2 курс Право (2010-2011)
-
MikeCannon
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: 2 курс Право (2010-2011)
Давайте, колеги, споделяйте пикантни подробности от днешните преживявания, не се стеснявайте 
От колко човека се състои първата група, която влиза?
И вие по групи (само от 1-ва или само от 2-ра) ли влизахте или по реда, в който сте дошли?
И вие по групи (само от 1-ва или само от 2-ра) ли влизахте или по реда, в който сте дошли?
Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for"
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Това обикновено е въпрос на организация от страна на самите студентиELLiE_ написа:От колко човека се състои първата група, която влиза?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

По принцип, да. Но има професори, които си държат да се влиза по групи 
Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for"
- iNCodE
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
разделени ли бяха въпросите на купчинки 1-25 26-50 ??? Благодаря.
Колеги, някой ще ме светне ли дали е достатъчно тестовете и лекциите да се направят по веднъж? Смущава ме това "второ" и "трето" възлагане?
Мерси предварително
Мерси предварително
We don't need no education... or at least like that!
- iNCodE
- От дъжд на вятър
Напълно достатъчно е. Второ и трето възлагане на лекции и тестове е за хора, на които лекциите или тестовете се бъгват на 1-во възлагане. Няма нужда да ги правиш, ако всичко ти е наред на 1-во възлагане (тестове и лекции).
ПС. Моят въпрос все още стои на дневен ред
ПС. Моят въпрос все още стои на дневен ред
- iodine
- Драскач
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Макар да изглежда ужасяващо преди да започне, изпитът е напълно нормален изпит. Ето ви процедурата, както написах за миналия изпит:
1. Проф. Кискинов идва и разяснява условията на изпита, които не веднъж е казвал на лекции;
2. В залата (където карахме лекциите по парламентарно право с проф. Близнашки) влизат едно плюс - минус 10 човека;
3. Избирате дали ще се теглите билети или искате професора направо да ви определи въпросите, ние избрахме първото;
4. Давате си книжката на докторантката на професора, тя ви записва в списък, логвате се в сайта от един компютър, професорът проверява дали сте изпълнили на 100% всички лекции, който има неизпълнение отива в компютърния кабинет (срещу 255) и ги прави и после се връща;
5. След като професорът извърши проверката теглите билетчета (да, разделени са именно 1-25 и 26-50), записват ви ги;
6. Сядате и си ги развивате.
7. Първите имат ок. 45-50 мин. за писане;
8. Който е готов отива с написаното по двата въпроса при професора след като времето изтече;
9. Логвате се в друг компютър, професорът преглежда дали са правени тестове, после дали са правени на второ възлагане, после какви задачи са правени и после чете написаното от вас;
10. Оценява написаното, ако сте работили през годината по тестове и задачи го взима предвид, определено този труд има отплащане;
11. Пише ви оценка;
12. Ако не я харесвате отивате на тест, оценката от него е окончателна има 50 въпроса, от всеки въпрос от конспекта по една;
Професорът оценява обективно, добронамерен е, взима предвид труда ви през годината.
Допълнителни въпроси по мое мнение бяха задавани само за повишаване на оценката.
Оценките са повечко петици и шестици, определено количество четворки и тройки, малко скъсани. Така беше поне докато аз бях в залата и по новини за други съгрупници.
Когато развивате темите просто пишете всичко каквото знаете. Обстановката според мен е добра за мислене и писане, защото най-малкото не ти се говори много на главата, както става на другите изпити понякога.
И така, успех!
1. Проф. Кискинов идва и разяснява условията на изпита, които не веднъж е казвал на лекции;
2. В залата (където карахме лекциите по парламентарно право с проф. Близнашки) влизат едно плюс - минус 10 човека;
3. Избирате дали ще се теглите билети или искате професора направо да ви определи въпросите, ние избрахме първото;
4. Давате си книжката на докторантката на професора, тя ви записва в списък, логвате се в сайта от един компютър, професорът проверява дали сте изпълнили на 100% всички лекции, който има неизпълнение отива в компютърния кабинет (срещу 255) и ги прави и после се връща;
5. След като професорът извърши проверката теглите билетчета (да, разделени са именно 1-25 и 26-50), записват ви ги;
6. Сядате и си ги развивате.
7. Първите имат ок. 45-50 мин. за писане;
8. Който е готов отива с написаното по двата въпроса при професора след като времето изтече;
9. Логвате се в друг компютър, професорът преглежда дали са правени тестове, после дали са правени на второ възлагане, после какви задачи са правени и после чете написаното от вас;
10. Оценява написаното, ако сте работили през годината по тестове и задачи го взима предвид, определено този труд има отплащане;
11. Пише ви оценка;
12. Ако не я харесвате отивате на тест, оценката от него е окончателна има 50 въпроса, от всеки въпрос от конспекта по една;
Професорът оценява обективно, добронамерен е, взима предвид труда ви през годината.
Допълнителни въпроси по мое мнение бяха задавани само за повишаване на оценката.
Оценките са повечко петици и шестици, определено количество четворки и тройки, малко скъсани. Така беше поне докато аз бях в залата и по новини за други съгрупници.
Когато развивате темите просто пишете всичко каквото знаете. Обстановката според мен е добра за мислене и писане, защото най-малкото не ти се говори много на главата, както става на другите изпити понякога.
И така, успех!
В името на потока! Втория!
- Jack Skull
- От дъжд на вятър
На теста въпросите са от 1-24 и втория тест е от 25-50.По един въпрос от тема.При тези , които са на тема или той дава темата или се тегли,както се избере от тези които се явяват.Разделението съществува.Тестовете се правят след писмения,така че ако някой избере да се явява на тест да дойде към 10 или 11.И в двата случая преподавателят е доста добре насторен към студентите.И да направените тестове и задачи, които се смятат за незадължителни оказват влияние...и в двете посоки...
успех на следващите 
May I eat your eyes?
- iodine
- Драскач
Влязахме според списъка, който беше направен от самите хора, чакащи за изпит.ELLiE_ написа:От колко човека се състои първата група, която влиза?
- storyteller
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: 3P3X5
Мисля, че някой беше питал преди мен, но все пак: колко време за писане на темите имат тези, които не са от първите влезли за изпитване?
- iodine
- Драскач
Докато са готови. Всеки сяда когато е готов, ако обаче няма абсолютно никой желаещ, професорът вика един по ред на списъка, който споменах по-горе.
а тестът само въпроси от тестовете и презентациите ли съдържа или не съвсем ииии ако се явяваме на тест, задачите и тестовете оказват ли въздействие?
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
Тестът - да, въпросите са същите - професорът каза, че нищо не е добавял, изменял и тн. Имай предвид обаче, че не си виждала навярно всички варианти, понеже на всеки системата му генерира различно
( ако си ги пререшила по няколко пъти - да, навярно всичките са ти познати 
Иначе изпитът откровено казано си беше доста лек като протичане, изпитване и оценяване. Така че не се притеснявайте наистина - проф. Кискинов въобще не е това митологично чудовище, каквато слава му се носи
Определено е обективен. 
Успех!
Иначе изпитът откровено казано си беше доста лек като протичане, изпитване и оценяване. Така че не се притеснявайте наистина - проф. Кискинов въобще не е това митологично чудовище, каквато слава му се носи
Успех!
- Jack Skull
- От дъжд на вятър
Начи аз се явих на тест и тоя номер многото въпроси дето генерира и тн....хммм...не беше точно така,ако си решил всичките му презентации.Не знам защо се носеше славата на супер ужасния тест..теста за 1 час аз го приключих за 15 минути и моя съвет е да се обърне внимание на задаваните вапроси от презентациите.Дотук като видях има мнениея на явили се на писмено+устно.Аз се явих на тест и не ми беше сложно.Въпросите от теста следват логика и винаги ако си прочел материала ще имаш на идея да речем,че електронно правителсво не е синоним на ел.гласуване.Моя дълбоко пристрастен съвет клони към явяване на тест.След мен на тест 6тици имат 6 човека,може и да има и още за които не знам.
Самият изпит:влизаш,сядаш на комп,той и аситента му те проверяват дали си направил лекциите.После се логваш по познатия начин и на мястото на тестовете най-отдолу пише "тест за изпит".Отваряш го и той е разделен на два тест 1-24 и 25-50-по един въпрос от всяка лекция.Като започнеш да решаваш отсрани има прозорче което отчита отговорите.оценките вървят от максимума надолу с 10%,демек 5/6 грешни-6,36 верни-3-това са параметрите..Относно професора-мн симпатичен човек,след като решихме теста разговаря с нас,обяснявани разни неща и ни разкри какви прекрасни неща ни чакат догодина по правна информатика
Самият изпит:влизаш,сядаш на комп,той и аситента му те проверяват дали си направил лекциите.После се логваш по познатия начин и на мястото на тестовете най-отдолу пише "тест за изпит".Отваряш го и той е разделен на два тест 1-24 и 25-50-по един въпрос от всяка лекция.Като започнеш да решаваш отсрани има прозорче което отчита отговорите.оценките вървят от максимума надолу с 10%,демек 5/6 грешни-6,36 верни-3-това са параметрите..Относно професора-мн симпатичен човек,след като решихме теста разговаря с нас,обяснявани разни неща и ни разкри какви прекрасни неща ни чакат догодина по правна информатика
May I eat your eyes?