[КСК 2011] География (Туризъм)

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Re: Кандидатстване с География (Туризъм)

Мнение от white_cat »

stasinka написа:Малееее току що прегледах по-обстойно указанията към конспекта и видях, че вече ще се теглят 3 теми, а не две !!! white_cat, ти знаеше ли? Ииии много се радвам. :flower:
Не знам, такива изненади правят с тези повтарящи се теми, че не знам какво може да очакваме... Но и аз мисля да наблегна на географското и селища. :)
Каквоо?? Как така 3?? За пръв път чувам,Стаси.Ако е така наистина ще е супер,от тази година ли са го въвели?
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Така е, от тази година е промяната:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... _b_lgariya

Миналата година бяха 2, тази година сте късметлии, дано ви върви по вода.
Facebook
Изображение
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

Ами да, като се замисля, може да се научат само 14 от темите, защото със сигурност една от тях ще се падне. 8)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Чудех се при географското положение освен астрономическо, природногеографско, икономогеографско и политикогеографско, трябва ли да включваме военногеографско и екологогеографско положение?
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

stasinka написа:Ами да, като се замисля, може да се научат само 14 от темите, защото със сигурност една от тях ще се падне. 8)
Стаси,ти мислиш ли че до април ще научиш 14 теми перфектно? Аз силно се съмнявам не само за теб а за всеки друг.
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Попринцип е много трудно, но не и невъзможно. Не казвам, че ще успея, но мисля да направя всичко възможно. :wink:
Ти до къде си? :)
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Иначе съм по-средата като се има в предвид и е много важно да не се забравя това което си научил..иска се много упоритост :pale:
Последно промяна от white_cat на 21 Фев 2011, 11:34, променено общо 1 път.
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Мнение от michelle.supertramp »

Здрасти, хора! 1-во да благодаря на stasinka за изключително полезната информация!!! (аз между другото бях видяла някъде, че 2008-ма на редовния са се паднали География на Селищата и Растениевъдство, а не Енергетика, но това не е толкова важно. Важни са тазгодишните теми :D ). Другото, което много ме зарадва е, че ще са 3, а не 2 теми, за което също благодаря на тези, които четат по-обстойно от мен :oops: ( а, ..отново Стаси ни е осведомила / мерси пак/ )

Аз пак се появявам с куп малоумни въпроси:

1-вото което е.. този цитат "Конкретните данни по темите Население, Селища, Стопанство и Социално-икономически региони трябва да бъдат актуализирани - да се отнасят за 2007, 2008, 2009 и 2010 г." - в моите теми най-най-актуалната информация е до 2007-ма г., като някъде имам информация започваща от 1949г.( даже някъде и от по-късно), та сега като прочетох това, което копирах и се чудя нови данни ли трябва да си търся :| и това означава ли, че трябва да се почва от 2007-ма, а не от средата на ХХ век (дано някой успее да ме разбере)

Абе ще дам пример: На мен по принцип в самата тема има данни, които са до 2006та, но имам отделен лист на който пише "Актуална информация по темата: "География на селищата в България", но тази информация е била актуална 2008ма.. сега май вече не е :/ И имам доста таблички с мнооооого числа ( които не знам как ще запомня). FOR example, 1вата таблица е за 'Брой на селищата в България' и се почва от 1946, та минава през 1992, 2004, 2005, 2006 и стига до 2007ма.. та въпроса е трябва ли да актуализирам още, за всяка година ли трябва да уча ( не мога ли да прескоча някоя, която не е толкова важна например) и ако въобще някой я е научил, ако може да сподели как по дяволите ( извинявам се) я е учил. Вече официално я мразя тази тема. :lol: (+ Води)

И другият въпрос:
Липсват ми 4 теми и си ги намерих в интернет, но ме интересува, ако някой знае, дали "География на туризма на България" се вписва в изискванията на СУ. :arrow: http://www.helpos.com/archive/browse_geogr.html ето тук си ги намерих, ако някой е наясно и изяви желание да я погледне, нека сподели дали става. Само тя ме интересува.

Следя ви (в смисъл отговорите ви) и благодаря на всички, които се отзовават, пък аз отивам да си хейтвам числата в темите :salute:
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Привет и на теб!
Така.. по ред на нещата. Информацията за предишните теми, които са се падали съм я взела единствено и изцяло от старите теми тук, във форума. Затова смятам, че е на 100% вярна. Но.. както и ти каза, това не е толкова важно. :wink:

Не знам от къде учиш, но според мен тези старите години, за които питаш ги дават примерно, когато трябва да направиш някакво сравнение между години и показатели (това най-често го има в тестове). Не съм сигурна, че са толкова важни за темите... Както са написали, актуалната информация, която пишеш в темата трябва да е за една от годините 2007, 2008, 2009 и 2010.

Относно темата за туризма. Хвърлих й един поглед, мисля че не е лоша ... Но данните са стари и трябва да си намериш новите!

Дано да ти е станало ясно. Ако има нещо друго - питай. :)
Изображение
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

ЗА една от годините? .. Аз разбрах, че за 4те години ( от 2007ма до 2010та включително). Иначе аз уча от теми дадени ми от една приятелка, на която са дадени от някаква лекторка в СУ и изкара 5,50 миналата година. А темата ми много наподобява темата за селища от сайта, който постнах преди 2 часа. Не знам :| , а ти от къде учиш, защото ако погледнеш темата в онзи сайт ( която е почти като мойта), ще видиш че данните са си част от самата тема и мисля, че трябва да си се учат всички тези числа :? . Аз примерно си имам отделен лист ( както споменах в предичния ми пост) с актуализирана информация към темата за селищата и е пълна с разни таблички, като:

Брой на селищата в Б-я, Разпределение на населените места според броя на населението им, Класификация на градовете по брой жители, Функционална класификация на градовете и тн ( пълно е с числа). Аз имам и планове към темите и някъде, например, пише да взема данните от,да кажем - 1939г. 2005та и 2007ма, при положение, че има и 1992 2004 2006 и тн. В смисъл подбрано ми е на места и някои от годините може би не са важни..ох, май не го обясних както трябва. Въпроса е дали, ако нямам от 2007ма натам е ок.

Мерси за отговора, а аз естествено отново съм недоразбрала :lol:
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Щом са част от темата, значи си ги учиш. А новите данни явно трябва да бъдат след 2007-а.
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Аз пък не мога да разбера,и да не са същите години защо ще им се отдава такова значение при положение,че дори и за по-минали години си написал всичко както трябва?
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Ми, защото нали уж информацията трябвало да е актуална :| А аз сега уча Селища и НЯМАМ ИДЕЯ как ще науча колко са жителите на почти /преувеличено/ всеки град поотделно, нз нз :| :| :|
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

michelle.supertramp написа:Ми, защото нали уж информацията трябвало да е актуална :| А аз сега уча Селища и НЯМАМ ИДЕЯ как ще науча колко са жителите на почти /преувеличено/ всеки град поотделно, нз нз :| :| :|

А защо се спря точно на тази тема? Смисъл такъв, че ако не си сигурна за нещо няма смисъл да го учиш има още 15 теми избор се пак :)
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Защото така или иначе ще я науча рано или късно.. и предпочитам да е по-рано, та да знам, че съм я минала вече, т.к. е по-трудна. Ама това са си някакви мои виждания над нещата :mrgreen: Пък и не че не съм сигурна, просто ще трябва здраво учене с тези числа, а те са всякакви комбинации от 1 до 9 и :pukeright: :Alvarin_33:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”