Мислите ли ,че има Ад и Рай?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Мислите ли ,че има Ад и Рай?
Ама без чалгите на Слави-да не почнете да ми пеете сега "аз съм и ад и рай"...моля ,моля! 
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Мен ако питаш и двете ги има само тук на земята – адът и раят са плод на човешката мисъл и въображение. Съответно нещо, което хората преди сума ти хиляди години (различно според различните религии) са забелязали/открили/осъзнали/.../ ги е накарало да си измислят тези две диаметрално противоположни (съответно взаимоподдържащи се) понятия. Иначе досега не е открито емпирично обяснение за съществуването на душата и за това какво се случва с нея след физическата смърт. Това ме подсеща за един анекдот:
Две ембриончета си говорят:
- Как мислиш, има ли живот след раждането?
- Не знам – никой не се е върнал, за да разкаже...
Та тъй като не знаем има ли някъде другаде ад и рай, предполагам, че ще трябва да се задоволим с познатите ни земни такива.
Я! Случайно току що ми се включи Judas Priest – Burn in Hell
Айде поздрав с Bob Dylan – Knockin’ on Heaven’s Door
Две ембриончета си говорят:
- Как мислиш, има ли живот след раждането?
- Не знам – никой не се е върнал, за да разкаже...
Я! Случайно току що ми се включи Judas Priest – Burn in Hell
Айде поздрав с Bob Dylan – Knockin’ on Heaven’s Door
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Те са само кориспондентни на начина на живот,който всеки води..В смисъл са били страхотен, според мен, стимул да живееш 'праведно'-това е смисълът в тях!
А дали ги има или не- няма толкова значение...Важна е идеята !
А дали ги има или не- няма толкова значение...Важна е идеята !
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
No one can live for me
It's my destiny
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Не мисля, че трябва категорично да се отрича Вярата...все под някаква форма трябва да я има (но в умерени количества);а и според мен придава някакъв смисъл в живота.
Макар че днес тя има малко фалшиво и лицемерено проявление. Но пак казвам- важното е да я има...
Макар че днес тя има малко фалшиво и лицемерено проявление. Но пак казвам- важното е да я има...
I live my life and all I know is
No one can live for me
It's my destiny
No one can live for me
It's my destiny
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Докато го напиша (което при моя мързел граничи с + безкрайност), може да попрочетете Ницше и, малко по-умереният, и доста по-логичен Бертран Ръсел (имаше една книжка, защо не съм теист и християнин или нещо такова). Също така хвърлете по едно око на френските философи рационалисти (в частност Пол Холбах).alhimikat написа:Напиши, ще се радваме да го прочетем в най-скоро време
Аз смятам, че Ад и Рай съществуват тук на Земята и ние сами си ги създаваме. А колкото до живота след смъртта, аз лично вярвам в прераждането и че всеки сам избира какъв да бъде следващия му живот, с цел да научи нещо повече, да стане по-мъдър и по-съвършен духовно. Освен това вярвам, че всяко нещо което правим, независимо добро или зло, рано или късно ни се връща, ако не в този живот в следващия.
Аз знам, че нищо не знам....
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Според мен, животът след смъртта е измислен за да вдъхне някаква надежда на човечеството. Ако знаехме със сигурност, че като умрем - край, щяхме да сме малко или много паникьосани, а ако усетим, че наближава този край - щяхме да се побъркваме. И да го има, и да го няма - по-добре да си мислим, че има.
Аз се успокоявам с друго: Ако няма нищо, аз просто ще спра да съществувам, няма да знам, че съм съществувал, няма да има носталгия по живота и отчаяние от заобикалящото нищо (което също няма да е там, защото мен няма да ме има да го възприема).
Аз се успокоявам с друго: Ако няма нищо, аз просто ще спра да съществувам, няма да знам, че съм съществувал, няма да има носталгия по живота и отчаяние от заобикалящото нищо (което също няма да е там, защото мен няма да ме има да го възприема).