Нека направим така: казвам ти моите топ 10 на филмите, най-велики ЗА МЕН (и, съответно, станали ми любими през годините), ти прецени дали си гледал някой/и от тях и дали си съгласен с мнението ми. Отново - не отричам факта, че има много добри сред онези, които сте изредили и вие, но тук се намесва субективният фактор и това са филмите, които са ме докоснали най-най-най-силно.
1.Nuovo Cinema Paradiso (трейлърът лъже, не е това, ама... И категорично говоря за първата версия)
2. Being Julia
3. A Good Woman
4. Breakfast at Tiffany's
5. Love Songs (няма да се уморя да препоръчвам тоя филм)
6. Easy Virtue
7. What Dreams May Come
8. What's Up, Doc? (не е истина колко е смешен тоя филм)
9. Sherlock Holmes (s RDJ) (тоя го знаете, няма нужда от трейлър)
10. The Barber of Siberia (този също, надявам се)
И ще си позволя да добавя и "Терминалът" (знаете го, с Том Ханкс). Просто не ми остана свободна позиция.
НЕ броя българските, там си имам отделен списък, НЕ робувам на някакви конкретни критерии за "величие" на съответните заглавия и НЕ задължавам никого с мнението си. Обаче и НЕ мога да се съглася, че "Титаник" бил велик, щото донесъл намсиколко милиона приходи и Лео се удавил в океана. Ей затова казвам, че всичко е субективно - мога много да се смея, когато някой ми каже, че "Тетрадката" е велик филм, а и вие можете да се смеете, когато изгледате "Една добра жена", например, защото колкото и да ви хваля това заглавие, може никога да не разберете защо намирам този филм за наистина ВЕЛИК, при условие, че няма кой знае колко впечатляваща визия, особено драматични ефекти и в него никой не умира по крайно сърцераздирателен начин.
*Впрочем, учудвам се, че дотук май не беше споменат La Vita e' Bella. Е, велик е. Не бих го включила сред Топ 10 (или 11