[КСК 2011] Журналистика и ВО
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО
Сигурен ли си , че си гледал справочника за тази година ? Не вярвам в последния момент да ни изненадат така неприятно и да въведат устен отново ..
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Справочник 2011-2012 все още не е излязал, няма как да си го видял, последният справочник на СУ, който е на пазара е от миналата 2010-2011, но и там няма устен изпит, следователно или справочникът ти не е на СУ, или е отпреди 3-4 години: http://www.google.bg/images?um=1&hl=bg& ... =&aql=&oq=rakiqpower написа:Видях го в справочника за тази година и имаше устен.Също така имам справочника и за миналата година,а там си има само писмен.Що в стайта ще пише едно,а в справочника друго?Borisg написа:човече, тва ти е от официална програма на сайта за КСК 2011:rakiqpower написа:От всички прочетени и видяни новини през последните седмици от нас по телевизията и вестниците,от всички лоши нови,които ни сполетяват непрекъснато,няма по-лоша от тази,на която попаднах в справочника и която ме остави безмълвен.С надеждата да се повтори минологидишното условие на протичане на изпита отпада и ни остава само да завиждаме.А тва ще стане така,след като на графата състезателни изпити,имаше две цифри,като едната беше с номер 3 и под нея журналистика писмен,а другата с номер 4,бълг.език и лит,както и журналистика устен.Оттогава четири ми стана противно,макар че на моменти да ми е изглеждало като недостижимо препятсвие.Ако е станала грешка,ако има изпит по бълг.,а не устен или обратното ми кажете,за да разкарам нахалното си предвиждане,че съм с една идея по обреченКакъв устен те гони???Кандидат-студентите за трите специалности на Факултета по журналистика и масова комуникация - Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване - полагат писмен изпит по журналистика.
Устен изпит по журналистика няма: провери тук: http://kandidatstvane-su.hit.bg/priloje ... vilnik.doc
-
rakiqpower
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не искам да внасям нито смут,нито лъжи,най-малкото и аз не го искам тва
Справочника е от 2011г на издателство euromap и си пише 2011/2012.От вчера ми е.Дано да е станала някъде грешка
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Някой може ли да ми каже с какво са били свързани темите ''Братя'' и ''Игра на оцеляване'' , падали се през миналите КСК-та ?
Пп - Дано да е станала грешка наистина , ще е доста неприятно ако е вярно ..
Пп - Дано да е станала грешка наистина , ще е доста неприятно ако е вярно ..
Всъщност не е толкова неприятно, даже напротив. Докато на писмения си е игра на шанс дали есето ти ще се хареса на проверяващия, при устния си е много по-лесно, поне според мен. Трябва само да се облечеш добре (официално), да си спретнат/а и да не се притесняваш (много). Останалото е лесно. При подготовката се запознаваш съз злободневните теми и няма с какво да те изненадат. Даже можеш доста да си повишиш оценкатаBestcho написа:Пп - Дано да е станала грешка наистина , ще е доста неприятно ако е вярно ..
-
rakiqpower
- В началото бе словото
Звучи лесно,но не е.При устния сигурно отново е игра на шанс,дали на някои от изпитващите ще им хареса или не.Може би имаш предвид визията,която ако бъде показана пред хора с правилна ориентация,особено при момичетата,ще се увелечи възможността за взимане.Не искам да компроментирам,но колко според тебе,ако има устен,ще са официално облечени
Не съм сигурен как точно протича устния,но на вярно има въпроси от тяхна страна,но и да липсват,погледите с които ще те опсипат са причина за неловкост.Никак няма да съжалявам,ако тва е грешна информация и дано твоето съжаление се окаже вярно 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Това не справочникът на СУrakiqpower написа:Не искам да внасям нито смут,нито лъжи,най-малкото и аз не го искам тваСправочника е от 2011г на издателство euromap и си пише 2011/2012.От вчера ми е.Дано да е станала някъде грешка
-
rakiqpower
- В началото бе словото
Няма да бързам да се радвам,но ако и на спаровочника на СУ излезе същата информация ще е греда :d Извинете,ако съм ви разтревожил.Не съм искал,но като видях тази информация,реших да я споделя и да се оплакваме :dsvetlio.varna написа:Това не справочникът на СУrakiqpower написа:Не искам да внасям нито смут,нито лъжи,най-малкото и аз не го искам тваСправочника е от 2011г на издателство euromap и си пише 2011/2012.От вчера ми е.Дано да е станала някъде грешка
![]()
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
това предполагам е справочник за всички ВУЗ-ове? в тези справочници често има неточности, важно е какво пише в справочника на СУ. дано информацията не се потвърди, мерси че сподели
- sunover
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
В УНСС така или иначе устният остава.
Колкото до него - нож с две остриета. Тези, които са заучили един буквар с чужди фрази и гледни точки, според мен изгарят.
От друга страна, има и притеснителни, които не се блъскат за медийни журналисти и устната комуникация ги затруднява.
Вече се убедих, че всичко е въпрос ако не на късмет, то на мноого голям късмет..
Колкото до него - нож с две остриета. Тези, които са заучили един буквар с чужди фрази и гледни точки, според мен изгарят.
От друга страна, има и притеснителни, които не се блъскат за медийни журналисти и устната комуникация ги затруднява.
Вече се убедих, че всичко е въпрос ако не на късмет, то на мноого голям късмет..
-
rakiqpower
- В началото бе словото
в този случай да,в хазарта също,но за други работи не съвсем.Ти да не пробваш и в унсс.ако е да,ще ти трябват само кинти 
- sunover
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Благодаря за съвета, но пътят ми няма да е от отъпканите.Ще разчитам на собствените си възможности.
Нали се сещаш, че без фиш от ТОТО-то не се печели.
Нали се сещаш, че без фиш от ТОТО-то не се печели.
- marchelle
- В началото бе словото
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: първи
Здравейте на всички ;]
Относно въпроса за справочниците имам три такива ,които са от миналата година, и в трите пише различни неща за изпитите.Казаха ми ,че най-добре да гледам по сайтовете-там си пише най-добре ;]
А да питам колко са местата за Журналистиката и ВО и има ли квоти
Относно въпроса за справочниците имам три такива ,които са от миналата година, и в трите пише различни неща за изпитите.Казаха ми ,че най-добре да гледам по сайтовете-там си пише най-добре ;]
А да питам колко са местата за Журналистиката и ВО и има ли квоти
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Местата за прием излизат чак в началото на лятото. Има квоти, миналата година бройките бяха по равно за ВО и Журналистика: 65 редовно (20 момчета и 45 момичета) и 45 задочно (10 момчета и 35 момичета):
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 64&t=17482
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 64&t=17482
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
нито устния, нито писмения са достатъчен критерий. Ако питате мен, изпитът по БЕЛ беше най-стабилното отсяване.Primrose написа:Всъщност не е толкова неприятно, даже напротив. Докато на писмения си е игра на шанс дали есето ти ще се хареса на проверяващия, при устния си е много по-лесно, поне според мен. Трябва само да се облечеш добре (официално), да си спретнат/а и да не се притесняваш (много). Останалото е лесно. При подготовката се запознаваш съз злободневните теми и няма с какво да те изненадат. Даже можеш доста да си повишиш оценкатаBestcho написа:Пп - Дано да е станала грешка наистина , ще е доста неприятно ако е вярно ..Така че аз малко съжалявам, че са го махнали
При устния също фигурира субеткивността - визията на кандидата подсъзнателно влияе на оценяващия.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me