Уличните кучета?
- lunatic_moon
- Вазов
- Специалност: Компютърни науки
Re: Уличните кучета?
Напълно си прав, че тезата ми е глупава и нелогична, но щом твърдиш, че няма смисъл да сме хуманни, тогава няма смисъл да сме хора, няма смисъл и да мислим. Тогава не ни остава нищо друго, освен да развиваме глупави тези и да убиваме беззащитни животни, за чието така масово срещане сме виновни ние, а не те...
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
пардон - намаляване популацията на бълхите, тениите и пр. паразити.steamer написа:увеличаване на популацията на плъховете
плъхове... Тия лентяи и печени с подправки няма да ги помиришат, ти ми говориш да ги ловят.

Айде, айде, разбирам, че си имате разни мения, ама... знаете ли какво ми е когато чета за кучета, котки и плъхове? Не... защото нямате идея в каква хармония си живеят те у нас
И всички са непородисти. Даже котките и едното куче са намерени на улицата
А ако тр да съм малко по-сериозна, което си е трудно... единственият начин за намаляване на бр. безпризорните кучета (хуманен или не) е кастрацията. Който каквото иска да говори, но си е научно доказано. Разбира се не отричам, че има болни и опасни кучета, които за доброто на другите животни и хората, е по-добре да бъдат евтаназирани. А котките (за съжаление) не са особено издържливи и сами си измират много бързо, затова не са кой знае какъв проблем за скъпото ни "общество".
А ако тр да съм малко по-сериозна, което си е трудно... единственият начин за намаляване на бр. безпризорните кучета (хуманен или не) е кастрацията. Който каквото иска да говори, но си е научно доказано. Разбира се не отричам, че има болни и опасни кучета, които за доброто на другите животни и хората, е по-добре да бъдат евтаназирани. А котките (за съжаление) не са особено издържливи и сами си измират много бързо, затова не са кой знае какъв проблем за скъпото ни "общество".
-
steamer
- Драскач
- Специалност: Стопанско управление с английски език
- Курс: трети
Да да, типичният малоумен аргумент (който на всичкото отгоре е пълен с логически грешки в причинно-следствените връзки, като например приравняване на хуманност и смисъл на живота). Понякога ми се иска повече хора да са чели Щирнер и Mackie.lunatic_moon написа:Напълно си прав, че тезата ми е глупава и нелогична, но щом твърдиш, че няма смисъл да сме хуманни, тогава няма смисъл да сме хора, няма смисъл и да мислим. Тогава не ни остава нищо друго, освен да развиваме глупави тези и да убиваме беззащитни животни, за чието така масово срещане сме виновни ние, а не те...
Да бе, сигурно ако бъде позволено на всеки да изтрепва кучета на улицата без да го грози наказание, изобщо популацията на кучетата няма да мръднеединственият начин за намаляване на бр. безпризорните кучета (хуманен или не) е кастрацията.
Пак питам - кога след евентуалното отстраняване на бездомните кучета от улиците да очаквам вълната от други, по-опасни вредители, които ще влошат градската среда допълнително? Кога ще видя хищни бездомни панди на стада да квичат в Студентски град?
Последно промяна от steamer на 01 Фев 2011, 00:13, променено общо 1 път.
Humanism is death disguised as life.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не че нещо, но наистина няма да мръдне. Практически е доказано, че масовото им изтребване има само временен ефект, след което популацията отново възвръща предишните си размери.
В действителност единственият ефективен начин да се реши проблема е като се наложи строг контрол върху собствениците на кучета. Защото огромна част от животните са били изхвърлени от стопаните си на улицата. Оня ден едно такова куче ме изпрати от Радисън чак до НДК (вървях пеша.) Личеше си му, че е домашно. Накрая го пуснах да пренощува във входа, за да не мръзне навън на студа. Да се чудиш кой човек може да има сърцето (или по-точно да няма?) да зареже домашния си любимец на улицата без да му мигне окото.
В действителност единственият ефективен начин да се реши проблема е като се наложи строг контрол върху собствениците на кучета. Защото огромна част от животните са били изхвърлени от стопаните си на улицата. Оня ден едно такова куче ме изпрати от Радисън чак до НДК (вървях пеша.) Личеше си му, че е домашно. Накрая го пуснах да пренощува във входа, за да не мръзне навън на студа. Да се чудиш кой човек може да има сърцето (или по-точно да няма?) да зареже домашния си любимец на улицата без да му мигне окото.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- lunatic_moon
- Вазов
@steamer Извинявам се за "малоумните" си аргуметни. Явно е много по-умно да обиждаш събеседника си, докато той не се съгласи с теб.

@MidwinterSun Може да е било изгубено или със стопанина ми да се е случило нещо.
@MidwinterSun Може да е било изгубено или със стопанина ми да се е случило нещо.
-
steamer
- Драскач
Искам изследване. Точно. Статистически издържано. Защото логически тезата не издържа.Не че нещо, но наистина няма да мръдне. Практически е доказано, че масовото им изтребване има само временен ефект, след което популацията отново възвръща предишните си размери.
Познати, живеещи в Букурещ, са ми казвали, че след балтията на Бъсеску песовете са намалели в пъти и все още не са достигнали нивото си отпреди нея (въпреки че вече не ги приспиват). И това е в случай, че кучетата масово се евтаназират само от съответните служби, я си направи сметката ако всеки охранител може да изпозастреля глутницата, която му лае под прозорците през нощта.
Обиждам (всъщност не бих казал, че съм използвал обиди досега), когато ми се говорят тъпотии. В твоите постове досега няма и една теза, която да не е клиширана и пълна с логически противоречия. И, не - истината не е обида.Явно е много по-умно да обиждаш събеседника си, докато той не се съгласи с теб.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, да, това е утешителна мисъл. Евентуално в града има един безсърдечен човек по-малко...
А и чисто обективно погледнато, когато си взимаш куче (и каквото и да е животно изобщо), ти доброволно поемаш отговорност за него - за живота, здравето и добруването му. Еми трябва да си я носиш, ..... му... Вярно, това куче конкретно може да не е било зарязано. Но на фона на общата картинка... надали има значение.
Стиймър, в някой от българските градове - Пловдив или Пазарджик, или някъде в региона. Не си спомням точно. Редовната им практика е на няколко години да изтребват кучетата (отделен въпрос е, че това става противозаконно.) На няколко години, защото те просто се появяват отново. Не защото от само себе си са почнали да се развъждат - а защото хората продължават да ги изхвърлят на улицата.
А и чисто обективно погледнато, когато си взимаш куче (и каквото и да е животно изобщо), ти доброволно поемаш отговорност за него - за живота, здравето и добруването му. Еми трябва да си я носиш, ..... му... Вярно, това куче конкретно може да не е било зарязано. Но на фона на общата картинка... надали има значение.
Стиймър, в някой от българските градове - Пловдив или Пазарджик, или някъде в региона. Не си спомням точно. Редовната им практика е на няколко години да изтребват кучетата (отделен въпрос е, че това става противозаконно.) На няколко години, защото те просто се появяват отново. Не защото от само себе си са почнали да се развъждат - а защото хората продължават да ги изхвърлят на улицата.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
steamer
- Драскач
Чакай, чакай - ти сериозно ли ми казваш, че перманентната възможност да се избиват бездомни кучета от всеки няма да намали бройката им? Да, ще се пускат нови - и в един момент просто ще минат под ножа. Очевидно е, че избиването не влияе съществено върху бройката на изхвърлените песове (освен ако на някой в последния момент не му дожалее за готвения за изоставяне Пухи, който в рамките на дни/седмици ще мине под ножа).
Избиването обаче директно и много силно влияе върху бройката живи кучета на улицата. Единственият вариант да ми твърдиш, че това не е вярно, е ако еластичността на родените спрямо избитите кучета е повече от 1 - тоест, ако за всяко убито куче бройката на новородените нараства с повече от 1. Което не е вярно - смятам, че е очевидно защо.
Избиването обаче директно и много силно влияе върху бройката живи кучета на улицата. Единственият вариант да ми твърдиш, че това не е вярно, е ако еластичността на родените спрямо избитите кучета е повече от 1 - тоест, ако за всяко убито куче бройката на новородените нараства с повече от 1. Което не е вярно - смятам, че е очевидно защо.
- lunatic_moon
- Вазов
Не, сериозно, каква е тази мания да убиваш животни? Тежко детство? Не са ти разрешавали да имаш куче като малък и сега искаш нито едно дете да няма?
Как ще докажеш, че убийството е най-доброто решение?
Как ще докажеш, че убийството е най-доброто решение?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Перманентна възможност да се избиват кучета? Човек, ти за какво говориш? Имаш ли представа колко правни разпоредби биха били нарушени при реализацията на тази идея? Тя не може да се обсъжда дори хипотетично.
Но, нека да развием твоя сценарий. И много скоро ще имаме улици, осеяни с трупове на кучета. Което си е къде-къде по-зловещо от самите кучета. Хората постоянно ще си изхвърлят любимците вече с идеята (ми то някой друг ще го гръмне вместо мен), типовете с пушки ще целят по песовете... Това по някакъв начин да ти звучи като решение?
Това, за което аз говоря, е организираното улавяне на животните и евтаназирането им от общинските служби. Което също е противозаконно, но въпреки това се прилага на практика.
Но, нека да развием твоя сценарий. И много скоро ще имаме улици, осеяни с трупове на кучета. Което си е къде-къде по-зловещо от самите кучета. Хората постоянно ще си изхвърлят любимците вече с идеята (ми то някой друг ще го гръмне вместо мен), типовете с пушки ще целят по песовете... Това по някакъв начин да ти звучи като решение?
Това, за което аз говоря, е организираното улавяне на животните и евтаназирането им от общинските служби. Което също е противозаконно, но въпреки това се прилага на практика.

-
steamer
- Драскач
Нямам мания да убивам животни. Имам мания да не се оставям мнението на маси глупаци да влошава живота ми (и живота на много други хора), само защото въпросните маси глупаци са решили, че могат да натрапват моралните си задръжки спрямо НЕПРИТЕЖАВАНИ от тях животни на всички. Писах в тази тема - или поемаш отговорност за Пухи, като си го прибираш, или нямаш думата по отношение на това какво се случва с кучетата, за щетите от които очевидно не желаеш да отговаряш.Как ще докажеш, че убийството е най-доброто решение?
Вече ти обясних защо убийството е по-добро решение от кастрацията. Трети вариант не виждам, освен ако група кучелюбци не финансират самостоятелно приюти за всички мастии. Което ще стане точно никога, защото някои хора много пищят за несъществуващи права (които на всичкото отгоре дори не се отнасят до тях), но когато се заговори за отговорност, се крият като мишки.
Не знаех, че правните разпоредби са като божествения закон - вечни и неизменни. Сериозно - в ЮФ предварително изискване за прием ли е да си лишен от умения да осмисляш критично съществуващите правила и закони или ви ги ампутират, след като сте влезли? По какъв начин твърдението "нещо нарушава законите" се свежда до "нещо не трябва да се случва, защото ..." ?Перманентна възможност да се избиват кучета? Човек, ти за какво говориш? Имаш ли представа колко правни разпоредби биха били нарушени при реализацията на тази идея? Тя не може да се обсъжда дори хипотетично.
В една друга тема ти не твърдеше ли, че съществуващите правни разпоредби относно гражданския брак са грешни? Защо такъв двоен стандарт и лицемерие?
Ми, идеално ми звучи, ако добавим към него и задължение да разкараш оставения от теб труп от публичната собственост а.к.а улици и зелени площи.Но, нека да развием твоя сценарий. И много скоро ще имаме улици, осеяни с трупове на кучета. Което си е къде-къде по-зловещо от самите кучета. Хората постоянно ще си изхвърлят любимците вече с идеята (ми то някой друг ще го гръмне вместо мен), типовете с пушки ще целят по песовете... Това по някакъв начин да ти звучи като решение?
В момента не си спомням къде четох за изследването, но помня, че беше за 10-15г. в два града в Италия. В единия избивали кучетата, а в другия ги кастрирали. Резултатите бяха доста очеИЗвадни. Процентът на безпризорни кучета в града, където ги убивали, все се колебал надолу-нагоре, ту в началните си норми, ту много по-малко и т.н. В другия град след 5-тата година вече кастрирали кучетата и те постепенно почнали да намаляват.steamer написа:Искам изследване. Точно. Статистически издържано. Защото логически тезата не издържа.Не че нещо, но наистина няма да мръдне. Практически е доказано, че масовото им изтребване има само временен ефект, след което популацията отново възвръща предишните си размери.
Знаеш ли защо? Научно обяснение: кучетата си пазят територията и затова прогонват кучета, които се опитват да се заселят тепърва на улицата (било то изоставени или прииждащи от околностите на града). Всяко животно си има време за живот и е логично да почнат да измират и намаляват след известно време. Проста логика, но пък вярна
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми не е като и ти да влагаш особено много логическа мисъл в нещата. Когато говорим за защитата на животните, говорим за огромно разнообразие за регламентация. Само в България законите и подзаконовите нормативни актове, които съдържат подобни норми, са поне 10. Говорим за нормативни актове на Европейския съюз. Говорим за няколко конвенции, които са международни нормативни актове. Аз не се сещам за държава, където хората да са се вдигнали на протест "не щем закони за защита на животните, те не са съобразени с конституцията, не са съобразени със сегашното ниво на развитие на цивилизацията и нарушават нашите права."steamer написа: Не знаех, че правните разпоредби са като божествения закон - вечни и неизменни. Сериозно - в ЮФ предварително изискване за прием ли е да си лишен от умения да осмисляш критично съществуващите правила и закони или ви ги ампутират, след като сте влезли? По какъв начин твърдението "нещо нарушава законите" се свежда до "нещо не трябва да се случва, защото ..." ?
В една друга тема ти не твърдеше ли, че съществуващите правни разпоредби относно гражданския брак са грешни? Защо такъв двоен стандарт и лицемерие?
Поне ако ти можеш да дадеш валиден аргумент защо законите за защита на животните трябва да бъдат ликвидирани и с какво са неправилни, моля, направи го.
Упс, ти вече го направи.steamer написа:Ми, идеално ми звучи, ако добавим към него и задължение да разкараш оставения от теб труп от публичната собственост а.к.а улици и зелени площи.

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
В квартала някой доста добре им контролира популацията чрез избиване и предполагам, че му е през фара, кои точно норми е нарушил
Факт е, че безразборното избиване на животни е гадно, но когато те станат проблем, който не се решава по никакъв друг начин, то изходът е ясен.
Хора, не сте ли били на село да видите там, колко кучета се избиват всякак година?
Хора, не сте ли били на село да видите там, колко кучета се избиват всякак година?