[КСК 2011] География

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Re: [КСК 2011] География

Мнение от stasinka »

fluffy cloud написа:Здравей, първото, което ми прави впечатление в тези теми е, че щом са разделени по този начин и има за всякакви отрасли, за всички региони и т.н., то това са по-скоро теми за УНСС, отколкото за СУ. Успях да хвърля поглед на първата - за ГП, тя ми се вижда доста добре развита и на Селища, която обаче хич не ми допадна. Определено ще ти свършат някаква работа, обещавам утре или най-късно в сряда да ги погледна обстойно всичките и ще ти кажа конкретно кои не стават според мен.
А можеш ли да ми кажеш някакъв учебник или помагало, където материалът е на теми? :scratch:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Ами, не съм сигурна, че има. Поне аз когато кандидаствах, нямаше. Не мисля, че някой би издал такова нещо, защото после отпада смисълът от уроците в разни школи.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

fluffy cloud написа:Здравей, първото, което ми прави впечатление в тези теми е, че щом са разделени по този начин и има за всякакви отрасли, за всички региони и т.н., то това са по-скоро теми за УНСС, отколкото за СУ. Успях да хвърля поглед на първата - за ГП, тя ми се вижда доста добре развита и на Селища, която обаче хич не ми допадна. Определено ще ти свършат някаква работа, обещавам утре или най-късно в сряда да ги погледна обстойно всичките и ще ти кажа конкретно кои не стават според мен.
Благодаря ти,че погледна за какво става въпрос.Но аз вече уча от тях :? дано да се справя и на изпита.
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Аватар
Primrose
В началото бе словото

Мнение от Primrose »

white_cat, за природните теми ти препоръчвам да си намериш една контурна карта и да си я размножиш. На вс. карта по теми (и с помощта на атласа) си нанасяй разните рекички, планини и пр. Това ще ти помогне да ги научиш по-добре, а то като си знаеш нещата е по-лесно да ги напишеш :)
Аз бързо се отказах от идеята, че мога да се справя с географията и нямам теми за университети. Май имам само няколко за ДЗИ, но те определено няма да ти свършат работа. Мисля, че най-важното е да си имаш добър логически план за вс. тема. Напр. започваш с определение на нещото, за което ти е темата, после от определението изваждаш ключовите думи, за да напишеш тезата и т.н. Поне това научих аз по време на подготовката си по гео. :)

Успех с ученето и най-вече с изпита ;)
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Primrose написа:white_cat, за природните теми ти препоръчвам да си намериш една контурна карта и да си я размножиш. На вс. карта по теми (и с помощта на атласа) си нанасяй разните рекички, планини и пр. Това ще ти помогне да ги научиш по-добре, а то като си знаеш нещата е по-лесно да ги напишеш :)
Аз бързо се отказах от идеята, че мога да се справя с географията и нямам теми за университети. Май имам само няколко за ДЗИ, но те определено няма да ти свършат работа. Мисля, че най-важното е да си имаш добър логически план за вс. тема. Напр. започваш с определение на нещото, за което ти е темата, после от определението изваждаш ключовите думи, за да напишеш тезата и т.н. Поне това научих аз по време на подготовката си по гео. :)

Успех с ученето и най-вече с изпита ;)

Мерси много,но на изпита не може да говориш къде е Дунав,и къде е Стара планина като в учебниците до 12кл. искат от СУ да видят една добре написана тема от човек,който наистина ги разбира нещата.Благодаря ти за съвета,но мисля че е най-добре да си уча от темата която имам и така.Кандидатствам за втори път и съм се отказала от помагала,учебници,и атласи.Само по темата се придържам.Успех и на теб с изпитите :) :wink: :D :D
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Идеята на това упражнение с контурната карта е да научиш кое къде и така, ако ти се падне Дунавска равнина например да ти е по-лесно да опишеш южната й граница или на "Води" да не объркаш левите и десните притоци на Марица и изобщо коя на коя река е приток и т.н. Доста е полезно.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

учене по география без карта = зубрене (не че и това не е начин за влизане де)
Facebook
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Искам да попитам много важно нещо поне за мен,на изпита ще има листове за чернова.Аз по принцип като пиша тема и ми идват много неща изведнъж и започвам да ги записвам много бързо и става малко грозничко,понякога се налага да задраскам (добавя,премахна нещо) та въпроса ми е дали ще имам време да си напиша темата на чернова,и след това на чисто подредено и хубаво написано да го предам. :D За написването на цялата тема ми отнема около час,час и половина може би ще стигне времето и да го препиша и удачно ли е изобщо да правя чернова :?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Можеш да си правиш чернова, но е по-удачно да си нахвърляш някакво планче, а не да пишеш по два пъти темата. На изпит времето тече малко по-бързо. :)
Facebook
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

svetlio.varna написа:Можеш да си правиш чернова, но е по-удачно да си нахвърляш някакво планче, а не да пишеш по два пъти темата. На изпит времето тече малко по-бързо. :)
Да и това е добър вариант просто,мисълта ми беше да не става мазало.Мисля,че вече много се спичам за тоя изпит :drunken:
Аватар
Linna
От дъжд на вятър
Специалност: География

Мнение от Linna »

За много голямо съжаление критериите в СУ се занижиха .. има специалности, в които и тройката ти гарантира влизане на 1-во класиране в ГГФ :( На мен лично ми се бяха паднали темите Туризъм и Черноморска област .

От мен един съвет: ако наистина ви се учи география, то сядайте си на дупетата с атласче и теми и учете яко.
Аз се бях готвила по учебника География на България на Славейков :) и за мен това беше най - добрия вариант, но сега и учебника на Каракашев изпозлвам за доста дисциплини от програмата!
Геолого - географски факултет.

Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

white_cat написа:Искам да попитам много важно нещо поне за мен,на изпита ще има листове за чернова.Аз по принцип като пиша тема и ми идват много неща изведнъж и започвам да ги записвам много бързо и става малко грозничко,понякога се налага да задраскам (добавя,премахна нещо) та въпроса ми е дали ще имам време да си напиша темата на чернова,и след това на чисто подредено и хубаво написано да го предам. :D За написването на цялата тема ми отнема около час,час и половина може би ще стигне времето и да го препиша и удачно ли е изобщо да правя чернова :?
На изпита листата ти са съединени в едно като книжка, отпред пишеш темата, а на гърба можеш да си напишеш планчето спокойно, няма да стане мазало. Не те съветвам да пишеш чернова, изобщо няма да ти стигне времето.
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Много странно.. никои не пише в темата,няма ли да има много желаещи за география тази година? Или повечето ще се сетят да учат след матурите и бала :shock: :bounce: :)
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

Някой знае ли дали има различни варианти комбинации на теми, които се теглят, или се теглят една след друга на случаен принцип :scratch:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Няма комбинации.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”