Английска филология 2010
Модератор: Don Horhe
-
beatporthari
- В началото бе словото
Re: Английска филология 2010
Здравейте , аз все още съм ученик , но силно искам да изучавам английска филология догодина , та да ви попитам с какви специалности оставате след завършването на АФ 
Немаме идея
Ти да не мислиш, че некой учи у тоя университет? Бири по цел ден и после кръчма
Ти да не мислиш, че некой учи у тоя университет? Бири по цел ден и после кръчма
The more you want, the easier you are to exploit
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Учители или преводачи?beatporthari написа:Здравейте , аз все още съм ученик , но силно искам да изучавам английска филология догодина , та да ви попитам с какви специалности оставате след завършването на АФ
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
здравейте !! аз съм момиче в 11 клас
искам да кандидатствам с английски и бих желала да попитам приетите вече студенти в специалност английска филология как са се подготвяли за изпита, труден ли е той, ходили ли са на частни уроци
и с какъв бал са приети в университета
аз имам знания и имам време и да ги увелича за това искам да знам на какво да наблегна и много ли е трудно влизането в университета :С дипломата ми ще е над 5 но незнам дали ще е над 5:50
и дали тя ще ми повлияе много :С също така 2 години вече имам 5 за годината по английски но тази година (и дано и другата) ми се очертава да имам 6 . е дано ми дадете полезни съвети
а някой ако може да ми предложи и други хубави специалности нека го направи
благодаря предварително !
- mtrinity
- В началото бе словото
- Специалност: Китаистика
Ако си от езикова гимназия, особено с английски, нямаш проблеми с изпита, освен ако тотално не те бива с езиците, което би следвало да е изключено след като смяташ да учиш филология. Има 15 000 теми и мнения във форума, касаещи подготовката за изпита - чети там. Иначе минималният бал на първо класиране тази година беше около 18 от 24, което е ниско, получава се от това, че се приемат 100 души в специалността. Също един не много благоразумен съвет, имайки предвид темата - ако смяташ да се занимаваш с филологии, помисли за по-екзотичните - днес едва ли не всеки втори владее достатъчно добър английски, за да не тежи чак толкова дипломата ти от АФ при един евентуален дуел за работа. Освен ако не си наистина мерклийка за учителски пост, от каквито кадърни хора всъщност сериозно имаме нужда, или нямаш други по-завоалирани цели, за предпочитане е горният вариант.
ами всъщност не съм се насочила към учителския пост по скоро искам да го науча перфектно ! а до колкото знам специалността предлага и реализация като преводач :С :С знам само че английския ми върви най много и ми е приятен за учене и за това искам да кандидатствам с него !! просто не съм сигурна че ще се справя с изпита въпреки че го уча от доста време,а и искам да съм в су !! а живот и здраве да имам висока оценка мога да помисля и за др специалност !! просто много хора ми казват че в су изпитите не са хич лесни :С може би това ме притеснява нз дали ще се подготвя както да трябва !
Ще видиш колко ще ти е приятно да учиш като попаднеш на лингвистиката
еее няма нищо лесно за съжааааление :С:С
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
Ахахааа, да, ние сета сме пред страшната сесия и направо... Все пак The Mad Hatter си е The Mad Hatter, поне имаме страхотен преподавател! Филологиите по принцип са си тежки.
А за изпита - въобще не се притеснявай. Сега си 11-ти клас, ако си се подготвяш по малко, няма да се издъниш. Не мога да кажа дали лично на теб изпита ще ти е труден, защото не знам нивото ти, но доста се изкоментира, така че ако поразровиш ще намериш информация. Според мен най-важно е да не се шашкаш. Това е просто изпит, отиди си спокойно, направи си го спокойно пък каквото сабя покаже. Без паника, това е най-важното, което мога да ти споделя от личен опит.
А за изпита - въобще не се притеснявай. Сега си 11-ти клас, ако си се подготвяш по малко, няма да се издъниш. Не мога да кажа дали лично на теб изпита ще ти е труден, защото не знам нивото ти, но доста се изкоментира, така че ако поразровиш ще намериш информация. Според мен най-важно е да не се шашкаш. Това е просто изпит, отиди си спокойно, направи си го спокойно пък каквото сабя покаже. Без паника, това е най-важното, което мога да ти споделя от личен опит.
Ensilumi satoi kahdesti
-
Ondine
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://store.picbg.net/pubpic/42/B5/352 ... 4b42b5.jpg
искам да попитам на изпита може ли да се организират идеите за есето на отделен лист или ? и също така някой знае ли от къде мога да си намеря
Cambridge Encyclopedia of the English Language
намерих я в bookstore ето вижте http://import.book.store.bg/product/id-0521530334/the-cambridge-encyclopedia-of-the-english-language.html
Cambridge Encyclopedia of the English Language
намерих я в bookstore ето вижте http://import.book.store.bg/product/id-0521530334/the-cambridge-encyclopedia-of-the-english-language.html

- enzyme_x
- В началото бе словото
да бе, супер страшна е сесията няма що. имаш 5 изпита максимум 6, зависи на къв електив си, и между тия изпити имаш 876437674365 дни да учиш... да мине интегрейтед скилс, а другите все ще ги изкараш ( или влачиш) ... според мен страшната сесия те първа предстои.Northern_Light написа:Ахахааа, да, ние сета сме пред страшната сесия и направо...
Good timber does not grow with ease. The stronger the wind, the stronger the trees.
"Me, I always tell the truth. Even when I lie."
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
Ensilumi satoi kahdesti
- enzyme_x
- В началото бе словото
ама имай си мнение, тва си е твое право и никой не го успорва. аз имам право да не се съглася и ще продължавам да твърдя, че няма смисъл да се обяснява колко била страшна сесията, се едно до сега никой не е карал изпити.
Good timber does not grow with ease. The stronger the wind, the stronger the trees.
От толкова английски занемаряваме родната реч май 
п.п.
За една седмица 3 презентации, 2 теста, 1 изпит, 1 съмъри, 2 есета + още 4-5 предстоящи изпита през следващите 2 седмици ми се виждат достатъчни за да нарека сесията 'досадна' ако не друго
п.п.
За една седмица 3 презентации, 2 теста, 1 изпит, 1 съмъри, 2 есета + още 4-5 предстоящи изпита през следващите 2 седмици ми се виждат достатъчни за да нарека сесията 'досадна' ако не друго
- enzyme_x
- В началото бе словото
е тия презентации, есета и тн. са ти част от CA така или иначе, не от сесията.
п.п. ники?
п.п. ники?