[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
kikimora
В началото бе словото

Re: [КСК 2011] История

Мнение от kikimora »

svetlio.varna написа:Защо реши, че са отпаднали - може би ги е нямало въобще :) През последните 20 години посочените две теми не са се падали никога нито като редовна, нито като контролна тема и въпреки, че няма как да изровя конспект отпреди 20 години, предполагам, че най-вероятно не са присъствли и тогава. :)
Интересно...Излиза, че ние с теб сме кандидатствали в различни Софийски университети "Св. Климент Охридски", защото в моя кандидат-студентски справочник тези теми присъстваха. И беше по-скоро от 20г. Всъщност конспектът свършваше с 1935г. - резултат от тогавашното неразбирателство на преподавателите в ИФ имало ли е или не фашизъм в България.

The_Soldier , стана ми интересно, предвид силното лоби в ИФ на т.н. Средновековие - Византия, Средновековна България, Средновековна балканска. Интересно ми е какво казват преподавателите на курсовете.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Е явно не е било много скоро, защото на сайта на СУ са качени конспектите отпреди 5 години и няма никакви разлики, виж - преди 15 години може и да са влизали, съжалявам, че не съм в час с тази информация :D
Facebook
Изображение
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

kikimora написа:
svetlio.varna написа:Защо реши, че са отпаднали - може би ги е нямало въобще :) През последните 20 години посочените две теми не са се падали никога нито като редовна, нито като контролна тема и въпреки, че няма как да изровя конспект отпреди 20 години, предполагам, че най-вероятно не са присъствли и тогава. :)
Интересно...Излиза, че ние с теб сме кандидатствали в различни Софийски университети "Св. Климент Охридски", защото в моя кандидат-студентски справочник тези теми присъстваха. И беше по-скоро от 20г. Всъщност конспектът свършваше с 1935г. - резултат от тогавашното неразбирателство на преподавателите в ИФ имало ли е или не фашизъм в България.

The_Soldier , стана ми интересно, предвид силното лоби в ИФ на т.н. Средновековие - Византия, Средновековна България, Средновековна балканска. Интересно ми е какво казват преподавателите на курсовете.
Аз имам конспект и всички теми преподавани на курсовете по история в СУ, НИКЪДЕ няма такива теми :scratch:
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
kikimora
В началото бе словото

Мнение от kikimora »

yanislava_kirilova написа:
Аз имам конспект и всички теми преподавани на курсовете по история в СУ, НИКЪДЕ няма такива теми :scratch:
yanislava_kirilova, мисля, че меродавни в една такава кампания са справочниците, които са официално издание на СУ, при цялото ми уважение към твоя архив с конспекти и теми от курсове.

Да дадем думата на декана: "...Два нови въпроса ще бъдат включени в конспекта по история - "Държавно и политическо развитие на България след Първата световна война (1918-1923)" и "България в годините на Втората световна война (1939-1945)", съобщи деканът на Историческия факултет проф. Иван Илчев. За сметка на това от конспекта по история отпадат 2 други теми - темата за участието на България в Първата световна война и темата "България в началото на XX век". (в. "Сега" 2006г.)

Сега приеми, че е възможно по-назад във времето поради различни обстоятелства също да са правени промени, но да не объркваме сегашните кандидати и да не разводняваме темата.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

:lol: :lol: :lol: Тоя цитат от коя година преди Христа е :lol: Тук проф. Илчев все още е декан на Исторически факултет (вече е ректор, и то даже мандатът му изтича... при това втория :wink: ).

Нооооо, ениуей, вече се съгласих, че едно време, аз като съм бил в първи клас мейби, е имало такива теми в конспекта :D
Facebook
Изображение
kikimora
В началото бе словото

Мнение от kikimora »

svetlio.varna написа: :lol: :lol: :lol: Тоя цитат от коя година преди Христа е :lol: Тук проф. Илчев все още е декан на Исторически факултет (вече е ректор, и то даже мандатът му изтича... при това втория :wink: ).

Нооооо, ениуей, вече се съгласих, че едно време, аз като съм бил в първи клас мейби, е имало такива теми в конспекта :D
Дяволът е скрит в детайлите. Някъде след цитата съм написала в. "Сега", 2006г. Та едва ли си бил първолак, освен ако не си вундеркин, но ако беше така щях да прочета из някой вестник.

П.П. За да не решиш, че просто искам задължително да напиша някакъв коментар отдолу - ще го добавя тук: Аз казах, ХАУ.
Последно промяна от kikimora на 26 Яну 2011, 13:10, променено общо 2 пъти.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

тропи, фигури, хипербола, ирония, сарказъм... верно ли не схавана или просто искаше задължително да напишеш някакъв коментар отдолу? :D
Facebook
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Предварителен изпит по История на България в СУ: 17 април 2011 (09:00).
Предварителен изпит по БЕЛ в СУ: 03 април (09:00).
Заявления за явяване на предварителните изпити – от 28 февруари до 18 март 2011 г.

Редовен изпит по История на България в СУ: 14 юли 2011 (08:00).
Редовен изпит по БЕЛ в СУ: 12 юли 2011 (08:00)
Заявления за явяване на редовните изпити – до 30 май 2011 г.

Такса за всеки изпит: 30 лв.

Едит: информацията е обновена.
Facebook
Изображение
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Мнение от Betty »

Няма ли предварителен по БЕЛ :roll:
Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
Аватар
Mackle
Пишете, о, братя
Курс: трети

Мнение от Mackle »

Естествено, че има. На 3 април е, от 9 часа.

Eто линк за графика на първата изпитна сесия.
Пълна информация за първата кандидатстудентска изпитна сесия ще се публикува в края на м. януари 2011 г.
Аватар
noHame
В началото бе словото
Специалност: История
Курс: първи

Мнение от noHame »

Какво бихте ме посъветвали за курса по история на доцент Донков :wink:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Betty написа:Няма ли предварителен по БЕЛ :roll:
Има, не съм постнал цялата информация, има отделна тема за всички дати: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=19137 :)
Facebook
Изображение
Аватар
Betty
От дъжд на вятър

Мнение от Betty »

Благодарности на Mackle и на Светльо за инфо-то :D
Привилегията да си пръв, ражда задължението да водиш!
anichkata
В началото бе словото

Мнение от anichkata »

Хора, случайно някой от вас да има списък с всички възможни вариации на заглавия, които могат да се паднат на изпита? С наближаването на изпита се притесних да не се оплескам със заглавието... особено, ако не дадат хронологични граници :shock: :roll:
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не съществува информацията, която търсиш. Конкретните заглавия се формулират в деня на изпита и от тях се теглят вариантите.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”