[КСК 2011] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
v.angelova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2011] Кандидати за Право
Мерси много
) дано наистина да не ми се наложи да я използвам цялата тази информация 
- guditel
- В началото бе словото
Здр. и аз съм кандидат-студент и специално се интересувам от правото.Нещо не разбрах,ако запиша примерно Българска филология, История, Публична администрация, при условие че не ме приемат право,от първия семестър се прехвърлям и започвам направо втори?
"След прехвърлянето задължително започваш отново от първи курс." И как стои въпросът със задочното право?
"След прехвърлянето задължително започваш отново от първи курс." И как стои въпросът със задочното право?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
След първата година, трябва да завършиш успешно първи курс, за да се прихвърлиш, прочети информацията от линка. Със задочното нещаат стоят по същия начин - прехвърляне по успех.
- guditel
- В началото бе словото
И аз мерси 
- MimSiTyYyYy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте! Аз също съм кандидат-студентка и много се надявам да ме приемат Право. Искам да попитам защо никъде в сайта на университета няма балообразуване? Да не би да правят някакви промени? 
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
MimSiTyYyYy написа:Здравейте! Аз също съм кандидат-студентка и много се надявам да ме приемат Право. Искам да попитам защо никъде в сайта на университета няма балообразуване? Да не би да правят някакви промени?
Има обяснения за балообразуването, тук във форума. Даже май във същия този раздел. Потърси из темите, ще изникне нещо...
Иначе, и да го няма в сайта, сега е прекалено рано да се тревожиш - първия изпит по история е през април... тъй че имаш време да смяташ оценки и балове...
Мен ако питаш, просто учи и успех!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
svetlio.varna написа:Кандидати за Право
| Прочетете правилата на раздел КСК |
С какви изпити се кандидатства за специалността:
1. История на България - развиване на тема (4 часа)
2. Български език и литература - развиване на тема (4 часа)
Как се образува балът?
2х оценката от изпита по История на българия
+
оценката от изпита по Български език и литература
+
оценката от матурата по Български език и литература
+
оценката от матирата по История на България (ако няма такава, се взема оценката от гимназиалния курс)
Максималният бал е 30.
Какви оценки долу-горе трябва да изкарам, за да ме приемат?
Справка за минималните балове от минали години
Минималният бал е балът на последния приет в специалността.
Още за кандидатите за специалност Право през 2011 г...
- |Писането на кирилица е задължително!!! | Прочетете правилата на раздел КСК | Имаш въпрос, чийто отговор не намираш в темата?|
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Приемаме, че матурите са 6.00 по история и литература, което прави 12 от 30 бал, т.е. остава някъде 15-16 бал за 2 пъти история и 1 път литература от изпитите
Което значи че горе-долу 5 по история и 5 по литература, прави бал 27...
За момичета 27 и нагоре бал стига, за момчета 25 и нагоре стига, тоест, за момичетата трябва 5 по едното и малко над 5 по другото. За момчетата 4,50 по едното и 5 по другото мисля, че стига...
Което значи че горе-долу 5 по история и 5 по литература, прави бал 27...
За момичета 27 и нагоре бал стига, за момчета 25 и нагоре стига, тоест, за момичетата трябва 5 по едното и малко над 5 по другото. За момчетата 4,50 по едното и 5 по другото мисля, че стига...
- MimSiTyYyYy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Благодаря ви много за отговорите!
Уча си историята и литературата пък...каквото сабя покаже. 
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Предварителен изпит по История на България в СУ: 17 април 2011 (09:00).
Предварителен изпит по БЕЛ в СУ: 03 април (09:00).
Заявления за явяване на предварителните изпити – от 28 февруари до 18 март 2011 г.
Редовен изпит по История на България в СУ: 14 юли 2011 (08:00).
Редовен изпит по БЕЛ в СУ: 12 юли 2011 (08:00)
Заявления за явяване на редовните изпити – до 30 май 2011 г.
Такса за всеки изпит: 30 лв.
Заявления за явяване на предварителните изпити – от 28 февруари до 18 март 2011 г.
А как точно става записването?svetlio.varna написа:Предварителен изпит по История на България в СУ: 17 април 2011 (09:00).
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами отивате в районното бюро за записване по градове - в Бургас беше във военния клуб, трябва да има инфо къде приемат.
Отивате там или в ректората съответно в София, купувате си комплекта, попълвате данните си, желанията си и ги подавате и готово...
Отивате там или в ректората съответно в София, купувате си комплекта, попълвате данните си, желанията си и ги подавате и готово...
-
nansita
- В началото бе словото
Здравейте и от мен.Аз съм кандидат-студентка за специалност Право и се подготвям усилено по история и бел.За историята всичко ми е ясно относно изпитите ,но искам да попитам дали някой може да ми даде малко по-подробна информация за изпита по бел,от тази която е качена в сайта(дали самия изпит е върху цялостното творчество на даден автор или по зададена тема върху определено произведение).И другото което ме обърква е това,че след изброяването на произведенията на всеки автор е написно "и др." Ако темите, които се разработват на изпита са по произведения ,то защо не са изброени всички.
- _sonrisa_
- Флъдзила
Защото темите обхващат цялото творчество на даден автор, а не са формулирани по определено произведение.
Давам ти пример с нашата тема - " Самотата в поезията на Димчо Дебелянов" ( във форума има тема за всички теми от изпитите по литература последните години - разгледай ги, за да придобиеш ясна представа)
За изпита трябва да си доста добре запозната с литературното течение и епохата, в която е творил авторът, жанровата обособеност на произведенията и естествено тяхното съдържание. Не се позволява използване на текстовете - трябва да знаеш цитати наизуст, като не е нужно ( даже не е препоръчително) да вмъкваш големи цитати - отелни ключови думи и изрази е напълно достатъчно.
Трябва да се стараеш да обхванеш максимално добре проблематиката във въпроса и нещо много важно - пишеш освен по произведенията, които доказват тезата, заложена в изпитната тема, и по тези, които предстваляват антитеза. Т.е., ако използваме пак горния пример - трябва да опишеш измеренията на самотата във всички творби (които се сетиш и по възможност предварително си си определила), но и като антипод на горните да споменеш и онези, в които лирическият герой не е самотен.
Всъщност могат да ти се дадат още много много съвети, но аз ти предлагам да задаваш конкретни въпроси - така дискуцията ще бъде макцимално полезна за теб
Давам ти пример с нашата тема - " Самотата в поезията на Димчо Дебелянов" ( във форума има тема за всички теми от изпитите по литература последните години - разгледай ги, за да придобиеш ясна представа)
За изпита трябва да си доста добре запозната с литературното течение и епохата, в която е творил авторът, жанровата обособеност на произведенията и естествено тяхното съдържание. Не се позволява използване на текстовете - трябва да знаеш цитати наизуст, като не е нужно ( даже не е препоръчително) да вмъкваш големи цитати - отелни ключови думи и изрази е напълно достатъчно.
Трябва да се стараеш да обхванеш максимално добре проблематиката във въпроса и нещо много важно - пишеш освен по произведенията, които доказват тезата, заложена в изпитната тема, и по тези, които предстваляват антитеза. Т.е., ако използваме пак горния пример - трябва да опишеш измеренията на самотата във всички творби (които се сетиш и по възможност предварително си си определила), но и като антипод на горните да споменеш и онези, в които лирическият герой не е самотен.
Всъщност могат да ти се дадат още много много съвети, но аз ти предлагам да задаваш конкретни въпроси - така дискуцията ще бъде макцимално полезна за теб
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Само да допълня за "и др." Това означава, че освен по посочените произведения, може да се пише и за останалата част от творчеството на автора. Никоя тема не може да обхване абсолютно всички произведения на автора, както и не е нужно конспектът да ги изброява. Избориени са най-основните, които очертават най-ясно творческите възгледи на автора и които се очаква да бъдат в центъра на аргументацията. Ако решиш да пишеш съчинение по цитати, тогава трябва да имаш предвид, че цитатите ще бъдат измежду изрично споменатите произведения, а не от групата "и др."