[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от Bestcho »

Сигурен ли си , че си гледал справочника за тази година ? Не вярвам в последния момент да ни изненадат така неприятно и да въведат устен отново ..
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

rakiqpower написа:
Borisg написа:
rakiqpower написа:От всички прочетени и видяни новини през последните седмици от нас по телевизията и вестниците,от всички лоши нови,които ни сполетяват непрекъснато,няма по-лоша от тази,на която попаднах в справочника и която ме остави безмълвен.С надеждата да се повтори минологидишното условие на протичане на изпита отпада и ни остава само да завиждаме.А тва ще стане така,след като на графата състезателни изпити,имаше две цифри,като едната беше с номер 3 и под нея журналистика писмен,а другата с номер 4,бълг.език и лит,както и журналистика устен.Оттогава четири ми стана противно,макар че на моменти да ми е изглеждало като недостижимо препятсвие.Ако е станала грешка,ако има изпит по бълг.,а не устен или обратното ми кажете,за да разкарам нахалното си предвиждане,че съм с една идея по обречен
човече, тва ти е от официална програма на сайта за КСК 2011:
Кандидат-студентите за трите специалности на Факултета по журналистика и масова комуникация - Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване - полагат писмен изпит по журналистика.
Какъв устен те гони??? :bounce:
Видях го в справочника за тази година и имаше устен.Също така имам справочника и за миналата година,а там си има само писмен.Що в стайта ще пише едно,а в справочника друго?
Справочник 2011-2012 все още не е излязал, няма как да си го видял, последният справочник на СУ, който е на пазара е от миналата 2010-2011, но и там няма устен изпит, следователно или справочникът ти не е на СУ, или е отпреди 3-4 години: http://www.google.bg/images?um=1&hl=bg& ... =&aql=&oq=

Устен изпит по журналистика няма: провери тук: http://kandidatstvane-su.hit.bg/priloje ... vilnik.doc
Facebook
Изображение
rakiqpower
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от rakiqpower »

Не искам да внасям нито смут,нито лъжи,най-малкото и аз не го искам тва :D Справочника е от 2011г на издателство euromap и си пише 2011/2012.От вчера ми е.Дано да е станала някъде грешка
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Някой може ли да ми каже с какво са били свързани темите ''Братя'' и ''Игра на оцеляване'' , падали се през миналите КСК-та ?

Пп - Дано да е станала грешка наистина , ще е доста неприятно ако е вярно ..
Аватар
Primrose
В началото бе словото

Мнение от Primrose »

Bestcho написа:Пп - Дано да е станала грешка наистина , ще е доста неприятно ако е вярно ..
Всъщност не е толкова неприятно, даже напротив. Докато на писмения си е игра на шанс дали есето ти ще се хареса на проверяващия, при устния си е много по-лесно, поне според мен. Трябва само да се облечеш добре (официално), да си спретнат/а и да не се притесняваш (много). Останалото е лесно. При подготовката се запознаваш съз злободневните теми и няма с какво да те изненадат. Даже можеш доста да си повишиш оценката :) Така че аз малко съжалявам, че са го махнали :)
rakiqpower
В началото бе словото

Мнение от rakiqpower »

Звучи лесно,но не е.При устния сигурно отново е игра на шанс,дали на някои от изпитващите ще им хареса или не.Може би имаш предвид визията,която ако бъде показана пред хора с правилна ориентация,особено при момичетата,ще се увелечи възможността за взимане.Не искам да компроментирам,но колко според тебе,ако има устен,ще са официално облечени :D Не съм сигурен как точно протича устния,но на вярно има въпроси от тяхна страна,но и да липсват,погледите с които ще те опсипат са причина за неловкост.Никак няма да съжалявам,ако тва е грешна информация и дано твоето съжаление се окаже вярно :D
svetlio.varna
Легендарен флуудър

rakiqpower написа:Не искам да внасям нито смут,нито лъжи,най-малкото и аз не го искам тва :D Справочника е от 2011г на издателство euromap и си пише 2011/2012.От вчера ми е.Дано да е станала някъде грешка
Това не справочникът на СУ :D
Facebook
Изображение
rakiqpower
В началото бе словото

Мнение от rakiqpower »

svetlio.varna написа:
rakiqpower написа:Не искам да внасям нито смут,нито лъжи,най-малкото и аз не го искам тва :D Справочника е от 2011г на издателство euromap и си пише 2011/2012.От вчера ми е.Дано да е станала някъде грешка
Това не справочникът на СУ :D
Няма да бързам да се радвам,но ако и на спаровочника на СУ излезе същата информация ще е греда :d Извинете,ако съм ви разтревожил.Не съм искал,но като видях тази информация,реших да я споделя и да се оплакваме :d
svetlio.varna
Легендарен флуудър

това предполагам е справочник за всички ВУЗ-ове? в тези справочници често има неточности, важно е какво пише в справочника на СУ. дано информацията не се потвърди, мерси че сподели :)
Facebook
Изображение
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

В УНСС така или иначе устният остава.
Колкото до него - нож с две остриета. Тези, които са заучили един буквар с чужди фрази и гледни точки, според мен изгарят.
От друга страна, има и притеснителни, които не се блъскат за медийни журналисти и устната комуникация ги затруднява.
Вече се убедих, че всичко е въпрос ако не на късмет, то на мноого голям късмет.. :JC_pray:
rakiqpower
В началото бе словото

Мнение от rakiqpower »

в този случай да,в хазарта също,но за други работи не съвсем.Ти да не пробваш и в унсс.ако е да,ще ти трябват само кинти :D
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

Благодаря за съвета, но пътят ми няма да е от отъпканите.Ще разчитам на собствените си възможности.
Нали се сещаш, че без фиш от ТОТО-то не се печели. :)
Аватар
marchelle
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи

Мнение от marchelle »

Здравейте на всички ;]
Относно въпроса за справочниците имам три такива ,които са от миналата година, и в трите пише различни неща за изпитите.Казаха ми ,че най-добре да гледам по сайтовете-там си пише най-добре ;]
А да питам колко са местата за Журналистиката и ВО и има ли квоти :?:
~~~
You think you're funny?
-I think I'm adorable!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Местата за прием излизат чак в началото на лятото. Има квоти, миналата година бройките бяха по равно за ВО и Журналистика: 65 редовно (20 момчета и 45 момичета) и 45 задочно (10 момчета и 35 момичета):

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 64&t=17482
Facebook
Изображение
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

Primrose написа:
Bestcho написа:Пп - Дано да е станала грешка наистина , ще е доста неприятно ако е вярно ..
Всъщност не е толкова неприятно, даже напротив. Докато на писмения си е игра на шанс дали есето ти ще се хареса на проверяващия, при устния си е много по-лесно, поне според мен. Трябва само да се облечеш добре (официално), да си спретнат/а и да не се притесняваш (много). Останалото е лесно. При подготовката се запознаваш съз злободневните теми и няма с какво да те изненадат. Даже можеш доста да си повишиш оценката :) Така че аз малко съжалявам, че са го махнали :)
нито устния, нито писмения са достатъчен критерий. Ако питате мен, изпитът по БЕЛ беше най-стабилното отсяване.
При устния също фигурира субеткивността - визията на кандидата подсъзнателно влияе на оценяващия.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”