След днес, когато 5-6 от тях наплашиха до смърт и вероятно биха нападнали при мое неприсъствие нещастната Цветелинка от моя блок, която като примерно дете отиваше на училище, решавам да действам радикално. Ако чуете по радиоточките и видите по кабеларките масови хектакомби на породата Улична превъзходна, да не се съмнявате, че съм се развихрил и съм поел нещата в свои ръце!
Уличните кучета?
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Уличните кучета?
Ако някой може да даде някаква разумна прагматична причина да обръщаме толкова внимание, да хабим сили и средства за опазване на уличните помияри нека каже сега, или да замълчи навеки!
След днес, когато 5-6 от тях наплашиха до смърт и вероятно биха нападнали при мое неприсъствие нещастната Цветелинка от моя блок, която като примерно дете отиваше на училище, решавам да действам радикално. Ако чуете по радиоточките и видите по кабеларките масови хектакомби на породата Улична превъзходна, да не се съмнявате, че съм се развихрил и съм поел нещата в свои ръце!
Имам почти две седмици за осъществяване на екшън план - Страх и ужас 
Into the endless we ride... 
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
По принцип. поради обичта си към животинския свят съм против драстични мерки, а и макар да съм минавал покрай страшно много кучета откакто съм в Студентски град, нищо не ми е станало, все си кротуваха.. Само дето вчера се случи нещо наистина плашещо, точно зад факултета ми (ФМИ) както едно момиче си вървеше на пътя към Химическия факултет, изневиделица се появиха някъде 10-12 кучета и я обградиха, почнаха да лаят и т.н., единствено аз бях наоколо, уплаших кучетата за да се разпръснат, а и само това можех да направя в този момент, но следващия път може би няма да има никой на близо.. Не знам какво е предизвикало това държание у тях, както казах във всички други случаи, просто си кротуваха.. Тази случка ме подсети за тази тема.. и не съм сигурен какво отношение да взема, не съм сигурен дали това беше единичен нетипичен случай, или има опасност да се случи пак.. Имал съм куче преди, и знам че са умни животни, и много много по-голяма част от тях безопасни за хората, същите качества до голяма степен се отнасят и за уличните кучета..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
-
Malka veshtica
- Драскач
The_Soldier,аз пък недоумявам какво несигурно има - от ясно по-ясно е, че СЕ случва и ще, ако не се вземат адекватни мерки.
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Това изказване нямаше да е смешно и нелепо само в случай, че някъде в тази тема всъщност беше дала един-единствен ОБЕКТИВЕН аргумент защо не трябва да изколя глутницата, навъртаща се около блока. Ама наистина обективен - а не субектвината морална преценка на група хора.И не можеш да отречеш самото обществено мнение без да имаш достатъчно силни аргументи в тази полза - обективни аргументи, а не твоето лично виждане за това как би бил устроен светът, ако ти беше диктатор.
А аз обективни аргументи защо кучетата следва да се избият в тази тема давах вече няколко пъти. И всеки път ти удобно ги игнорираше с препратки към морални сантименти. Които мен тотално не ме интересуват. Защото не са обективни.
Humanism is death disguised as life.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това твое изказване ме подсети за други групи животни, които са на изчезване благодарение на нас.. Уникалните бели акули са със драстично намалена популация.. и познай коя е една от главните причини? Масово се изтребват, заради няколко смъртни случая, не мога да кажа точно число сега, но съотношението беше нещо като смърт на хиляди (ако не десетки хиляди) акули, срещу смъртта на 1 човек.. А точно в този случай 90% от смъртните случаи са защото ние хората мислим, че всичко в тази планета е наше.. Заради сърф-удоволствието на хората, се нахлува в тяхната територия, те ги мислят за тюлени (защото така изглежда човек на сърф отдолу) и оттам идва проблема.. Но не, ние трябва да притежаваме всичко, как така ще споделим планетата с другите същества ??.. Това което написах изглежда оф-топик, но всъщност не е.. А кучетата къде ще живеят? Коя е тяхната територия? Овладяхме планетата, приватизирахме всичко, и искаме да изгоним истинските притежатели на съответната територия.. те са били там преди нас, с или без тяхно желание са принудени по-късно да я споделят с нас, а в последствие гостите се опитват да изгонят домакините.. Е сори, но не сме сами в тази планета, и добре че не сме, иначе нямаше да оцелеем.. Както и масовото изсичане на тропическите гори.. те са други изключително важни членове на природата, и не "хапят" на всичкото отгоре.. Но как така ще има територия, в която има повече животни и растения отколкото хора? Дайте да ги изсечем и това е наше, всичко е наше..Malka veshtica написа:The_Soldier,аз пък недоумявам какво несигурно има - от ясно по-ясно е, че СЕ случва и ще, ако не се вземат адекватни мерки.
Съжелявам, ако по някакъв начин поста ми ти изглежда офанзивен, но наистина, нищо лично.. Просто ме подсети за тази страна на нещата.. Поста ми изглежда офтопик, но не е, стига да вникнете малко..
А и от всичко, което съм написал излиза, че вота ми в анкетата е за "Кучкарник", е и без това бях гласувал за него, просто за пръв път го аргументирам..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
R'lly?The_Soldier написа:А кучетата къде ще живеят? Коя е тяхната територия? Овладяхме планетата, приватизирахме всичко, и искаме да изгоним истинските притежатели на съответната територия.. те са били там преди нас
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това по скоро беше умозаключение за цялата природа, просто съм го поставил на грешното място.. А конкретно за това, което имаш в предвид, без да търся много:FloWersOfEviL написа:R'lly?The_Soldier написа:те са били там преди нас
"There is a great deal of archaeological evidence for dogs throughout Europe and Asia around this period and through the next two thousand years (roughly 8,000 to 10,000 years ago), with fossils uncovered in Germany, the French Alps, and Iraq, and cave paintings in Turkey"
"some genetic evidence indicates the domestication of dogs from their wolf ancestors began in the late Upper Paleolithic close to the Pleistocene/Holocene boundary, between 17,000 and 14,000 years ago."
"The oldest remains of a domesticated dog in the Americas were found in Texas and have been dated to about 9,400 years ago."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И кой го е опитомил?The_Soldier написа:"The oldest remains of a domesticated dog in the Americas were found in Texas and have been dated to about 9,400 years ago."
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Нарочно избрах точно тях, защото ако се бях върнал към предците им щеше да има критики от рода на - но те нямат нищо общо с тези кучета, за които говорим.. Ако се върна към тези, които никой не ги е опитомил, то тогава аргумента ми, че са били тук преди нас, ще клони много по-силно към истина.. Разсъждението ми беше по-скоро в общия случаи, т.е. за животинския свят, даже за природата като цяло.. Не си съгласна с общото разсъждение, или частичното?
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм съгласна с аналогията, която даваш.
Излиза, че ако си опитомиш акулче и след година то те изяде, е виновна акулата и трябва да се гръмне или да отиде в.. акуларник.
Прекалено лесно хората прехвърлят отговорността. По-точно не я поемат въобще.
Излиза, че ако си опитомиш акулче и след година то те изяде, е виновна акулата и трябва да се гръмне или да отиде в.. акуларник.
Прекалено лесно хората прехвърлят отговорността. По-точно не я поемат въобще.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Сериозно ли така прозвуча, това което написах ?? Идеята беше, че мислим прекалено егоистично, и приватизираме всичко наоколо, не оставяме място на другите животни, и после се оплакваме, че се навъртат наоколо.. Не знам как си стигнала до този извод, не знам, наистина.. Ако е за по-горния ми пост, където разправих за случката около ФМИ, идеята ми беше, че не са някакви зверове по природа, а напротив са животни, които лесно свикват с хората..
Ако цитираш какво точно те е накарала да си направиш този извод, ще се радвам, че наистина не можах да разбера как стигна до този извод..
Ако цитираш какво точно те е накарала да си направиш този извод, ще се радвам, че наистина не можах да разбера как стигна до този извод..
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Идеята ти я разбрах, но примерът с акулите не е съвместим с проблема за бездомните кучета.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има 38 страници повторения на едни и същи аргументи ЗА и ПРОТИВ изтребването на уличните кучета.. просто исках да обърна внимание на друга страна.. че това не е единствения сблъсък между човека и "звяра", и посочих причините от гледна точка на 2те страни.. За човека е недопустимо да се "разбере" с домакините на територията, в която гостува, а за животното е неразпозната храна (в случая с акулите). Както казах, избити са десетки хиляди акули за това, че сърфистите трябва да докажат колко са безстрашни.. Напротив, не мисля че примерът ми е несъвместим. Пак има група животни, които просто искат да живеят някъде, но където и да отидат сгради, хора и никъде естествена среда.. и пак има хора, които са недоволни, че споделят територията си, а след като вече смятаме всяко едно кътче за всяка територия.. дайте да избием всичко живо..
Не го приемай лично, просто останах с впечетлението, че не съм бил достатъчно ясен...
Очаквах коментар върху тази идея, а не върху подробности и примери..FloWersOfEviL написа:Идеята ти я разбрах
Не го приемай лично, просто останах с впечетлението, че не съм бил достатъчно ясен...
- FightForFreedom
- Паисий
Защото не можеш да ги премахнеш от там.steamer написа:FightForFreedom, ако успееш да ми дадеш и един логичен аргумент защо следва да съобразявам поведението си с наличието на кучета по улиците вместо просто да ги премахна оттам, цена няма да имаш. И аргументът, че "трябва да сме добри и хуманни" не важи, защото е лемав.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
Колегата steamer си живее в своя реалност, където е the smartest guy in the building. Лошото е, че тази реалност не я споделят всички останали. Та в този ред на мисли, колега steamer, като избиеш кучетата ей така обективно, каква обективна гаранция даваш лично ти, че няма да се обективизират нови кучета в обективното пространство на столичните улици? Или планираш обективно перо в държавния бюджет за избиване на кучета?
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.