Тоест, не ги подбират предварително, а каквото се падне?svetlio.varna написа:Няма комбинации.
[КСК 2011] География
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
Re: [КСК 2011] География
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
-
fabsss
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисля 
- Disney_World
- От дъжд на вятър
- Специалност: Геология
fabsss написа:И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисля
Аз точно с учебник от ОТ изкарах висока оценка, той е напълно достатъчен
"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
Е какъв е този учебник? Кои са авторите, издателството... Продават ли го някъде ?:)Disney_World написа:fabsss написа:И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисля
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

-
fabsss
- В началото бе словото
Миналата година ли си влязла? И с каква оценка ако не е тайнаDisney_World написа:fabsss написа:И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисля
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Да, аз кандидатствах 2008г. и тогава ходех на курсове в ОТ. Учебниците ни бяха едни огромни текстове...ние даже ги съкращавахме понякога 
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: първи
Мушмул,питам се дали,като не ходя на уроци това ще повлияе на подготовката ми по някакъв начин,хубаво е да се консултираш с преподавател но аз си уча темите самаMushmul написа:Да, аз кандидатствах 2008г. и тогава ходех на курсове в ОТ. Учебниците ни бяха едни огромни текстове...ние даже ги съкращавахме понякога
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
- Disney_World
- От дъжд на вятър
- Специалност: Геология
Този учебник не го продават никъде, той се дава от ОТ когато ходиш при тях на уроци и е правен от преподавателите там. Много е добър и страшно разбираем.Е какъв е този учебник? Кои са авторите, издателството... Продават ли го някъде ?:)
Да, миналата година. Такам, първо трябва да кажа, че аз уча Геология, а вие сигурно сте за Туризъм и РРП, но няма разлика в подготовката по География. Изкарах 5,50, и си мисля, че бала ще пада още за всички специалности. Идеята ми да не се притеснявате от учебниците на ОТ, защото дори и развити най-вече за тестове, когато сами си развиете темите от тях, са напълно достатъчни.fabsss написа:Миналата година ли си влязла? И с каква оценка ако не е тайнаDisney_World написа:Аз точно с учебник от ОТ изкарах висока оценка, той е напълно достатъченfabsss написа:И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисляЗащото знам че до преди няколко години учебниците им са били под формата на цялостен текст,а не както сега..
ПП: Когато ходех на уроци учителят ми ми каза, че за темата искат данните от миналите 2 години (ако не се бъркам). Тоест никой няма да ви иска за 2010 защото още не са готови, но за 2009 и 2008 май са нужни
"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
- Mushmul
- Флъдзила
Данните може да ги изровите от сайта на НСИ. Там има страшно подробна информация за какво ли не и е възможно най-актуалната.
Toва са за население например
http://site.nsi.bg/otrasal.php?otr=19 От лявата страна можете да намерите и други данни. Може да се наложи малко да поровите, защото има много данни и повече не ви трябват, но си има всичко (раждаемост, смъртност, естествен прираст, детска смъртност, миграции и т.н.).
Това сайт вероятно доста ще го ползвате и след като ви приемат.
Toва са за население например
Това сайт вероятно доста ще го ползвате и след като ви приемат.
-
fabsss
- В началото бе словото
Имам още 1 въпрос... според сайта на СУ, темата за Дун.равнина трябва да изглежда така:
Географско положение и граници. Геоложки строеж и полезни изкопаеми. Геоморфоложко развитие и особености на съвременния релеф. Морфографска подялба на областта. Географско разпространение, запаси и оценка на полезните изкопаеми. Анализ и оценка на климата, водите, почвите, растителността и животинския свят. Проблеми на рационалното използване и опазване на природните ресурси в областта .
Бихте ли ми казали какво трябва да включва "Геоморфоложкото развитие",понеже в моя учебник от геоложкия стоеж директно се преминава към особеностите на релефа и след това към морфографската подялба....
а,и още нещо- защо за бога полезните изкопаеми се включват в 2 различни точки- "Геоложки строеж и полезни изкопаеми" и "Географско разпространение, запаси и оценка на полезните изкопаеми" някаква идея имате ли
Географско положение и граници. Геоложки строеж и полезни изкопаеми. Геоморфоложко развитие и особености на съвременния релеф. Морфографска подялба на областта. Географско разпространение, запаси и оценка на полезните изкопаеми. Анализ и оценка на климата, водите, почвите, растителността и животинския свят. Проблеми на рационалното използване и опазване на природните ресурси в областта .
Бихте ли ми казали какво трябва да включва "Геоморфоложкото развитие",понеже в моя учебник от геоложкия стоеж директно се преминава към особеностите на релефа и след това към морфографската подялба....
а,и още нещо- защо за бога полезните изкопаеми се включват в 2 различни точки- "Геоложки строеж и полезни изкопаеми" и "Географско разпространение, запаси и оценка на полезните изкопаеми" някаква идея имате ли
- Mushmul
- Флъдзила
Хмм ами аз не съм сигурна как да ти отговоря тук...сега гледам една моя стара тема за Дун.равнина и там е по следния начин:
Географско положение и граници. Геоложки строеж, релеф, полезни изкопаеми. Морфографска подялба на областта. Анализ и оценка на климата, водите, почвите, растителността и животинския свят. Проблеми, използване и опазване на природните ресурси в областта.
Географско положение и граници. Геоложки строеж, релеф, полезни изкопаеми. Морфографска подялба на областта. Анализ и оценка на климата, водите, почвите, растителността и животинския свят. Проблеми, използване и опазване на природните ресурси в областта.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
В темата, която аз имам, точката е формулирана "Геоложки строеж и развитие на релефа". Мисля, че по принцип трябва да започнеш с анализа на пластовете, като тръгнеш от най-стария и стигнеш до льоса и да кажеш кой с каква възраст е и после започваш геоморфоложкото развитие с това как ДР е представлявала морски басейн, имало е активна седиментация, после започват нагъвателни процеси и така по епохи. Така поне е в моята тема и ми се връзва с точките от конспекта. За полезните изкопаеми в първата точка, в която се споменават, само можеш да кажеш кое къде е и от кога е, тоест с каква възраст и в кой басейн например, а подробната характеристика със запаси, калоричност, метално съдържание и т.н. трябва да е задължително след морфографската подялба.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- Linna
- От дъжд на вятър
- Специалност: География
- Курс: първи
fabsss написа:И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисля
http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=7655 <<< Аз от този се подготвих
Геолого - географски факултет.
Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.