Така ли, аз не знаех... Вижте какъв кандидат-студент съм...sunover написа:27 март, ако не се лъжа.
ПС. В справочниците ли прочете или в сайта?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Така ли, аз не знаех... Вижте какъв кандидат-студент съм...sunover написа:27 март, ако не се лъжа.

А как става записването? Онлайн или трябва да се ходи някъде, че ми е сефтето...martina_teodorova написа:В сайта го пише. Имаш време да се запишеш за изпита от края на февруари до средата на март. Изпита е на 27 март-неделя

Ахам, мерси за информацията, в Бургас трябва да има някъде...sunover написа:Попринцип може по банков път, в по-големите градове има и учреждения, предназначение точно за тези цел. Можеш да се запишеш там за изпит в абсолютно всеки университет в България. Потърси информация в интернет.
Да, хубаво е някой да ни просветли колко е желателният обем, едва ли е като при темите по История и БЕЛ... И пак се пише на бели листи, нали?martina_teodorova написа:Колко страници приблизително е хубаво да бъде есето? 6/7?

То пък щото да четеш раждането и смъртта на Левски навсякъде по един и същи начин не е мъчение или пък за "свободата" в Ботевата поезия.sunover написа:Според мен, няма кой да задържи вниманието си на есе, по-дълго от 2-3 страници.
Да четеш "бла-бла" си в живо мъчение.

Точно, че никой няма да седне да се замисля над твоите пледуарии, предвид големия брой на изпитните работи, в купчината "непроверени". Така че, вероятността да намерят смисъл в по-краткото е по-голяма, отколкото да извадят есенцията от 10 страници/ по-често грознопис, тъй като времето е недостатъчно, според мен/.cerbera написа: Не си мисли, че преподавателите четат темите от самото начало до самия край, дума по дума с лупа, гледат ги от горе, от горе, защото ти пък си представи колко време и нерви, и пари ще им са необходими за да оценят всичките теми на кандидатите...