2 курс Право (2010-2011)

Архив на всички останали категории.
Заключено
MikeCannon
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Re: 2 курс Право (2010-2011)

Мнение от MikeCannon »

Не съм от най-близките на проф. Близнашки, но ти отговарям твърдо - да, ще има, в последната седмица на сесията. Точно дата обаче липсва. Ще трябва да се потрудиш впоследствие, за да я разбереш.
Аватар
Vitanski
В началото бе словото
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Vitanski »

А да ви попитам довечера в 18 часа формата на изпита знаете ли каква ще е ? Аз до днес мислех, че ще е затворен тест, но днес ми казаха, че половината въпроси щели да са отворени, половината затворени ??? Така ли ще е :( ?

А по Правна психология как протича изпита ? Научаваш си един въпрос и пишеш за него? Или се тегли 1 въпрос и всички пишем?
MikeCannon
В началото бе словото

Мнение от MikeCannon »

Много рано се сети да питаш за ЗПЧ... А на сайта на доц. Вълчев си пише всичко:
Изпитът по учебната дисциплина „Защита на правата на човека" се провежда под формата на писмен тест. Тестът съдържа 30 въпроса. Част от тях са с по три възможни отговора, от които само един е верен (въпроси от затворен тип) и друга част - с кратък свободен отговор (въпроси от отворен тип). Всеки верен отговор носи 2 точки. Посочването на повече от един отговор на въпрос от затворен тип се счита за грешен отговор и не носи точки. Общият брой точки е 60. Времето за решаване на теста е 45 минути.
Изпитът не беше лесен, но надали някой човек с по-богата обща култура и чат-пат препрочитане на материалите по курса е имал особени проблеми. Имаше много теоретични въпроси /за Роналд Дуоркин и Джоузеф Раз, например/ и доста фактическа основа, с две думи - трябваше си четене.
MILEN'
В началото бе словото

Мнение от MILEN' »

Колеги някой може ли да ме светне практикумите по информационно право задължителни ли са?
MikeCannon
В началото бе словото

Мнение от MikeCannon »

Не, препоръчителни. Задължителни са само лекциите-тестове. Това е казвано поне 20 пъти в предните няколко страници, колега... :)
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Практикумите са задължителни, задачите не са. Практикумите са филмчетата, до сега имало само 1 и вероятно няма да има друг. Задачите са 18 и по думи на професора, заедно с тестовете, които също не са задължителни съставляват 30% от оценката на този, който ги е направил, стига да изкара поне 3 на самия изпит. Между другото така пише и в учебната програма по ИП (Която е специфичен акт издаван в сферата на административното управление на образованието, хаха :lol: ).

С други думи, ако наистина спази казаното, 30% са някъде една единица и малко отгоре, но някак не вярвам да дава чак такива щедри бонуси. Ще разберем на изпита.
В името на потока! Втория!
Marto'o
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Marto'o »

като ходите на всички изборни и ви е свършило мястото на страницата в книжката нали може да се продължи на следващата ?
let-there-be-bass
В началото бе словото

Мнение от let-there-be-bass »

Изключено.
Взимай си нова книжка..
The only good system is the sound system. ;]]
Аватар
Zell
В началото бе словото

Мнение от Zell »

Като сме на темата за информационното: изпитния вариант за тест- проф. Кискинов каза, че в самия тест няма да има изненадващи въпроси, т.е. че ще бъдат въпросите, които са в тестовете, т.е. ако направя тестовете по 15 пъти в сайта( в случай на голям ентусиазъм) би трябвало да мина теста?
MikeCannon
В началото бе словото

Мнение от MikeCannon »

Само дето, ако не се лъжа, тестовете могат да се минават точно и само по веднъж, а и в живота сигурни неща няма... :) Не чети с условности - "ако това.... онова" и т.н., доникъде не се стига.
Аватар
Ivanxou
В началото бе словото
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Ivanxou »

MikeCannon написа:Само дето, ако не се лъжа, тестовете могат да се минават точно и само по веднъж, а и в живота сигурни неща няма... :) Не чети с условности - "ако това.... онова" и т.н., доникъде не се стига.
Напротив колега, тестовете могат да се минават до когато ги минеш на 100%.А обикновено това става трудно от първия път ;).
Аз - СУ 16:0 :cheers:
Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Дам..на мен първият ми костваше цели 4 опита :oops: :lol: Затова реших да си оставя другите за по-накрая, когато науча нещата.. само да си цъкам няма много смисъл :)
Аватар
надето
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от надето »

Имам въпрос относно 27 въпрос "Системи на административното правораздаване". Това, което е дадено в лигъл като лекция на проф Хрусанов е доста по-различно от темата в учебника. Как трябва да се учи, за българската система - да си уча от учебника, където си е написана подробно и за другите системи да уча от лекцията?
Право 2 курс 12 група

Изображение
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Zell написа:Като сме на темата за информационното: изпитния вариант за тест- проф. Кискинов каза, че в самия тест няма да има изненадващи въпроси, т.е. че ще бъдат въпросите, които са в тестовете, т.е. ако направя тестовете по 15 пъти в сайта( в случай на голям ентусиазъм) би трябвало да мина теста?
Не се лъжете,че е толкова лесно. Като си решавате теста не виждате всички въпроси,които са подготвени по темите.В сайта на един се падат едни въпроси,на друг се падат други въпроси,на изпита какво ще ви се падне -един бог знае.Така че не се подвеждайте и го имайте предвид,ако ще се явявате на тест.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Аз лично ще уча от лекцията. Но м/у това, което ни преподаде проф. Хрусанов тази година и информацията в сайта, има разминавания.
Сега тъкмо планирам да публикувам там лекцията за правораздавателния надзор ( защото е доста добра и подробна, пък и е различна от сайта) и може да напиша и тази за системите ;) До час би трябвало да съм готова със сигурност - провери ;)
Заключено

Обратно към “Други”