[КСК 2011] География

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
alenika
В началото бе словото
Специалност: --

[КСК 2011] География

Мнение от alenika »

Ами аз реших да кандидатствам туризъм.Ходя на уроци,но преподавателят не ме подготвя много за теми,а и като че ли не гледа много много сериозно.Онзи ден каза,че общо взето за в СУ и да се готвиш и да не се,от значение е на какъв преподавател попаднеш...Е нашите тогава защо дават сума ти пари :shock: Затова незнам кой е най-добрият вариант да се готвя...Дали да ходя на курса в СУ,който междудругото ще е много хубаво ако някой ми каже дали е обявен и кога започва ... Или да не взема темите от някой и да се готвя сама...Но тук идва и другият въпрос :откъде да взема темите,и да съм сигурна че ако ги науча ще изкарам добър резултат...Малко помощ :-)
Аватар
svetla_KIRILOVA
В началото бе словото

Re: Теми по география

Мнение от svetla_KIRILOVA »

Хубава оценка може да се изкара и без да ходиш на уроци, поне половината от колегите ми са така. Аз ходих и не мога да се оплача, много добре ме подготвиха (бях в Образователни технологии). Според мен, щом учителя ти не си дава много зор, по-добре намери темите и си учи вкъщи или просто смени мястото на уроците :) Темите не знам откъде можеш да вземеш, разрови се из форума в миналите кандидат-студенти и 1000% ще пише нещо

ПС. От уроци в СУ НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ, първо че са скъпи и второ те подготвят заедно с 496763 човека и сам/а сметни колко ще разбереш и колко не
I have to believe in a world outside my own mind. I have to believe that my actions still have meaning, even if I can't remember them. I have to believe that when my eyes are closed, the world's still there....We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Re: [КСК 2011] География

Мнение от stasinka »

Здравейте! Искам да попитам къде мога да намеря какви теми са се падали предни години по география? Поразрових се из форума, но не успях да открия. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми каже. Благодаря предварително! :)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

stasinka написа:Здравейте! Искам да попитам къде мога да намеря какви теми са се падали предни години по география? Поразрових се из форума, но не успях да открия. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми каже. Благодаря предварително! :)

Да и на мене ми е много интересно,хубаво ще е някой да сподели кой теми са се падали :)
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Има и друго, което много ме интересува. Четох из старите теми, че за да се подготвиш за изпит по география в СУ, трябва да учиш от "География на България" на изд. Парадигма, защото учебника, който масово се ползва ( за УНСС на Каракашев) нямало да свърши никаква работа. Наистина ли е така? И защо? В крайна сметка географията си е една и съща..
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Аз не ползвам учебници,защото това ми изигра много лоша шега! Ползвам си теми , а в тези ученици пише като за малките деца и не това искат да четат проверяващите..
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Имам предвид, че за да си напишеш темата все накакъв източник трябва да имаш. Не казвам, че трябва да се учи директно от учебника, който и да е той.
Твоите теми от кого са писани?
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Ми намерих ги в интернет :oops: като цяло ми хареса съдържанието изчерпателно и смислено е написано и от тях уча, ако си заинтересована ще пратя линк да видиш :)
Аватар
Disney_World
От дъжд на вятър
Специалност: Геология

Мнение от Disney_World »

stasinka написа:Има и друго, което много ме интересува. Четох из старите теми, че за да се подготвиш за изпит по география в СУ, трябва да учиш от "География на България" на изд. Парадигма, защото учебника, който масово се ползва ( за УНСС на Каракашев) нямало да свърши никаква работа. Наистина ли е така? И защо? В крайна сметка географията си е една и съща..
Учебници от УНСС за Софийския просто не стават. За СУ ви трябват развити теми, аз този учебник на Каракашев не съм го чела, но както каза в предишните теми са препоръчали учебник, ако искаш в СУ моят съвет е учи по него, защото за Унсс нещата са много по опростени и там следователно учебниците са на друго ниво. Това е мойто мнение :)
‎"Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen."
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Относно темата за Югозападния регион, какво трябва да се пише? В конспекта с темите пише само това: Югозападен социално - икономически регион (София - град, Софийска, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска област). Само области ли трябва да пишем?

И btw ...Защо е толкова замряла темата? :?: :? Нима няма толкова кандидати?
Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

stasinka написа:Относно темата за Югозападния регион, какво трябва да се пише? В конспекта с темите пише само това: Югозападен социално - икономически регион (София - град, Софийска, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска област). Само области ли трябва да пишем?

И btw ...Защо е толкова замряла темата? :?: :? Нима няма толкова кандидати?

И на мене още не са ми отговорили на поста от другата тема, но какво да се прави.Може би повечето още не са се ориентирали какво да кандидатстват,и по-добре за нас :) а относно темата се пише всичко за този регион.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Ето малко инфо от "гърмян заек" :P Аз кандидатствах през 2008-а и темите бяха "Релеф" и "Югозападен" на предварителния, "Енергетика" и "Селища" на редовния. То май при вас вече няма "Релеф". Аз изпитвам особена привързаност към темата, защото с нея успях да влезна в СУ. :drunken: Не ви съветвам да учите от учебника на Каракашев. За СУ - с теми. И внимавайте от кого ги взимате, някои теми, особено тези от нета са гола-вода. Ако някой има желание, мога да ви пратя природните теми, икономическите няма особен смисъл, защото информацията не е актуална. Но може и тях и да следвате изложението им, пък само да си попълните новите данни. Ако някой ги иска, да пише на ЛС, само пуснете линк за конспекта, че не знам какви още теми отпаднаха при вас.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Изображение
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури

Мнение от white_cat »

Здравей,fluffy cloud. Може ли да погледнеш тези теми и да ми кажеш според теб дали са според изискванията на СУ? Аз уча от тях според мен са хубави и обширни,но искам да чуя и твоето мнение.И ще ми гарантират ли хубава оценка,на уроци няма да ходя защото не виждам смисъл.
Последно промяна от white_cat на 31 Яну 2011, 19:03, променено общо 1 път.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Здравей, първото, което ми прави впечатление в тези теми е, че щом са разделени по този начин и има за всякакви отрасли, за всички региони и т.н., то това са по-скоро теми за УНСС, отколкото за СУ. Успях да хвърля поглед на първата - за ГП, тя ми се вижда доста добре развита и на Селища, която обаче хич не ми допадна. Определено ще ти свършат някаква работа, обещавам утре или най-късно в сряда да ги погледна обстойно всичките и ще ти кажа конкретно кои не стават според мен.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”