[КСК 2011] Журналистика и ВО

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО

Мнение от Bestcho »

Borisg написа:Темата може и да е съвсем прясна : )
Например на 25 юни беше гей-парада, а два дни по касно се падна като тема, формулирана като "Ние и Те"
По принцип е съвсем възможно и според мен да е нещо прясно . Сега тези атентати , които станаха на Домодедово също биха могли да влязат под формата на ''Тероризъм'' примерно ..
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

Може да се падне всяка тема, която се тръби по медиите, а може и да е нещо неочаквано и съвсем различно от тероризъм, СРС и пр.
Ако ризилът на правителството беше един, вероятността да се налучка темата щеше да е голяма.
За жалост има цял контейнер с боклуците на управляващите. :)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

И отчайваща липса на по-добра политическа платформа, която да ги замени :wink:
Facebook
Изображение
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

По-скоро отчайващо присъствие на смачкана смелост, която не е в състояние да им се противопостави.
А и, Сетльо, не мислиш ли, че е безумие да бъдеш политик в тази държава, най-малкото от съображение да не те изненадат със студен душ на работното място :lol:
Аватар
amorphis
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от amorphis »

Какво ще кажете за една тема "АБВ" ???
Errando discimus !
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

Ще кажа, че едва ли на следващите избори би имала успех партия, чиито членове до един са възрастни чичковци, с консервативни разбирания, които противно на очевидното, "отказвайки" се от доходите на собствения си бизнес / които са в пъти повече от една депутатска заплата/, се хвърлят в борбата за великата кауза - безкурупционна България.
В последно време не се говори кой знае колко по тази тема, но до март месец има доста време.
Аватар
amorphis
В началото бе словото

Мнение от amorphis »

Има ли някаква схема за писменият изпит или не ... влизат квесторите консултират се и казват на тази тема ще пишете днес ... т.е на момента измислят темата или предварително ?

Може точно за това да я дадът, защото не се говори много за "АБВ", едва ли не няма да я очакваме тази тема.
Errando discimus !
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

Аз имам въпрос - задължително ли е основната идея в есето да е обвързана с политиката на България и изобщо с България като цяло / освен ако не се падне тема като "Българска нЕВРОза" /.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Не, но обикновено темите са обвързани с българското злободневие: "Братя" (за Кирил и Методий), "Атом, газ и аз" (газовата криза), "Боклуци" (кризата със софийския боклук), "Власт и корупция" (къде другаде, ако не в България), "Господари на ефира" (България). Това, разбира се, не е така абсолютно винаги ("Двадесет и първи век – предизвикателства"). И все пак, не забравяй, че една от препоръките към кандидатстващите е: "да следят публикациите за актуални проблеми на обществения, политическия, икономическия и културния живот в българския периодичен печат, радиото, телевизията, интернет"
sunover написа:По-скоро отчайващо присъствие на смачкана смелост, която не е в състояние да им се противопостави.
Meн лично ме радва изключително много, че смелостта на някои крадливи бивши държавници е смачкана, не знам за теб :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

Какво говориш.. смачкана.. Те от ден на ден стават все по-наглии, крадливи и съответно с постоянно нарастващи банкови сметки. И всичко това се движи правопропорционално с дълговете и немотията на населението. На това ако му се вика демокрация..
А смачкана смелост, имах в предвид, че притежават хората в провинцията, не крещящите безумци в парламента.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

sunover написа:Какво говориш.. смачкана.. Те от ден на ден стават все по-наглии, крадливи и съответно с постоянно нарастващи банкови сметки. И всичко това се движи правопропорционално с дълговете и немотията на населението. На това ако му се вика демокрация..
А смачкана смелост, имах в предвид, че притежават хората в провинцията, не крещящите безумци в парламента.
Немотията, дълговете на хората и големите банкови сметки на политиците какво общо имат с това дали една държава е демократична или не? :lol: Няма политически режим, при който политиците да са с малки доходи, а всички останали граждани да са богати и щастливи.

Facebook
Изображение
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

Виж, тук сме на доста различни мнения. Големите обещания за по-добър живот в демократична България нима нямат нищо общо със сегашното управление.?
За богатството и щастието съм съгласна, но никой не може да ме убеди, че психарите в парламента са представители на народа.. Все едно да правим сравнение на пердетата в Белия дом и в гетото.
Липсата на такъв режим изобщо не означава, че трябва да се краде и от бедняка, който пък е свикнал да "търпи и да се моли".
Аватар
myo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от myo »

Здравейте!
Пиша ви с риск да прозвуча малко смешно, но искам да попитам нещо, което ме вълнува мен самия и семейството ми.
Ако някой е като мен с двойно гражданство и не е живял 10 години в България, а иска да учи сага в този университет ПР …то аз като гражданин и на Швейцария, мога ли да бъда приет , като чуждестранен студент (въпреки,че съм с двойно гражданство - българско) ...и тази специалност достъпна ли е за чуждестранни студенти? И какви формалности евентуално има.. изпити или документи? Също така ме интересува, ако ме приемат, на какъв език би ми се преподавало.
Аз не живея в България и не следя новини и медии тук. Но избора ми на университет и образование в София е много личен. В малко объркваща обстановка съм и това до известна степен ме затруднява доста… А от това, което четох тук, да следиш обстановката в България е важно за стандартния вариант на изпита по журналистика. Ако нямам много варианти… има два месеца до изпита, може да се наложи и да започна да се интересувам повече от случващото се в България.:)

Временно сега съм в София и имам шанс да потърся информация, къде мога да говоря в университета с някой относно моите въпроси, информационен център има ли??
Ще се радвам, ако получа информация, за да мога да преценя какви възможности и варианти имам, за да кандидатствам.
Благодаря, предварително!
Последно промяна от myo на 10 Фев 2011, 10:27, променено общо 1 път.
Ob du glaubst du kannst es oder ob du nicht glaubst - du hast recht!
....
cerbera
От дъжд на вятър

Мнение от cerbera »

Че има ли пробен по журналистика? Април месец нали...
Изображение
Аватар
sunover
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sunover »

27 март, ако не се лъжа. :connie_mini_smiley:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”