[КСК 2011] Психология

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: [КСК 2011] Психология

Мнение от svetlio.varna »

февруари
Facebook
Изображение
vapros
В началото бе словото
Специалност: gaga
Курс: друг

Мнение от vapros »

Къде мога да видя минималните балове от миналта година за момчета за психология?
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от BeeJuis »

Има ли начин да се "излъже" системата?
Това, което имам предвид, е:
За тази специалност се изисква оценка от дипломата по чужд език. Аз уча три езика в училище и по всичките ще имам пълно 6 в дипломата.

Тъй като ще държа матура по испански език, е ясно, че ако посоча него в документите за кандидатстване, ще ми вземат като балообразуваща оценка - оценката от тази матура, а тя няма как да е пълно 6, защото все пак няма как да не се направят няколко грешки, дори и (дай боже) да се справя идеално.

Та - имам ли право в документите за кандидатстване да посоча някой от двата други езика, които изучавам, за да ми се вземе пълното 6 за балообразуването, или съм задължена да посоча езика, който ми се води главен и "първи" език, и който ми е основен за паралелката, въпреки че ще ми вземат матурата и така ще съм леко ощетена в бала?

Поправка: Понеже съм описала малко разхвърляно нещата, ще напиша въпроса си малко по-опростено : След като изучавам три езика в училище, всеки от тях ли мога да избера за балообразуващ, или съм длъжна да посоча този, по който държа матура?
Психология, I курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Няма как да стане, единият вариант е да не държиш матура по език, другият - да изкараш 6,00. Вторият далеч не е непостижим, най-високите оценки от матурите последните години са точно по чужд език. Аз навремето си взех и двете матури с 6,00 (минутка за реклама :mrgreen: ) и смятам, че това е постижима цел.
Facebook
Изображение
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

Уф, отиде си надеждата. Дано тогава да имам над 5.50!

Ама ми е интересно защо не може, след като имам и други оценки по чужд език? В смисъл такъв - в условията за кандидатстване пише какви са възможните изпити за полагане, а в отделението за балообразуващи оценки пише само БЕЛ и Чужд език - никъде не е изрично посочено, че това трябва да е езикът, който си положил като матура... :JC_golly:
Психология, I курс
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Лин,след като не е посочен чужд език,следователно може да е кой да е чужд език и вероятно ако не държахме матура по испансски щеше да ни се вземе която и да е от трите оценки от дипломата(предвид,че са еднакви :D ) . Изглежда това,че държиш матура по език(независимо кой е той) автоматично го прави "избраният" език и всички оценки,които ще ти вземат,са тия по испански....не съм сигурна,аз така разсъждавам.

ПП.Странно е да си говорим по форума :lol:
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
Primrose
В началото бе словото

Мнение от Primrose »

Хм, това за всички специалности ли се отнася? А ако караме матура по втори език, а не по профилиращия? Аз искам да завърша (ако може прилично) и предвиждам матура по АЕ. Френският ми е профилиращ и тая надежди да ми вземат оценките от ФЕ, а не от АЕ :)
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

hriskataaa написа:Лин,след като не е посочен чужд език,следователно може да е кой да е чужд език и вероятно ако не държахме матура по испансски щеше да ни се вземе която и да е от трите оценки от дипломата(предвид,че са еднакви :D ) . Изглежда това,че държиш матура по език(независимо кой е той) автоматично го прави "избраният" език и всички оценки,които ще ти вземат,са тия по испански....не съм сигурна,аз така разсъждавам.

ПП.Странно е да си говорим по форума :lol:
Ама, ама, ама... измислили са как да ни надхитрят... защооо? :girl_cray:

Да, странно е, нали? :JC_flirt:

@Primrose, нямам представа, но щом важи за една специалност, би трябвало да е така за всички... за съжаление.
Психология, I курс
Аватар
MoZn
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: първи

Мнение от MoZn »

Здравейте! Искам да ви питам нещо,което вярвам,че ще ви изненада.Така... миналата година кандидатствах Политология и ме приеха.Сега се водя първи курс,но не ми харесва и тази година пак ще кандидатствам,обаче Психология :cheers: Аз на матурата по бълг.език изкарах 6.00,а по прдметите в дипломата също имам 6.00.
Обаче. Ако си направим труда да сметнем какъв бал се получава с 3 пълни шестици с кандидатстване с матура (коефициент 2,5) се получава бал 27.Обяснете ми защо изобщо има вариант да се кандидатства Психология с матура,като 2 поредни години балът не пада под 27,38 нещо си...?!
За Бога, аз 8 ли трябва да изкарам на матурата,за да кандидатствам с нея?!
Ако съм права,ще трябва да се явявам на изпит по език,но все пак ви питам,дали някой има разумен отговор на тази глупост :?
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

Ами, теоретично, не може да се знае предварително докъде ще падне балът всяка отделна година. Правилата за кандидатстване не може да се обвързват с такава променлива величина. Така че няма нищо странно - може пък в някоя следваща година да има отлив от психологията и спокойно да се влиза само с добра оценка от матурата. Не мисля все пак, че това ще е тази година, така че, ако наистина искаш да успееш, яви се на изпит и се подготви да го изкараш с много висока оценка. А иначе мисля, че всеки би се съгласил, че 6 на матура и 6 от изпит са крайно неравностойни оценки, каквато смешка е матурата в сегашния си вид.
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

@MoZn, след като си в първи курс Политология, защо не пробваш да го завършиш с добри оценки и да се преместиш в Психология, а не тепърва пак да кандидатстваш?
Психология, I курс
Аватар
MoZn
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: първи

Мнение от MoZn »

Ами,защото нали знаете като не ви харесва нещо колко изкарвате на изпитите :) А и за Психологията трябва да имам успех най-малко 5.50,което ми се струва нереалистично.Еми,ще се явяваме на изпитите пак,то се е видяло :) Няма нищо :)
А,да ви питам,някой може ли да ми направи проблем като се записвам за КСК 2011,че вече съм студентка в СУ и да ме накарат да се отпиша или нещо такова?Защото по принцип май искаха копие от дипломата,ама аз си имам..Не мога да си спомня как беше..
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Няма проблем да си студентка и да кандидатстваш пак, особено ако е в същия ВУЗ. В Психологията не може да се прехвърлиш, поне преди две години не можеше, попитай в 46-ти кабинет, за да си по-сигурна!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
BeeJuis
В началото бе словото

Мнение от BeeJuis »

Бих искала да помоля - ако някой, който в момента е студент по Психология (по-специално I и II курс, защото те са влизали по същия начин, по който ние ще кандидатстваме), следи тази тема, да сподели дали очакванията му от специалността са се оправдали - т.е., дали му е интересно, как са преподавателите, какво представляват семестриалните изпити...

П.П.: Разбира се, и мнението на по-горните курсове ще ми е добре дошло :wink:
Психология, I курс
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”