Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Уличните кучета?

Мнение от ники »

Ужас. Къде го прочете това?
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

Бeтон написа:Глутница кучета изяде човек в Дупница
Станало е снощи. Става дума за клошар, но няма значение. Самия факт, че песове върлуват 2011 година насред градовете си е адски притеснително.

Появиха се и съответните коментари за това, как да се избавим от бездомните кучета?

Нета ни учи.
специално за кучезащитниците сега ще ви кажа една рецепта за ликвидация на помияри
за целта са необходими 2 кг кайма един хляб и 1 л антифриз концентрат
накисвате хляба в концентрата атифриз след което смесвате с каймата
меси се докато се получи смес подходяща за оформяне на кюфтета
не се прилага топлинна обработка
готовите сурови кюфтета се слагат в подходящ съд и се започва със захранката
на куче се полага по едно кюфте на по-едрите по две
захранването трябва да става под строг контрол за да не се допусне неизядено кюфте да попадне в неподходящи ръце
ефектът идва след около 6 часа
едим мой колега се отърва от цяла глутница под терасата си тормозеща го от месеци с непрестанен лай през нощта
разказа че на сутринта от общината събрали 12 екземпляра в чували
успех
Направи си сам :lol:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ники написа:Ужас. Къде го прочете това?
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3574631
Scion of balance написа:Направи си сам :lol:
2 кг. кайма народна 12 лв.
1 хляб 1 лв.
1 л. Антифриз Мотокс (-60 градуса) 5 лв.

18 BGN = kill 12 dogs
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Еми, май е ясно, чий живот ни е по-ценен.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Неведнъж съм се обявявал в защита на всички свободни кръвожадни зверове! Те трябва да ядат хора, такава е природата им. Какви сме ние, че да се противопоставяме на природата?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Те да не са вълци?

Па и вълците не трябва да ядат хора.

Просто трябва да се почистят градовете от помиярите и който ги развъжда да бъде глобен :!: :!: :!: :!: :!:
Изображение
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Гледайте и осмислете How to Train Your Dragon. Зверовете не са зверове, ако не ги третираш като такива.
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър

FightForFreedom написа:Гледайте и осмислете How to Train Your Dragon. Зверовете не са зверове, ако не ги третираш като такива.
Това една от анимациите с дълбок житейски смисъл ли е?Те са най-добри :wink:
Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Ей такава глупост като по-горната от доста време не бях чел (въпреки епичните и ежедневни усилия на разни тролове)! Абе, аланкоолу, ганглийчетата ти да не са съвсем атрофирали? Говори ти се за изяден и разчленен човек (!), ти настояваш да се гледа и "осмисли" дигитална анимация за дракони (!), предназначена за деца в предучилищна възраст.

Знайш к'во, върни се обратно към пускането на безсмислени теми и задаването на кухи, фалшиви и всеизвестни реторични въпроси на ниво "манкенка дава интервю", барем впечатлиш някоя не особено интелигентна девойка с бръщолевенията си. С подобни изказвания като горното можеш само да причиниш отвращение и пълно недоумение.
Изображение
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Когато между две същества има омраза, шансът някое от тях да пострада, е много по-голям. Ако ли пък помежду има обич - точно обратното. Докато носиш страх и омраза в сърцето си шансът да пострадаш се увеличава. Заплашва те всичко живо, от което те е страх и което мразиш.

Знам какво е нужно да направя, за да бъда изяден и разчленен от кучета. Не го правя и не ме нападат никакви кучета. Опитвам се да обясня във форум на много хора, че и те могат да бъдат в сравнително по-голяма безопасност, ако носят в сърцата си положителна емоция към живите същества.

Ето конкретни съвети - никога не гледайте куче с очите, с които не искате да ви гледат вас. Съжалително, подигравателно, пренебрежително, със страх, с погнуса, с недоверие, с гняв, с омраза - НЕ! Гледайте ги с възможно най-братския поглед и те ще се чувстват по-спокойни до вас.

Най-ефективните възможни техники за стопяване на злобата у едно куче вече съм ги описал. Мило говорене. "Ей приятелю, защо ръмжиш ти, какво става с теб?" с най-приятелски и добронамерен тон може да обърне ръмженето в скимтене. Точно както при хората - той злобее към теб, а ти започваш да го изслушваш и да му даваш подкрепата си, след което той се отпуска да споделя. Скимтенето е споделянето при кучетата, а ръмженето е предупреждение за спазване на дистанция. Практическото значение на ръмженето най-често е "ти не си един от нас, стой далеч". Ако покажеш, че си един от тях, това оправя нещата. Не пропускайте елементарните детаили - бъдете като кучетата в колкото се може повече отношения - може дори да почнете да скимтите, за да разберат, че молите за милост, но не след като вече сте замахнали срещу тях - тогава е твърде късно. Никога не им викайте "чиба". Никога не се правете на хора, не използвайте пръчки, не използвайте никакви културни предмети. Протегнете плавно и полека ръка, със полусвити пръсти и говорете с мил глас, още докато ви ръмжи кучето, то ще започне да се успокоява. Не го гледайте прекалено втренчено - изнервя го. Гледайте както гледат кучетата, леко покорно.

Повелителният поглед не работи на изнервено към теб чуче. Все едно да има въстание срещу управниците и те да се опитат да го потушат с "бе я си знайте мястото!". Разбира се, че такова изказване по-скоро ще засили недоволството.

И така - ако се държите с кучетата така, както Боромир се държи с мен и с много други хора, нищо чудно да ви нападат. Замислете се сами какъв е шансът някой човек да ви удари докато го обиждате и какъв е шансът това да стане докато го хвалите? Хвалете кучетата. Използвайте думи като "красавец", "хубавец", "прекрасен" и др. Произнасяйте с искрено хвалебствена интонация, може да галите също. За минута едно куче може да се превърне от потенциално опасно за вас във ваш върл и самоубийствено предан защитник. Ако някое място, през което минавате, е пълно с кучета и ви плашат, сприятелете се с някое от тях. И никога не мислете, че даването на храна е от полза. Храненето е принципна грешка. Така животното ще свикне да ви асоциира с ползата от храната, а не с приятелството и ако не му носите храна, може дори да ви се дразни или да почне да ви умолява. Не това е идеята на приятелството, то работи на емоционално равнище.
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Lord »

Поизтрих малко спам. Придържайте се към темата и спазвайте добрия тон.
:D
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

:arrow: :arrow: :arrow: FightForFreedom

Един път вървях между Надежда и Обеля и без да съм погледнал песа тръгна да ми показва мускули... тръгнах да бягам, прескочих една ограда, закачих си дънките и станаха леко метълски. Изнервих се, че ги скъсах, песа още наближаваше, видях първия камък, метнах го и му нацелих канчето. Истински Head Shot. Кораво обаче излезе и не изгуби съзнание. Онова тръгна на задна, пак прескочих оградата, подгоних го и след това се отказах.
Като малък ме е хапал помияр и затова съм много надъхан. :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Мнение от menina.do.mar »

FightForFreedom написа:...
Приятелю, това, което написа, беше искрено и чисто като сълза на бебе-кошута в пролетно утро, но пропускаш един важен момент - кучето не е човек. То се води от инстинктите си, озверяло е от студ и/или глад и ако му дръпна едно хвалебствено слово, проведа диалог с него или се целунем уста в уста, не е гаранция, че ще се просълзи и ще ме потупа с лапа по рамото, извинявайки се за неудобството.
Мразя жестокостта, но тези кучета по улиците просто не трябва да ги има.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

клъц

Това, което казваш, е с доста съмнителна научна стойност. Не особено агресивно и свикнало с хора животно може и да се подлъже от маймунджулъците ти, факт. Не толкова заради нежната ти интонация, а защото самото животно предпочита да избегне конфронтация с очевидно по-голямо животно по принцип. Иска ми се обаче да видя как ще се развие описаната от тебе ситуация с подаването на присвити пръсти, галенето и "скимтенето", когато си заобиколен от вълци. Или от твърде гладни улични кучета, заобиколили те, докато спиш. Или от бесни такива.

И последно - аз се държа с хората, както заслужават. Когато някой ръси глупости и ми се прави на интересен, аз го поставям на мястото му. Ти се напъваш да правиш и двете - ми нормално е да те поставя на мястото ти. Нищо лично към тебе, до момента ти витаеше нейде доста отвъд границите на интереса ми. Просто ме дразнят изказванията ти в тази тема и за всеки нормален човек е ясно защо.
Изрично те посъветвах да си спестиш чаршафите - не защото ми пука за тях, а защото ми е ясно докъде напъните за разсъждение водят посредствените хора - тебе те доведоха до "не се правете на хора" и "ако попаднете на място, пълно с плашещи ви кучета, сприятелете се с някое" - щото обкръжаващата те глутница всъщност иска приятел и ще те чака да си избереш канидидат и да си скимтите и галите взаимно, мда.

Та това, което ти си произвел по-горе, е просто наниз от клишета и псевдонаука, дето се мотка из детските градини (от "не го гледай втренчено" през "покажи, че си един от тях", та до "протегни бавно ръка"), но гарниран с няколко бисера като споменатите от мен. Не си нито оригинален, нито актуален, нито образователен. Просто се изложи с неуместните си коментари относно трагедията с убития от кучетата човек. Ама много се изложи. И явно още искаш да продължаваш да се излагаш. Ми де ти е християнската смиреност? М? Дори не ми обърна другата буза... Това би ме спряло да те соля. Наистина. Ама на тебе ти се мели още... Еми... Мели, аз пък ще меся.
Изображение
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър

Честно казано единствената правилна тактика срещу куче е никога да не тръгвате в посоката,в която то би ви гонило(Бетон,може би дънките ти все още щяха да са цели).Или тръгнете към него,което не ви препоръчвам ако са повече и озверели ,или стойто неподвижно,дори и да тръгне към вас ,или най-изпитания метод - наведете се за камък.В София,и по-конкретно студентски,вече неведнъж съм се срещал с глутници,кажи речи всеки път когато съм имал ранни занятия,те са там пред блока,на линия.
Добрият тон,нежните погледи и приятелските монолози описани по-горе са просто смешни :lol:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”