А утре кои групи бяхме? 9 и 10?
2 курс Право (2010-2011)
-
MikeCannon
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: 2 курс Право (2010-2011)
Явно ще разберем, когато отидем лично... 
- Zell
- В началото бе словото
1,2,9 i 10. сме утре, като аз все си мисля, че казаха, че първите 2 групи ни изпитват Костов и евентуално някой от асистентите(не разбрах кой точно), а пък 9. и 10. ги изпитват Хрусанов и Сивков. От тази гледна точка предполагам, че ще се точим по 2 линии, но може и да се окажем в 2 зали...4 групи наведнъж си е доста :Х
- velvetka
- В началото бе словото
- Специалност: право - задочно
и задочните сме с вас... т.е. утре след вас. Казаха ни да идем от 12ч. Така че до тогава трябва да ви е прилкючил изпитът. 
Без амбиция нищо не започва, без труд нищо не завършва.
-
MikeCannon
- В началото бе словото
4 групи са си 70-80 човека, че и повече... Надали ще сме в една зала. Моето предположение - едните в 224, другите - 255
Отделно, така и така няма как да влезнем всички /няма толкова въпросчета за теглене/; по-скоро ще влизаме на мини групички, или пък, ако все пак сме всички заедно - вътре ще ни разделят на групи, всяка от които с по две теми по избор на професорите... 
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
Такам, последното инфо е :
И двата потока са ни казали на последната лекция, че сме в 255. Което не ми се вижда чудно, при положение, че досега изпитът така е протичал.
Втори поток ще ни изпитват Хрусанов и Сивков, първи - Костов и някой асистент ( мисля, че е една жена, но не и помня името)
Така че предполагам, че ще сме в двата края на залата и ще влизаме на малки групички, като на всеки устен изпит
И двата потока са ни казали на последната лекция, че сме в 255. Което не ми се вижда чудно, при положение, че досега изпитът така е протичал.
Втори поток ще ни изпитват Хрусанов и Сивков, първи - Костов и някой асистент ( мисля, че е една жена, но не и помня името)
Така че предполагам, че ще сме в двата края на залата и ще влизаме на малки групички, като на всеки устен изпит
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Асистенти не изпитват.Жената не е една,а са две-доц.Славова и доц.Панайотова.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Успех и от мен на всички утре
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
колеги,въпросът за системите на административното правораздаване какво точно трябва да включва?/2ри поток съм/
Право,3 курс,13гр
-
MikeCannon
- В началото бе словото
Най-общо казано, въпросът трябва да включва:
*разграничителните критерии
*трите системи /Френска, Англо-саксонска и Шведска/
*българската
Просто трябва да направиш основна характеристика на всяка една от трите системи + отделна такава на българската и, евентуално, да изтъкнеш базисните разлики между тях. Нищо сложно.
*разграничителните критерии
*трите системи /Френска, Англо-саксонска и Шведска/
*българската
Просто трябва да направиш основна характеристика на всяка една от трите системи + отделна такава на българската и, евентуално, да изтъкнеш базисните разлики между тях. Нищо сложно.
Дали ще може някои от втори поток да сподели как е минал изпитът по АП днес?
- Ivanxou
- В началото бе словото
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Никой нищо не казва
.Какво толкова е станало?И аз моля просто за бързо схематично обяснение на това как е протекъл изпитът.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Влизат по няколко човека от двата потока, Сивков и Хрусанов изпитват втори поток, Костов и компания - първи, както се очакваше, 10-15 мин време след като изтеглиш листчето за мислене, говориш по двата въпрса, след което задължително следват допълнителни въпроси, къде по-накратко, къде по-обстойно, повечето оценки са в границите на 5 и 6, поне от колегите, които срещнах.
- iodine
- Драскач
- Адрес в галерията на СУ: iodine
elyse написа:Някой може ли да ми обясни в какво точно се състой двойното подчинение ( във връзка с въпроса за Контрол в системата на местното управление) и по точно не ми е ясно за подчинението по хоризонтална линия..
Става дума за специализираната администрация към кмета. Едно звено от нея е в подчинено подчинение по вертикала и по хоризонтала, АПК дава приоритет на хоризонталната и затова актове на тази адм. се обжалват пред кмета. Така е най-просто и кратко обяснено.
Отделно в учебника можеш да прочетеш за вертикалното отношение на подчинение кмет - обл. управител, кмет - кмет на община, кмет на кметство и т.н. И хоризонтално, кмет - общинска адм.
------------------------------
За прокурора и самоуправството - ГПК въвежда исково производство за нарушено владение.
Изпитват:Никой нищо не казва .Какво толкова е станало?И аз моля просто за бързо схематично обяснение на това как е протекъл изпитът.
I поток - проф. Костов и една жена, която не ми е известна, но която всички наричаха "червенокосата" по разбираеми причини и която е предавала някаква лекция на I поток
II поток - проф. Хрусанов и доц. Сивков
1. Влизат 7 човека от вс. поток;
2. Пишат едно 40 минути;
3. Идват професорите и доц. Сивков;
4. Изпитът почва с пълна сила;
5. След това влизат хора отвън, като заместват хората вътре, като ако излезе от поток едно влиза човек от същия поток и пр.;
6. Въпре има отделни билети и за двата потока в залата, на бюрото, даваш си книжката на една приятна и мила жена (не е саркастично, наистина е такава), теглиш си един Обща и един Специална част, казваш и номера на ти ги запише (да не си ги разменяте), след това сядаш някъде в залата, тя е 255 и за двата потока, като изпитващите за II поток бяха от ляво, на I поток от дясно, т.е. повечето си сядаха от страната на своя поток. Сядаш и си развиваш въпросите на листи;
7. Изпитващите са пръснати из залата на различни места, изпитват и цгледат какво се върши наоколо;
8. Жената която събира книжките те вика по име когато ти дойде редът. Книжките са по ред, така че кога ще ти е реда, зависи от това кога си влязъл, ако влязат Ваньо, Мария, Пенка, Спиридон и Кирчо, то те ще бъдат изпитани по същия ред;
9. Не можеш по никакъв начин да си избереш кой ще те изпита, просто който от препорадаватели изпита до край предния си изпитван отива при книжките, взима която е на ред и вика името на съответния човек;
10. Отиваш при преподавателя, който ти се е паднал и той те изпитва;
Това е цялата процедура, като по АПК.
Всичко е много организирано, като в администрация.
"Администриране" обаче няма
Масовата оценка май е четири има и много петици и шестици.
Държи се на определенията.
Относно Специалната част, стори ми се, че в I поток се държи повече на нея, сякаш повече ги разпитваха там, от нас, но общо взето май е равностойно като трудност за потоците. И все пак, Общата част по мое мнение за втори поток е по-важната и по нея се пита повече. Мен ми задаваха въпроси само по изтеглените теми, някои казаха, че са ги питали и извън тях, но ми се струва, че това беше по-редкия случай.
Няма много скъсани, същност не съм слухтял за оценки, питал съм само хора от групата, която според мен се представи на сравнително добро ниво. Даже в нашата група не разбрах да има скъсан човек.
И така... успех на следващите. Ние вече в епохата на Кискинов и ИП...
В името на потока! Втория!
- Ivanxou
- В началото бе словото
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Благодаря за изчерпателният отговор
.Успех на групите утре!