[КСК 2011] География

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Re: [КСК 2011] География

Мнение от stasinka »

svetlio.varna написа:Няма комбинации.
Тоест, не ги подбират предварително, а каквото се падне?
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Не ги комбинират предварително.
Facebook
Изображение
fabsss
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от fabsss »

И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисля :roll:
Аватар
Disney_World
От дъжд на вятър
Специалност: Геология

Мнение от Disney_World »

fabsss написа:И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисля :roll:

Аз точно с учебник от ОТ изкарах висока оценка, той е напълно достатъчен :)
‎"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

Disney_World написа:
fabsss написа:И все пак, няма ли някакъв учебник,издаден от преподаватели в СУ,от които могат да се учат темите след като са развити?Аз уча от учебник на Образователните технологии,но там е по скоро вариант за тест и аз сама си развивам темите и си правя логическите връзки.Би ми бил много полезен един такъв учебик с готов текст,ззащото понякога не мога нищо да измисля :roll:

Е какъв е този учебник? Кои са авторите, издателството... Продават ли го някъде ?:)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
fabsss
В началото бе словото

Мнение от fabsss »

Disney_World написа:

Миналата година ли си влязла? И с каква оценка ако не е тайна :) Защото знам че до преди няколко години учебниците им са били под формата на цялостен текст,а не както сега..
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Да, аз кандидатствах 2008г. и тогава ходех на курсове в ОТ. Учебниците ни бяха едни огромни текстове...ние даже ги съкращавахме понякога :mrgreen:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

Mushmul написа:Да, аз кандидатствах 2008г. и тогава ходех на курсове в ОТ. Учебниците ни бяха едни огромни текстове...ние даже ги съкращавахме понякога :mrgreen:
Мушмул,питам се дали,като не ходя на уроци това ще повлияе на подготовката ми по някакъв начин,хубаво е да се консултираш с преподавател но аз си уча темите сама :roll: И друго от къде да намерим актуална информация за темите Селища и Население ( в темата ми годините са си доста старички) дали няма да правят проблем за това? :?
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Аватар
Disney_World
От дъжд на вятър
Специалност: Геология

Мнение от Disney_World »

Е какъв е този учебник? Кои са авторите, издателството... Продават ли го някъде ?:)
Този учебник не го продават никъде, той се дава от ОТ когато ходиш при тях на уроци и е правен от преподавателите там. Много е добър и страшно разбираем.
fabsss написа:
Disney_World написа:
Миналата година ли си влязла? И с каква оценка ако не е тайна :) Защото знам че до преди няколко години учебниците им са били под формата на цялостен текст,а не както сега..
Да, миналата година. Такам, първо трябва да кажа, че аз уча Геология, а вие сигурно сте за Туризъм и РРП, но няма разлика в подготовката по География. Изкарах 5,50, и си мисля, че бала ще пада още за всички специалности. Идеята ми да не се притеснявате от учебниците на ОТ, защото дори и развити най-вече за тестове, когато сами си развиете темите от тях, са напълно достатъчни.

ПП: Когато ходех на уроци учителят ми ми каза, че за темата искат данните от миналите 2 години (ако не се бъркам). Тоест никой няма да ви иска за 2010 защото още не са готови, но за 2009 и 2008 май са нужни :D
‎"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Данните може да ги изровите от сайта на НСИ. Там има страшно подробна информация за какво ли не и е възможно най-актуалната.
Toва са за население например :arrow: http://site.nsi.bg/otrasal.php?otr=19 От лявата страна можете да намерите и други данни. Може да се наложи малко да поровите, защото има много данни и повече не ви трябват, но си има всичко (раждаемост, смъртност, естествен прираст, детска смъртност, миграции и т.н.).
Това сайт вероятно доста ще го ползвате и след като ви приемат. :mrgreen:
These are crazy days...

Изображение
fabsss
В началото бе словото

Мнение от fabsss »

Имам още 1 въпрос... според сайта на СУ, темата за Дун.равнина трябва да изглежда така:

Географско положение и граници. Геоложки строеж и полезни изкопаеми. Геоморфоложко развитие и особености на съвременния релеф. Морфографска подялба на областта. Географско разпространение, запаси и оценка на полезните изкопаеми. Анализ и оценка на климата, водите, почвите, растителността и животинския свят. Проблеми на рационалното използване и опазване на природните ресурси в областта .

Бихте ли ми казали какво трябва да включва "Геоморфоложкото развитие",понеже в моя учебник от геоложкия стоеж директно се преминава към особеностите на релефа и след това към морфографската подялба.... :roll:

а,и още нещо- защо за бога полезните изкопаеми се включват в 2 различни точки- "Геоложки строеж и полезни изкопаеми" и "Географско разпространение, запаси и оценка на полезните изкопаеми" някаква идея имате ли :?
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Хмм ами аз не съм сигурна как да ти отговоря тук...сега гледам една моя стара тема за Дун.равнина и там е по следния начин:
Географско положение и граници. Геоложки строеж, релеф, полезни изкопаеми. Морфографска подялба на областта. Анализ и оценка на климата, водите, почвите, растителността и животинския свят. Проблеми, използване и опазване на природните ресурси в областта.
These are crazy days...

Изображение
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

В темата, която аз имам, точката е формулирана "Геоложки строеж и развитие на релефа". Мисля, че по принцип трябва да започнеш с анализа на пластовете, като тръгнеш от най-стария и стигнеш до льоса и да кажеш кой с каква възраст е и после започваш геоморфоложкото развитие с това как ДР е представлявала морски басейн, имало е активна седиментация, после започват нагъвателни процеси и така по епохи. Така поне е в моята тема и ми се връзва с точките от конспекта. За полезните изкопаеми в първата точка, в която се споменават, само можеш да кажеш кое къде е и от кога е, тоест с каква възраст и в кой басейн например, а подробната характеристика със запаси, калоричност, метално съдържание и т.н. трябва да е задължително след морфографската подялба.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Linna
От дъжд на вятър
Специалност: География

Мнение от Linna »

http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=7655 <<< Аз от този се подготвих :)
Геолого - географски факултет.

Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

До къде сте с ученето :lol: :roll:
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”