Иначе проекти и работа има, ама в джобс-а надали баш там ще ги търсят за изследователска работа
Аз в момента обмислям да взема да изкарам втори бакалавър във физическия
А новите специалности са супер яки!
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Pisobella, напипвате два изключително важни проблема! Не ми се ще, обаче, да коментитрам по-обширно. Изпитвам голямо неудобство и срам. Иначе добре дошла/дошъл във ФзФ.Pisobella написа:Как да няма нужда от физици?! Има, ама да си учат здраво материала и да разбират![]()
Иначе проекти и работа има, ама в джобс-а надали баш там ще ги търсят за изследователска работа

Може би идеята е да се привлекат кадри чрез отварянето на нови, по-атрактивни специалности? Само предполагам, де, не съм запозната, но чисто логически, когато интересът към определен факултет е толкова нисък, това обикновено се дължи на нисък интерес към специалностите, които се изучават в него. Би следвало промените да са в посока въпросните специалности да станат привлекателни за младите хора, за да поискат да ги изучават. Един от начините е отварянето на нови.Плазмодий написа:Да и на мен би ми било крайно любопитна каквато и да е информация за реализацията на физиците на бг пазар на труда и по какъв начин е оправдано създаването на три нови специалности в най-бедстващия факултет в СУ.