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Мда...трябва на ръка, това е малко гадно. Аз честно казано не се занимавах с такива неща на изпита. Ако си напишеш добре темата няма нужда чак от таблици, според мен. Аз реших да не се престаравам, да не взема да оплескам нещо :lol:

Иначе регактирах горното си мнение. Може да видите изискванията които изрових :D
These are crazy days...

Изображение
fabsss
В началото бе словото

Мнение от fabsss »

Благодаря ти много! :)
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

Mushmul написа:Мда...трябва на ръка, това е малко гадно. Аз честно казано не се занимавах с такива неща на изпита. Ако си напишеш добре темата няма нужда чак от таблици, според мен. Аз реших да не се престаравам, да не взема да оплескам нещо :lol:

Иначе регактирах горното си мнение. Може да видите изискванията които изрових :D

Абсолютно си права,Мушмул. :) Аз не бих се занимавала на изпита с таблици и чертежи,достатъчно ще ми е притеснено а и не мисля че се отдава значение на таблиците,най-важна е темата :lol:
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Хора, здрасти! Абе, имам едни притеснения тука. Видях една статия в нета, или по-точно в Wikipedia, където градовете според броя на жителите им са класифицирани по следният начин:

"много големи градове" - с население над 200 хил. жители,
"големи градове" - с население от 100 хил. до 200 хил. жители,
"средни градове" - с население от 30 хил. до 100 хил. жители,
"малки градове" - с население от 10 хил. до 30 хил. жители и
"много малки градове" - с население под 10 хил. жители.

Тези, които са стигнали до тази тема предполагам са забелязали, че градовете са класифицирани в следните категории /поне в мойта тема е така/ :

най-големи градове - над 100 000 жители
големи градове- от 50 000 до 99 999 жители
средни градове- 25 000 - 4 999 жители
малки градове - 10 000 - 24 999 жители
по-малки градове - 5000-9999 жители
най-малки градове - до 4999 жители

И понеже статията в уикипедията е от 2010 => актуална , не знам дали да я гледам нея, защото ако гледам нея всичко се променя. Едно, че категориите стават 5, а не 6, друго че излиза най-големите градове да са 4 / София Пловдив Варна и Бургас /, а не 7 и всичко се променя и вече не знам къде да гледам и всичко това в интетерес на "актуалната информация" :bom:

Почвам да се обърквам вече :cyclopsani:
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Хммм аз не съм чула да са правени промени в класификацията. Според мен би трябвало да си ги учиш както са в темата ти...уикипедия принципно не е най-надеждния източник на информация.
These are crazy days...

Изображение
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Аха, мерси. Знам колко може да се "вярва" на Уикипедия, ама би ли хвърлила един поглед. Тя е 2-3 изречения http://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_ ... _население .Това, което ме накара да се замисля е тази част "С проектопромяна[1] в Закона за устройството на територията, одобрена от Министерския съвет на 26 март 2009," и заради това се зачудих какво да правя.
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Ами да, аз го погледнах още като каза, че си го видяла в уикипедия. И на мен ми направи впечатление и се опитах да го изровя от самия закон, ама нищо такова не намерих. Не мога да гарантирам на 100%, не искам да те подведа. Сега съм в сесия и не ходя много в СУ...ако имахме лекции можеше да питам някой преподавател.
These are crazy days...

Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”